Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość VinceChakalaka

Ja pierdolę!!!Jak można słuchać polskiego hip-hopu???!!!

Polecane posty

Gość VinceChakalaka

Przecież to dla totalnych bezguści-zero melodii,zero bitu :o

Gość VinceChakalaka
Najgorsze gówno to ta verba (o matko ale żal;( ) w sumie to to chyba nawet nie hip hop, ale jak jakiś facet chce mnie zarwać i pytam jakiej muzyki słucha a on słucha hip hopu to mówi, że verba i myśli,że mnie na to wyrwie, bo głupie pizdy słuchają verby:( I ty też bądź takim młodym wilkiem :D

Gość polsky hyphop
Poszła Zośka do Maryśki... yśki... :classic_cool:

Gość VinceChakalaka
...pokazała tzytzky ytzky :classic_cool:

Gość Żelinda1234567890
verba to nie hip hop głupia pizdo :o prawdziwy polski rap to O.S.T.R., GrubSon, Małpa, Peja (choć jest już trochę monotematyczny), Grammatik, K44, Pfk. pozdro.

Gość keri srałszoł zdaje się słucha
:classic_cool:

Gość El Torro
najkrótsze podsumowanie polskiego HH: muza kradziona, teksty grafomańskie, o problemach z d****py dojrzewajacej zblazowanej dresiarni.

Gość VinceChakalaka
Żelinda1234567890 jesteś tak tępa jak muzyka której słuchasz napisałam- (...)w sumie to to chyba nawet nie hip hop(...) Umiesz czytać???!!!

Gość Żelinda1234567890
El Torro, pieprzysz bzdury, pewnie gówno słyszałeś, w konsekwencji czego gówno wiesz ;)

Gość wiem ze wiem malo
mozna mozna

Gość Żelinda1234567890
nie jestem tępa, powiedz dlaczego jeśli ktoś słucha hip hopu to jest od razu tępy? zdarza mi się słuchać polskiego rapu, ale też i rocka. i co w związku z tym? Jestem tępa, bo słucham rapu? Żałosne. hip hop to nie Doniu, Liber, Mezo itd.. czasem w NIEKTÓRYCH kawałkach można znaleźć dobry przekaz, dobry tekst. A czego Ty słuchasz jeśli mogę spytać? :)

Gość El Torro
Nie zasłuchuje się - to fakt, bo nie trawię zmanierowanych kolesi w trampach i szerokich spodniach :) Ale oczywiscie nie neguję samego gatunku i klasyki HH, Grandmaster Flash & Furious Five, LL Cool J, czy chociazby Naughty By Nature. To są swietne zespoly, ktore zawsze wysluchuje z przyjemnoscia. Z polskich projektów też coś się znajdzie dobrego. Np. Karramba w latach 90-tych miał sporo interesujących bitów. ....

Gość VinceChakalaka
A co do pana Peji to pamiętam jak zaczynał z Nagłym Atakiem Spawacza(ten to też obraz polskiego hip hopu)... Jak to było...a! -Liroyek liroyek,kupa gówna mały gnojek wszyscy macie styki,ale ja się nie boję :D Niestety polski HH reprezentuje biedę :o

Gramatik: Tyle radości może dać ci jedna chwila Ta jedna chwila, która cementuje przyjaźń Inna z kolei zniszczy nagle coś trwałego I pogrąży cię szybko w monotonii dnia szarego GrubSon: Chcesz byś zaakceptowany przez idiotów to zachowuj się jak oni sterta robotów zapakowanych w ładny flakonik nie znają samych siebie, a chcą świat zmieniać nie umieją cieszyć się z małych rzeczy, a co dopiero doceniać Małpa: Na własnym bicie jadę Ze stworzonym właśnie podkładem Każdy jest tu dla mnie gadem Który tryska we mnie jadem. Fuck yeah, prawdziwy hyphop (((:classic_cool:))) Polski hh to ciulostwo w najczystrzej postaci 🖐️

Gość bredzisz stary
czlowieku nie wiesz co mówisz. Posłuchaj np . ORTEGA KARTEL - LAMPOWY , DINALA - cała płyta "w strefie jarania i w strefie rymowania" to ewenement na Polske. Posłuchaj Rena, Łony... A nie wypowiadaj się jak sie nie znasz. Ja sie nie znam na metalu to nie pisze że polsku metal jest słaby.

Gość Żelinda1234567890
ale polski rap to naprawdę nie zmanierowani kolesie w trampach i szerokich spodniach . Cudze chwalicie, swego nie znacie. Małpa, Ostry, choćby Grubson, Grammatik czy właśnie Karramba- który z nich jest zmanierowanym typem w trampkach i szerokich spodniach. Nie chcesz to nie słuchaj, ale nie pieprzcie bzdur.

najczystszej, czizas :o:o sorry 🖐️

Gość VinceChakalaka
Słucham house'u i electro czasem trance, ale to tylko do grzybów;) Nie no przepraszam-jest 1 kawałek który mi się podobał Afrodyzjak Ascetoholix z Sylwią Grzeszczak był dobry...ale to dawno temu było. ktoś tu wymienił zagraniczne zespoły-do tych nic nie mam mówiłam o tych polskich szmirach, głównie tych co są promowane w radiu i tv a z rapem nie mają nic wspólnego.

Gość Żelinda1234567890
pisałam, że akurat Peja jest naprawdę monotematyczny. Małpa Chcę tobie mówić o rapie i wracać co chwilę Nie tylko po to, żeby znów móc Cię łapać za tyłek Bo wiem, że w końcu poderwę latem dziewczynę Co lubi oldschool, na równi stawia lateks z winylem Mógłbym napisać milion wersów o tym jak cierpię Potem wykrzyczeć to każdemu z was w twarz na koncercie Kląć jeszcze głośniej i jeszcze częściej Albo odejść, nie mówiąc nic więcej Mógłbym rozliczyć każdą z was za gwałt na emocjach Albo obrócić to w żart i ukryć rozpacz Gdy czas zabija nas i tylko blizny na łokciach Zmieniają mnie z mężczyzny w chłopca O.S.T.R. Cztery ściany, puste lokum - skąd to znam?, świat spisuje protokół wszak każdemu z nas, przebacz mi za samotność, pustkę w cenie złota, to, że nikogo w mieszkaniu nie rozpoznasz po krokach. Z góry na dół, jak z jedenastego piętra, Gdy znasz to uczucie, pękniętego serca, Dziś epopeją mieszkań krzyk i nienawiść, Ludzie nauczyli, żyć żeby zabić, No przecież nikt nie obiecywał nam, że będzie łatwo. zamiast łóżka, czterech ścian, tylko powietrze i karton. Przedstaw szczęście tym faktom i tak Ci nikt nie powie gdzie w szaleństwie tym wartość. Uwierz wstyd mi, za ten czas, za to miejsce, Ludzi wartości, bo ten świat zgubił serce, Powieszeni na szelce, sto metrów nad przepaścią, Czy to koniec, początek? Proszę przerwij to bagno. Amen i bless. :)

Gość Żelinda1234567890
raperzy promowani w telewizji już od dawna NIE są raperami. noo widzisz, mi się house, techno itd. kojarzy z gównem, z wytapetowanymi laskami w mini i białych kozaczkach i plastikowymi wyżelowanymi facetami, ale każdy słucha co lubi.

Gość El Torro
Hmm... zagraniczny HH nie różni się specjalnie od tego polskiego. Ja nie widzę wielkiej różnicy, prócz koloru skóry i innych barw głosu. Treści te same - bezsens życia, narkotyki, seks, atak na religie etc etc etc Jeden wielki dekadentyzm! Akceptowalność zagranicznej muzyki w Polsce zawsze byla wieksza, z uwagi na ogromną nieznajomosc jezyka ang. w narodzie.

Gość bredzisz stary
El Toro, to chyba za wiele kawałków nie słyszałeś... z tych które wkleiłam żaden nie porusza wymienionych przez Ciebie tematów.

Gość Dark Squall vel M00mmimamma
W rapie istnieje tylko Xzibit i Old Dirty Bastard! Z polskich to wymiatają Popek i Słoń.

Gość bredzisz stary
ja jebe. mos defa posluchaj dzieciak. i produkcji j.dilli, madliba... i wtedy wróć tu

Gość VinceChakalaka
Ludzie! Ja nie piszę o tekstach, ani o kulturze w jakich dane gatunki są popularne-mówię o muzyce i tylko muzyce. Bo jeżeli chodzi o tekstu to równie dobrze mogłabym skrytykować pop w którym śpiewa się tylko o seksie i pieniądzach i nawet swoją ukochaną muzę klubową w której mowa tylko o imprezie i dupie marynie,ale ja muzyki słucham dla bitu,ciarek na plecach,energii,którą muza niesie, a tekst dla mnie jest sprawą drugorzędną, bo jak będę chciała dobrego tekstu to sięgnę po książkę, a nie odtwarzacz mp3.

Gość VinceChakalaka
Więc niech mi nikt nie mówi,że zagraniczny rap niczym się nie różni od polskiego! Tłuste bity snoop dogga eh... I ten jego głos...

Gość El Torro
Z tych które wkleilas jedynie Ortega Cartel "To historia" ma normalny tekst. Ale nie tego szukam i oczekuje w HH. Uwielbiam HH lat 80-tych bo czerpal ze spontanicznej zabawy jezykiem! Nie widze czegos takiego we wspolczesnym HH, ale moze sie myle? Wydaje mi sie ze najlepszym teksciarzem HH bylby Korzyński - ten , który pisał teksty Franka Kimono w latach 80-tych. Tak... teksty HH powinny być byskotliwe , cięte i dowcipne. UTFO - Roxanne Roxanne - to jest dla mnie ang. wzór i pełen kozak !

Gość Żelinda1234567890
VinceChakalaka - a co Ci się nie podoba w muzyce rap? w muzyce house, trance, techno itd.. nie ma nic wartościowego, tylko przysłowiowa "rypanka" ot co. a W rapie ważny jest bit, flow itd., ale ja osobiście większą uwagę skupiam na tekstach i między innymi za to kocham Małpę czy Ostrego. ps. nie wiem czy Armin to trance, house, ale podoba mi się jege kawałek 'drawning' czy jakoś tak. ;)