Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agunik

beta hcg w 24 dc

Polecane posty

Gość Agunik

Witam! Mój cykl trwa średnio 28 dni. Ostatnia miesiączka wystąpiła 13 czerwca. Wczoraj w 24 dniu cyklu robiłam badanie bhcg i wynik był

Gość nic nie rób
napisz wynik słownie bo kafe ma problem czasem z róznymi znakami typu mniejsze niż, większe niż. :)

o własnie pisaj ten wynik pisaj :D Bo jak Ci wyszedł w 24dc to może wydam te 40zł oby wiedzieć już i nie czekać do poniedziałku :P

Gość Agunik
poniżej 1:) i chodzi mi o to czy jest juz wiarygodny czy moze sie jeszcze zmienic?

Gość Agunik
Czy można go uznać za wiarygodny czy było za wcześnie? Dodam, że w 2 poprzednich ciążach bardzo powoli przyrastało mi bhcg i było w dolnych granicach.

Gość a wiesz kiedy była owulacja
? beta tak jak i test tzw. sikany wychodzi dopiero po ZAGNIEŻDŻENIU zarodka, a nie po zapłodnieniu, a proces zagnieżdżania odbywa się między 6 a 12 dniem po owulacji zatem tutaj istotny jest każdy dzień

Gość nic nie rób
beta hcg wykrywa gonadotropinę kosmówkową która zaczyna się wydzielać do krwi dopiero po zagnieżdżeniu. a zagnieżdżenie następuje po ok. 6-10 dniach od zapłodnienia.

Gość Agunik
Kurcze od kilku miesięcy odpuściłam mierzenie temperatury bo za dużo mnie to nerwów kosztowało. A biorąc pod uwagę wcześniejsze cykle kiedy prowadziłam obserwację to owulacja powinna była być 27.06 czyli badanie wykonane w 10dpo.

czyli 9 dni po;) to jednak może być za wcześnie;) poczekaj jeszcze

piszesz, że byłaś w ciąży już dwa razy więc chyba coś tam powinnaś przeczuwać;) jakie masz przeczucia?

Gość Agunik
Czyli pośpieszyłam się z tym badaniem. Za bardzo się chyba nakręciłam. A to wszystko dla tego, że od ponad tygodnia pobolewa mnie brzuch tak jak zazwyczaj godzinkę dwie przed okresem. W pierwszej(udanej) i drugiej (samoistne poronienie) ciąży też tak miałam.

no to jest wielkie prawdopodobieństwo, że jednak jesteś:) czego Ci życzę:)

Gość Agunik
Co do przeczuć to jest to dla mnie całkowicie zakazany temat:)Od roku co miesiąc miałam przeczucie, że się udało a tu lipa. A jak odpuściłam przeczuwania i wyliczania to od razu zaszłam. Niestety nastąpiło samoistne poronienie:( Ale jak teraz @ przyjdzie to zabieram się do mierzenia tempki znowu.

to fakt, że gdy się odpuszcza, ale uznaje cykl za stracony, to ciąża przychodzi;) ja jestem dopiero w drugim cyklu starań i już mam dosyć tego wyliczania, sprawdzania śluzu i testów owu;) ale w tym cyklu znowu na pewno nic, bo tak czuję (u mnie 22dc) - żadnych oznak ciąży:O

Gość Agunik
oj najgorsze jest to nakręcanie się. Odkąd zaczął mnie brzuch boleć to się objawów doszukuję. Więc nie są miarodajne moim zdaniem. No jeszcze może to, że zgagę mam i piersi mnie wcześniej zaczęły boleć - to zauważyłam zanim wpadłam na pomysł że może się udało. Gdzieś wyczytałam,że na zgagę za wcześnie ale wcześniejsze ciąże tak się u mnie objawiały. Mega zgaga jeszcze przed terminem@. A orientujesz się może jak wyjazdy wpływają na cykl? Tzn wiem, że mogą zaburzac ale czy wyjazd 500km już ma wpływ?

niby każda diametralna zmiana ma prawo wpłynąć na cykl tak jak i gdy zmian nie ma, ale nigdy nie wiesz w jaki sposób wpłynie

Gość Agunik
No wiem ale zawsze się zastanawiam czy 500km to juz diametralna czy nie:)

moim zdaniem TAK więc może wpłynąć na cykl tylko pytanie jak?;) tego nie wie raczej nikt;)

Gość Agunik
Pożyjemy zobaczymy:)

to kiedy będziesz jeszcze testować? czy już czekasz do terminu @?

Gość Agunik
Nie no już chyba poczekam te kilka dni

aha;) to napisz czy @ przyszła no ja pewnie i tak nie wytrzymam i sobie zatestuję za 3 dni:D ale i ta jestem pewna, że nic z tego;)

Gość Agunik
To ja Ci życzę żeby jednak się udało:)i na pewno dam znać jak się sytuacja u mnie rozwinęła. No i Ty też daj znać proszę:)A powiedz mi jeszcze ile u Ciebie trwa cykl?

też średnio 28 dni

dzięki:) to trzymam kciuki i dodaję temat do ulubionych;)

Gość agunik
No i przyszła @:( a jak tam u Ciebie?

kurczę, przykro mi, bo wiem, że liczyłaś na to, że się uda a, ja wczoraj zrobiłam test i są 2 kreski:) szok! dziś zrobiłam betę, która potwierdziła ciążę

Gość Agunik
Gratuluję i bardzo się cieszę a ja też się doczekam:)

Gość Ptysia2006
Witam mam taką sytuację moje cykle trwają 31 dc robiłam badanie hcg w 14dc i wynik był <1.20 miu/ml czy to możliwe że jestem w ciąży? Czy nie zrobiłam badania za wcześnie

Gość gość
Ptysia2006 dziś "Witam mam taką sytuację moje cykle trwają 31 dc robiłam badanie hcg w 14dc i wynik był <1.20 miu/ml czy to możliwe że jestem w ciąży? Czy nie zrobiłam badania za wcześnie" Przecież w 14dc to mogło jeszcze nawet nie być owulacji, nie wspominając nawet o zapłodnieniu więc beta nie jest wiarygodna wtedy w ogóle. Po co tak szybko robiłaś?