Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna mamusia

mleko krowie dla roczniaka?

Polecane posty

po pierwsze, moje dziecko jest zdrowe, nie kalekie. Po drugie poronienie nie zawsze jest wynikiem wad u dziecka, ale często, jak np. w moim przypadku, jest spowodowane zaburzeniami hormonalnymi. Wystarczy podać np luteinę i jest ok. Ja żadnego krzyża nie dźwigam :)

Dlatego tu nikt nie odmowi Ci aborcji bo usg jak przeziernosc karkowa jest nie w porzadku , nie wiem czy bym sie odwazyla ale szanuje ludzi ktorzy musza taka decyzje podjac bo czy tu czy gdzie indziej na swiecie to jest bardzo wysoka cena , ostatnio ogladalam program w tv o dzieciach ktore sa odtracone bo maja chore rodzenstwo albo sa dorosle w wieku 5 lat , bo czuja poczucie obowiazku , moim zdaniem to jest krzyz dla calej rodziny i odbieranie innmu dziecku normalnego dziecinstwa.

a od wad u dzieci są badania prenatalne, które w Polsce też się wykonuje. A nie z góry zakłada że skoro plamię to znaczy że musze poronić bo natura tak chciała. No toż jest średniowiecze a nie cywilizacja dalece rozwinięta :)

Headline ale ja mowie o przypadkach gdzie dziecko na usg widac ze jest kalekie , a nie np o Twoim gdzie wina jest zaburzona gospodarka hormonalna albo budowa macicy o dziwo moja kolezanka nie miala problemu tu z luteina jak ja zbadano i stwierdzono zla budowe i nadmiar dht.

Nigdy nie twierdzilam ze anglia to raj na ziemi , tu sie nie bada ginekologicznie bez potrzeby , ciaze prowadzi polozna jak jest wszystko ok , sa tylko dwa usg.

Gość fifka15
Mleko krowie bardzo obciąża nerki dziecka.Dawaj Bebilon i nie przejmuj się teściową!

Gość bruce wszechmogący
bo Polska to zacofany kraj, nie dziwne że stoimy w miejscu.

Hmmmmm, wszedzie za granica pediatrzy zalecaja po 12 mz przejscie na mleko krowie a tylko w Polsce taki zascianek ;).... ? Bardzo ciekawe, bo ja tez za granica jestem i jakos mi pediatra nie kazala na mleko krowie przejsc .... wrecz przeciwnie, zaleca MM do 3 roku zycia oczywiscie w polaczeniu z innymi produktami mlecznymi. Osobiscie zgadzam sie z "ta od J." ... mleko krowie NIE JEST dodtosowane do potrzeb malego dziecka( na marginesie nie jst przystosowane do potrzeb LUDZI) Ma przede wszystkim za duzo bialka a za malo zalaza, wapnia i witamin. Przy intensywnym rozwoju koscca ktory wystepuje do 3 rz (wlasnie dlatego jest ta "magiczna bariera 3 lat ktorej przestrzegania zalecaja pediatrzy i producenci MM) zapotrzebowanie na wapn jest bardzo wysokie i gdybysmy chcieli go dostarczyc w wystarczajacej ilosci tylko przez mleko krowie, to za bardzo obciazylibysmy nerki (bialko) .... Podajac mleko krowie idzie sie na kompromis : albo nie dostarczamy wystarczajacej ilosci wapnia albo dostarczamy zbyt duze ilosci bialka. Ja osobiscie podaje jeszcze corce mleko modyfikowane (ma 2 lata i 4 miesiace)... i mam zamiar jej podawac do 3rz. Oprocz tego je normalne przetwory mleczne. Mamom ktore jako argument podaja to ze kupujac MM nabija sie kieszenie koncernom polecam zastanowic sie przy jakich zakupach NIE NABIJA SIE komus kieszeni :P ... Tak jak ktos tutaj napisal : wozek za 3 tys to w mniemaniu niektorych dobry zakup i inwestycja w zdrowie i wygode dziecka, ale puszka mleka za 20zl to juz wyrzucanie pieniedzy w bloto ;).... Ja osobiscie wole inwestowac w zdrowie dziecka podajac mu mleko przystosowane do jego potrzeb. A tak calkowicie na marginesie.... MM wcale nie jest takie drogie w porownaniu do PORZADNEGO mleka krowiego.... bo swinstwa z kartonu sama bym sie nie napila a tym bardziej dziecku bym nie dala. Pozdrawiam.

Gość beeeeacceee
Rebeko - wyśmienite podsumowanie. Myślą że dając świństwo z kartonu,tak zdrowo karmią dziecko.

Gość mamuska mamuska aaaaaa
Ja tez mieszkma za granica i tez daje dziecku modyfikowane do 3 roku zycia. Sprobowalam raz podac krowie, ale skonczylo sie biegunka. Poza mm je tez wszelkie jogurty i serki.

Gość byłam na weselu
nie dałabym... za wrazliwy żoładek dla takiego malucha, mleko prosto do krowy jest tłuste

Gość barca barca
dziecko wypije, ale zbyt szybkie podawanie mleka krowiego zazwyczaj sprawia, ze dziecko ma nadwagę w kolejnym etapie życia, a wiadomo , że kiedys to może być wielki kłopot

Gość ffffddawdeww
puknijcie sie w te puste głowy przewrażliwione mamuśki. Ostatnio napisali żeby modyfikowane podawać do 7 roku życia. Podawajcie bo ktoś wam tak mówi. Firmy chcą zarobić, zlitujcie się.

ffffddawdeww - nie goraczkuj sie ;)... KAZDY chce zarobic ;).... Ty nie ??? Czy firmy produkujace wydziwiane zabawki, ubranka "z metka", meble po kilka tysiecy, komplety poscieli dla niemowlat (po kiego ???), wozki po kilka tysiecy, bajeranckie wanienki i inne pierdolki nie chca zarobic !?? A niech sobie zarabiaja ! :) Jesli w zamian daja cos co uwazam za dobre dla mojej corki to chetnie za to place :)... A poza tym, ja osobiscie nie podaje MM do 3 rz dlatego ze KTOS TAK MOWI, tylko dlatego ze mam jakies pojecie o tym jak rozwija sie organizm dziecka i czego do tego rozwoju potrzebuje :P Kazda matka dba o zdrowie i o przyszlosc swoich dzieci w taki sposob jaki uwaza za sluszny, napewno zadna swiadomie dziecku krzywdy nie chce zrobic .... ale czasami warto troche zaglebic sie w temat i poczytac cos innego niz opinie innych mam na kafeterii ;) ... instynkt stadny to nie zawsze dobry doradca :P

Gość fefebbbbbbbbbbbb
od za dużego czytania jak widac tez madrzejsze nie jestescie....własnie to jest pęd za tłumem....wszedzie ględzą o tym modyfikowanym do 3 lat i te glupie matki bez rozumu lecą za tłumem.

Gość do ffbbbb
a ty fffbbbbbb za czym lecisz???? sama wpadłaś na to żeby podawać krowie? oświeciło cię?? nie, też się osłuchałaś . Pytanie tylko który tłum mądrzej gada

Gość ffff coś tam
no własnie, a czym Ty się kierowałaś dając krowie ? Czyżby swoją intuicją ? A skąd masz pewność, że ta intuicja Ci dobrze radzi ? No skąd ? I skąd masz pewność, że kupowanie mm to nabijanie kasy koncernom. A "Łaciate" albo "Łowickie" nie nabija sobie kasy reklamując swoje mleko ????

Gość ffff coś tam
A poza tym dla ścisłości, mleko krowie jest dla młodego krowy, czyli cielaka, nie dla potomstwa ludzkiego. Na ścisłość, to ludzkie potomstwo ma pić mleko ludzkie z piersi, conajmniej do 2 roku życia.Ani krowie ani mm nie zapewni takiego żywienia, jak mleko z piersi. I co Ty na to ?

Gość fefebbbbbbbbbbbb
:o

Gość ffff coś tam
co, sama natura, zero nabijania kasy koncernom, najlepsze mleko całkowicie za darmo - mleko z piersi.