Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asadewgwwevcwv

Mam poważne pytanie

Polecane posty

Gość asadewgwwevcwv
Ja idę spac. Dobrej nocy życzę. Na zakończenie dodam, że życie społeczne, z którego romowie rezygnują ma bardzo wiele zalet. Tyle tylko że życie społeczne polega na wzajemnym zaufaniu. A z romami to jest tak, że jedynym przykładem roma godnego zaufania to rom bez rąk. A z racji iż nie jestem człowiekiem impertynenckim i chamskim nie napisałbym tego wszystkiego, gdybym nie był pewny, że jakiś rom tego nie przeczyta. Skąd pewność? Chcący czytać trzeba do szkoły zasuwac. Miło się gadało. 🖐️

Gość obiektywny człek
nie musi być mur, wystarczy krąg stworzony ze środków czystości dookoła osiedla, żaden nie przejdzie. pole minowe odpada bo jeszcze jakiś pies lub kot by na to wszedł.

Gość nie dostrzegam minusów
widzę, że dość ostro traktujecie romów. w moim bloku mieszka para takich ludzi. spokojne, ułożone małżeństwo. oni jednak wyłamali się z cygańskich tradycji i funkcjonują jak większość polaków dostosowując się do panujących norm. patrząc natomiast na romów jako na wyalienowaną (na własne życzenie) grupę społeczną, na ich styl życia a co za tym idzie na szkodliwość społeczną, trudno darzyć ich ciepłymi uczuciami.

Gość nie dostrzegam minusów
przepraszam za generalizowanie. ciebie, who, nie biorę pod uwagę, bo pod tym nickiem masz zazwyczaj bardzo wyważone i kulturalne wypowiedzi. ;)

Gość malando
Jak rodowici anglicy z wysp dyskutujący o "przywilejach" polaczków (bezdomnych, brudnych, ciągnących kasę, złodzieji) ha.ha. Widzę, że każdy naród ma swojego "roma".

Gość tak pod tym nickiem
to who ma rozdwojenie jaźni pod jednym nickiem jest wyważony, kulturalny a pod innym.... chamski, wulgarny, złośliwy i bucowaty?