Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość no zesz do k... nędzy

PRAWDA O MACIEREWICZU

Polecane posty

MON zapłacił juz ponad 320 tysięcy złotych za przegrane sprawy w związku z raportem o likwidacji WSI. 15 dalszych spraw jest w toku. Na wszystkie tezy zawarte w raporcie miały być twarde dowody, jak zapewniał sam likwidator WSI, Antoni Macierewicz. Na nieszczęście MON, cześć okazała się być nieprawdą, za co dzisiaj ministerstwo musi płacić i przepraszać. Macierewicz pozostaje w tym wypadku bezkarny. Raport przygotowany pod redakcją Macierewicza miał być całą prawdą o Wojskowych Służbach Informacyjnych, ukazać ich degenerację i działanie na szkodę Polski. Wielu ekspertów uważa jednak, że raport ten osłabił polskie służby specjalne dostarczając wielu bardzo cennych informacji obcym służbom wywiadowczym. Na dodatek autorzy raportu w wielu miejscach minęli się z prawdą, co obecnie przyznają polskie sądy. Problem z rzetelnością Macierewicz nie ponosi jednak żadnej odpowiedzialności za nieprawdę opublikowaną w raporcie. Odszkodowania wypłaca MON. Za błędy w raporcie Skarb Państwa zapłacił już ponad 320 tysięcy złotych. Ponadto, aby zadośćuczynić pokrzywdzonym, ministerstwo chce publikować ich nazwiska w dzienniku urzędowym, z adnotacją, że zostali oczyszczeni z zarzutów zawartych w raporcie. W przeciwieństwie do MON, które sprawy związane z dziełem komisji Macierewicza generalnie przegrywa. Sam likwidator WSI wszystkie wytoczone mu procesy cywilne przez osoby czujące się poszkodowane wygrał. Jednak nie dla tego, że informacje zamieszczone w raporcie są prawdziwe, a dlatego, że działał jako funkcjonariusz państwowy. Za treść raportu odpowiada ostatecznie MON. Do tej pory opublikowano tylko pierwszą cześć raportu. Wydanie drugiej, zostało wstrzymane przez prezydenta Lecha Kaczyńskiego. Miał krytycznie podchodzić do zawartych w nim treści, co potwierdzają byli współpracownicy prezydenta, Michał Kamiński i Elżbieta Jakubiak.

Gość kluseczka balonik
czy MACIEREWICZ MA MIKRUSA W GACIACH

taka jest polityka frakcji, która nie potrafi pogodzić się z przegraną, pozostawili likwidatora na stołku nie do ruszenie, który za NASZE PIENIĄDZE cyrki odstawia i będzie to robił dopóki nie wrócą na stołki.

Z Macierewiczem powinien zostać zrobiony porzadek. A teraz napisał nastepna bzdurę pt Biała Ksiega

najbardziej razi mnie, że dwie partie prawicowe gryzą się jak psy... o stołki, nie chcą nawet sobie pomagać... co Wy na to?

Gość ty sieroto
my to mamy w dupie

To nie jest tak. Zgoda że to partie prawicowe. Ale jedna z nich jest w miarę normalna (PO) a druga kompletnie oszołomska (PiS). Poza tym, PiS ma duże przechylenie w strone komuny.

ty sieroto.... nie żebym Cię wyzywał :) ale właśnie dlatego taka jest Polska, że macie to w dupie.

Dzieci Macierewicza. - Musimy działać razem, organizować się, bo żyjemy w stanie permanentnej, choć niewypowiedzianej wojny - mówi w "Rzeczpospolitej" Jan Pospieszalski, były dziennikarz, związany ze stowarzyszeniem Solidarni 2010.

Jarosław Kaczyński ma przeprosić Agorę SA za porównanie wydawanej przez tę spółkę "Gazety Wyborczej" do "Trybuny Ludu" z 1953 r. i zarzucenie Agorze związków z "oligarchią" - orzekł dziś prawomocnie Sąd Apelacyjny w Warszawie. Mocą sądowego wyroku przeprosiny lidera PiS mają nastąpić na pierwszej stronie "Rzeczpospolitej", gdzie jako premier Jarosław Kaczyński udzielił wywiadu, w którym wypowiedział te słowa. Ogłoszenie ma się ukazać w terminie siedmiu dni od czwartku, gdy wyrok się uprawomocnił. Kaczyński ma stwierdzić w oświadczeniu, że postawił "nieprawdziwe, zniesławiające zarzuty i podejrzenia wobec spółki", które "godzą w jej dobre imię, wiarygodność oraz renomę", za co Agorę przeprasza.

ja osobiście jestem daleki od oceniania kto jest oszołomem, a kto nie jest... jest tak, że jedni drugim rzucają kłody pod nogi... tylko i wyłącznie, ja wychodzę z założenia, że Polsce potrzeba czasu na ułożenie polityki, jesteśmy w trakcie głębokich przemian (nie ma kasy na nic) i żadna partia nie jest w stanie znaleźć złotego środka, no chyba, że My zgodzimy się by było jak w Grecji teraz.... ale chyba raczej nie chcemy :)

Gość oooo pardą
mnie kręcą najbardziej swierze damskie krocza :-O

Do Grecji to nam jeszcze bardzo daleko. Co do oszołomstwa. Wg mnie sprawa jest ewidentna jeśli popatrzy się na wyroki za kłamstwa i pomówienie dla szefa partii, popatrzy sie na Biała Ksiege napisana bez żadnych podstaw i udziału ekspertów, na efekty listy Macierewicza, na chociazby kompromitacje Kempy u Olejnik dwa dni temu i sposób jej nieodpowiadania na pytania. To wszystko wg mnie świadczy własnie o oszołomstwie, którego w PO w ogóle się nie spotyka.

Nie mówiąc już o współpracy z Radiem Maryja.

Gość oooo pardą
zapomniałem przedstawic sie - dupek jestem skończony - tak mi mówcie

Gość oooo pardą
a ciebie nie krecą podszywie ? wolisz owlosione meskie posladki ?

Gość oooo pardą
mam brata, mam brata DUPASA PODSZYWASA :(

Gość do stanu Grecji brakuje
Nie tylko w polityce. Własnie czytam internetowy Nasz Dziennik. A tam: Brak poszanowania dla życia zagraża rodzajowi ludzkiemu, a w coraz bardziej ateistycznym systemie liberalnym, w którym przyszło nam żyć, dostrzegamy jeszcze większy niż w czasach komunizmu zamach na wartości i zasady. Zwracał na to uwagę ks. bp Marian Kruszyłowicz, szczecińsko-kamieński biskup pomocniczy, w czasie wczorajszej Mszy św. sprawowanej w sanktuarium św. Józefa w Kaliszu podczas comiesięcznego czuwania w intencji rodzin i obrony dzieci poczętych. - Atmosfera związana z życiem ludzkim, z jego poczęciem, narodzeniem, istnieniem człowieka jest bardzo nieprzychylna - alarmował w homilii ks. bp Kruszyłowicz, zwracając też uwagę na ataki na instytucję małżeństwa i rodziny. Podkreślał, że nawet w czasach komunizmu nie posunięto się do tego, aby związek osób jednej płci, który z natury małżeństwem nie jest, traktować jako małżeństwo i tak go nazywać. - Dzisiaj w tym systemie, w którym żyjemy, w systemie też, niestety, coraz bardziej ateistycznym, w systemie liberalnym, widzimy jeszcze większy niż wtedy zamach na wartości i zasady - mówił kaznodzieja i apelował o coraz większą wierność Słowu Bożemu, gdyż ono jest podstawą dostrzeżenia sensu naszego życia.

Radio Maryja... hmm, tak naprawdę ma chyba służyć jednemu celowi, a słyszeliście o TEMATACH ZASTĘPCZYCH?

Gość oooo pardą
ja zawsze wale konia w krzakach :-( a potem kluje mnie w dupe

Gość fajna jest ta stronka co
Macierewicz ma bez liku spraw z powództwa cywilnego, ale sądy odrzucają je ze względu na to , że chroni go immunitet poselski

Gość jest w Polsce taka Gazeta
nazywa się Gazeta Prawna, mozna tak poczytać sobie ile kosztuje skarb państwa, tzn nas podatników radosna twórczosć rządu Jarosława Kaczyńskiego i nadministra, szeryfa Ziobro, w okresie ich rządów. Sumy juz przekraczają miliony, ale to taka drobna sprawa, i tak pracujemy na to więcej niż półroku, wg instytutu Shmita