Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ząbek czosnku

Uwaga na oferty pracy w ds group!!!

Polecane posty

Gość klonka
Wy nawet nie rozumiecie, tego co pisze w tym waszym wklejanym tekscie haha;d

Gość Michałłłłłłłłłłłł
Tomek, czemu Ty jako prezes firmy kreujący się na charyzmatycznego i pewnego siebie nie ustosunkujesz się jak facet do tego? potrafisz tylko wklejać teksty o uprawie kukurydzy?do tego sprowadzasz dialog o swojej firmie? śmieszne i marne. Przecież Monika sama mówiła, że czyta te fora wieczorami więc wypowiedzcie się oficjalnie ;) nie zatuszujesz tymi tekstami tego, że MI NIE ZAPŁACIŁEŚ i PRZYWŁASZCZYŁEŚ SOBIE MOJE PIENIĄDZE. jak brakuje na lanserskie ubrania nie powiem już skąd, bo Ciebie to uraża (hihi) to trzeba pieniądze zawłaszczać, nie? ja wciąż czekam na przelew od ciebie.

Gość klonka
Hej:) Wiesz... nie ludzilabym sie, ze dostaniesz jakikolwiek przelew. Do nas dzwonili, prosili o numer konta i jeszcze beszczelnie na forum napisza, ze kasa na nas czeka haha;d Nie ma innego rozwiazania, niz droga sadowa:) Pozdrawiam:)

Gość Michałłłłłłłłłł
jest lepsze rozwiązanie niż droga sądowa. Skuteczniejsze i szybsze i najwłaściwsze na takich sukinsynów. Do Zobo Tom! a tak na marginesie to nie nauczyłeś się na szkoleniach jak udawać kozaka z zaskoczenia jak kogoś spotkasz na mieście. Na spotkaniach w swoim bunkrze zgrywasz kozaka, a w sklepie jak mnie widzisz to... COFASZ SIĘ O KROK. Ale kto normalny prowadzi szkolenia jak skutecznie unikać wierzycieli gdy się spotka przypadkiem. odestki rosną

Gość biegający
a tak a propos to http://forum.gazeta.pl/forum/w,140,116141805,,ds_group_na_ulicy_Poleczki_30_warszawa.html?v=2&wv.x=2 jeśli komuś za mało informacji ;)

Gość Michałłłłłłłłłłłł
Jeżeli to jest prezes twoje oświadczenie to strasznie cienki zawodnik jesteś. cienias jakich mało. ale cieniasy z cieniasami będą się trzymać zawsze. twoi pracownicy nawet nie wiedzą, że przeciętny warszawiak zarabia 4 tysiące miesięcznie. może z mojego posta się dowiedzą. ale ty im mów o tym, że przeciętny warszawiak pracuje w tesco ;)

Gość uprawaroslin cd.
Cebula była znana i uprawiana powszechnie już w starożytności. Wszystkie gatunki Alium pochodzą z półkuli północnej. Ojczyzną form jadalnych jest Azja Zachodnia i Środkowa. Cebula zwyczajna pochodzi prawdopodobnie z terenów dzisiejszego Iranu, Afganistanu i Turcji. W stanie dzikim warzywa cebulowe są bylinami roślinami wieloletnimi. W uprawie szczypiorek, siedmiolatka i cebula wielopiętrowa pozostały cebulami wieloletnimi, pozostałe zaś gatunki uprawia się jako rośliny roczne, dwuletnie albo trzyletnie. W pierwszym roku uprawy z wyjątkiem szczypiorku i siedmiolatki, tworzą cebule, która składa się ze skróconej łodygi, tzw. piętki i mięsistych pochew liściowych-łusek. W pochwach liściowych-łuskach gromadzą się substancje zapasowe. W Polsce pierwsze wzmianki o uprawie cebuli pochodzą z XII wieku, a od XIV wieku była już powszechnie uprawiana i spożywana. Po skiełkowaniu nasion wytwarza się najpierw korzeń zarodkowy, a następnie korzenie przybyszowe, tworząc wiązkowy system korzeniowy sięgający 30-40 cm. Z piętki wyrastają korzenie i liście. Pierwszy liść wyrasta po wyprostowaniu się liścienia i składa się z pochwy, oraz nerkowatej blaszki liściowej. Każdy następny liść wyrasta przez otwór na granicy pochwy z blaszką starszego liścia. Razem tworzą one pozorną łodygę cebuli zwaną szyjką. Po wyrośnięciu kilku liści roślina zaczyna posiadać zgrubienie zwane cebulą. Wzrost cebuli polega na zgrubieniu pochew liściowych, oraz nie wyrastaniu zaczątków liści na zewnątrz. W łuskach jak zaczątkach liści, roślina gromadzi substancje zapasowe, przez co cebula rozrasta się coraz bardziej. Na piętce wewnątrz cebuli znajdują się zaczątki pędów kwiatowych, których jest od 1 do 5 i zależy to głównie od odmiany. Pędy kwiatostanowe mogą być czynne lub w uśpieniu. Odmiany uprawiane w Polsce tworzą cebule pojedyncze, nie rozpadające się. Pod koniec lata szczypior załamuje się i zasycha, a cebula przechodzi w stan spoczynku. W czasie przechowywania cebuli w temperaturze 1-3C w okresie jesienno-zimowym cebula przechodzi stan jarowizacji i na wiosnę wytwarza pędy kwiatostanowe od 1 do 20 dorastających do 1-1,8 metra tworząc kuliste baldachy składające się z 50-1000 kwiatków. Owocem jest torebka barwy białawej zawierająca zwykle 6 nasion. Utrzymują te nasiona zdolność kiełkowania przez 2-3 lata. W Polsce cebulę uprawiano w 2008 roku na powierzchni 30 tys. ha, a wielkość produkcji wyniosła 650 tys. ton. Cebulę ozimą z siewu uprawia się w Polsce na powierzchni 1000-1500 ha. Zwiększa się też sadzenie jesienne cebuli z dymki z 2,2 tys. ha w 2007 roku, do 2,5 tys. ha w roku 2008. Największym producentem cebuli w Europie jest Hiszpania 1,1 mln ton, Holandia 1,0 mln ton, Wielka Brytania 442 tys. ton, Niemcy 416 tys. ton, Francja 396 tys. ton i Włochy 383 tys. ton.

Gość uprawaroslin cd.
Uprawa z siewu wiosenna i zimowa jest najprostszym, najtańszym i powszechnie stosowanym sposobem uprawy. Może on być stosowany na glebach o dobrej strukturze. Uzyskane plony przy tej metodzie są na ogół mniejsze, mniej wyrównane i później dojrzewają. Za tą technologią uprawy przemawia ekonomia. Koszty i prostota uprawy cebuli z siewu przemawiają za tą technologią. Nasiona cebuli wysiewa się w pierwszej połowie kwietnia (koniec marca) lub w sierpniu w uprawie cebuli ozimej. Odległości miedzy rzędami są różne. Zależy to od sposobu planowanej pielęgnacji po siewie. Na przykład przy siewie pasowym, siejemy 4-5 rzędy co 25 cm, a między tymi rzędami jest pas 50 cm. Przy pielęgnacji konnej, siejemy w odległości 40 cm miedzy rzędami, a przy pielęgnacji ręcznej 30 cm. Norma wysiewu w zależności jakiej wielkości chcemy mieć cebulę wynosi 4-6 kg. Aby zaznaczyć rzędy często dodaje się do nasion cebuli nasiona rośliny wskaźnikowej, która wcześniej kiełkuje i wyznacza rzędy. Przy stosowaniu herbicydów nie dodajemy rośliny wskaźnikowej. Cebula w uprawie z siewu zimowego dojrzewa wcześniej o 4-6 tygodnie, na zbiór pęczkowy gotowa jest już na początku maja. Cebula ozima znosi przymrozki do -15C bez okrywy śnieżnej. Cebula ozima po zbiorze powinna być stosunkowo szybko skonsumowana lub przetworzona, gdyż słabo się przechowuje.

Gość rrrrraaawerty
Buhaha żałosna firma, żałosnymi metodami broni się przed ujawnieniem prady o jej gównianym profilu działalności :-D 🖐️

Gość w dodatku nie załapali, że
sami podnoszą temat wklejaniem tych tekstów. W obsłudze komputera zatrzymali się widać na Ctrl+c, Ctrl+v :) No i trzeba się pochwalić tą umiejętnością na forum, nie? Wklejcie jeszcze trochę tekstów - dla utrwalenia ;)

HHAHAH niech sobie wklejaja niestety na poczatku forum juz nie moga tego zrobic i kto ma przeczytac ten przeczyta:P naprawde gratuluje tak "wysokiej inteligencj"i hahahah

Gość świątecznie
Życzę ci prezesino jedna z drugą podłych świąt bo tylko na takie zasługujecie. Pamiętajcie dając prezenty dzieciom czyim kosztem macie pieniądze na te prezenty

Gość klonka
Oni jeszcze dzisiaj na pewno z pastami chodza:)

Gość biegający
też o tym pomyślałem :) w końcu jak nie będą chodzili z pastami to w tesco wylądują i całe życie będzie im źle ;) tak pomyślałem o tym jak nieziemsko lepiej mają kasjerki sklepu mojego osiedlowego które robią coś dobrego dla innych przed świętami i spotykają się z ciepłymi słowami uznania. Juicemani zamiast tego każdego ranka dostają opierdol, bo nie przyszli 60 minut przed praniem mózgu ;)

Gość biegający
się widzę pusto zrobiło na forum. JUICE!

Ja tam pracowałam i szczerze... atmosfera zajebista..... bardzo polubilam niektorych :) Przede wszystkim Łukasz, Marcin, Tomek, Wojtek, Tomuś Junior, Dawid -> są wręcz fantastyczni (nie zapominając o Ani, Madzi i Paulince- blondynce). Jednak na temat pracy w tej firmie nie będę się wypowiadać :)) Atmosfera naprawde była zajebista :) Bo tworzyli ją naprawde te wymienione fantastyczne osoby :)) Pozdrawiam :)

Gość biegający
pewnie, po co się wypowiadać na temat działania firmy - ważne, że propaganda jest zajebista ;) Spotyka się 2 juicemanów i jeden pyta drugiego: -siema, co słychać -a, nie mogę narzekać Kto inteligentny ten zrozumie joke :)

Gość klonka
Hahaha zaje*** jest ten zart;d Kto sie w tym lapie, ten zrozmie o co kaman;d;d;d;d;d

Gość klonka
Zyje, zyje:)

Gość biegający
widzę znudziliśmy się wszyscy komentowaniem złodziei ;)

Gość klonka
Ja dalej czekam na rozwoj wydarzen;p przyjdzie czas, ze jeszcze duzo napisze:)

Gość biegający
coś długo czekamy

Gość klonka
Niestety pewnych spraw nie przyspiesze, zreszta nie robie tego dla ludzi na forum, tylko dla siebie:)

Gość patolog
Trole! :D Do roboty kur....wa!!!

Gość biegający
to nie miało ani polotu ani śmiesznej puenty. było raczej okrzykiem bezradności i braku IQ. trochę jakby kim dzong un opowiadał propoagandowy dowcip :) nie wiem jak klonka, ale bieający ma świetną pracę. Dasz wiarę Biegajacy Inaczej, że gospodarka w Polsce się świetnie kręci i to, że ktoś nie wciska past to nie znaczy, że nie ma pracy? to niesamowite, ale tak jest

Gość klonka
Tak sie sklada, ze mam prace i wyksztalcenie, czego wam akurat brakuje:) Zreszta, jak mozecie oceniac, czy ktos ma prace, po nicku na forum?:D A wy jaka macie prace? Z lewa umowa? Nie rozsmieszajcie mnie;d Jeszcze troche i splacicie swoje dlugi:)))))))))

Gość klonka
Potraficie tylko dzwonic i albo grozic albo obiecywac gruszki na wierzbie, ze oddacie pieniadze!! Hahahaha

Gość biegający
grozili Ci? oo... nieźle. TO rzeczywiście wasza praca jest zajebista. aha... tak uwzględniając ciemotę biegającego inaczej dodam a propos "żartu" - co za kwas!! jak chodziłem do pierwszej klasy podstawówki to kolega z ławki chciał własny dowcip wymyślić i... wymyślił... do dzisiaj nie rozumiem o co w nim chodzi. Tak a propos tego żartu mi się przypomniało, że w sumie podobna konstrukcja żartu :D jeżeli sprzedając pastę próbujecie zabłysnąć takim wykwintnym humorkiem to rzeczywiście klient jest Twój ;)

Gość biegający
się rozpisałem. ale ja jestem otwarty na dobry humor i intelektualne pogawędki więc jeżeli umiesz coś na poziomie śmiesznego wymyślić to spoko - ja nie mam kompleksów i umiem się z siebie śmiać więc śmiało :) z tym, że jeżeli chcesz aby podsumowaniem wypowiedzi było, że mi i klonce jest kiepsko to żenująco się wstrzeliłęś akurat. ale śmiało możemy podsykutować