Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ins

do "dwukierunkowych" studentów :)

Polecane posty

mam pytanie do osób studiujących 2 kierunki: czy jest ciężko? Zamierzam studiować farmację i bardzo bym chciała skończyć ją szybciej, tzn. robić 2 lata w 1 :) zależy mi na tym... to tak, jakbym studiowała 2 kierunki, jeżeli chodzi o poświęcany nauce czas. Wiele osób studiuje 2 kierunki, i chyba nie jest tak źle, prawda? Wiem, że to wymaga wiele pracy, ale co innego mam do roboty, jeżeli nie kształcenie się?

nikt nie studiuje 2 kierunków? :(

Gość no taaak
Nie na każdych studiach, jest to możliwe żeby skończyć studia wcześniej. dowiedz się, czy u Ciebie jest to możliwe, no chyba że wiesz, że jest możliwe?

muszę spytać w dziekanacie. Szczerze mówiąc, to nie wiedziałam, ale słyszałam, że u nas można zdawać inne przedmioty jako dodatkowe, więc chyba można :)

Gość arizonaa
zależy jakie to kierunki, jeżeli są lajtowe to nie ma problemu, ale jeżeli są ciężkie lub nawet jeden z nich to nie jest wtedy tak kolorowo

wiem, że na pierwszym roku może być wyjątkowo ciężko, ale może później byłoby lepiej...chyba popytam studentów ze starszych roczników, czy jest bardzo ciężko na farmie

Gość nooo tak
no raczej lekko nie jest...spokojnie zacznij studiować zobaczysz...no i właśnie nie można porównywać różnych kierunków do siebie, sa takie kierunki gdzie zajęć jest mało, mało egz i gdyby to było możliwe fizycznie, to nawet 3 można by takie na raz studiować! a tak w ogóle to nie polecam, skracanie sobie studiów nie ma specjalnie sensu...

dla mnie ma sens i to duży. Tak w ogóle to właśnie kończyłam 1 rok analityki medycznej i teraz się przenoszę...może i analityka jest łatwiejsza, ale mimo wszystko...dosłownie obijałam się na tych studiach. Wkurzało mnie to, czułam, że marnuję tyle czasu :( a dodam, że analityka wcale nie jest zbyt lajowym kierunkiem, może i nie jest strasznie trudna, ale jest tam duże chemii i nie tylko.

Gość nooo taaaak
a jaki ma to dla ciebie sens?

Gość nooo taaaak
aha, no czasem to ma sens, ale na prawdę rzadko....i to sie okazuje najczęściej po latach.

no ale nie rozumiem, co za problem...pytałam tylko, czy jest ciężko studiować dwa kierunki. Zawsze trzeba mieć to na uwadze, że jeżeli się nie podoła, to można z drugiego zrezygnować, prawda?

Gość nooo taaaak
prawda :)