Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DOMINO CAFE

panicznie boje sie porodu

Polecane posty

Gość DOMINO CAFE

boje sie ze bol bedzie nie do wytrzymania a to moj pierwszy poród

jakos wszystkie wytrzymuja... pomysl o maluszku. nie masz co martwic sie na zapas. to tylko pare godzin. poza tym moze nie bedzie tak zle? moze szybko pojdzie? grunt to nastawienie!

Gość aaaaaaaaaaaaaaaasssi
jak mozna sie bac czegos, czego sie nie doswiadczylo? wez nie marudz :O

ja też mam 1 poród przed sobą, ale jakoś się nie boję :) w sumie już się doczekać nie mogę ;p jeżeli jesteś w ciąży to już innego wyjścia nie ma jeżeli chcesz mieć to dziecko...

Gość ja tez sie panicznie boje
ale tyo moj drugi porod. Do pierwszego anstawilam sie dobrze i wcale dobrze nie bylo. Drugi za dwa miesiace i zlewa mnie zimny pot jak o nim pomysle. Ale maja racje dziewcyzny, to tylko kilka godzin mordegi. Potem jest pieknie :)

Gość DOMINO CAFE
znajoma mnie osstanio pocieszyla. dziewczyno poród to nic potem jest coraz gorzej::( oglądam na onecie na VOD film ,,cud narodzin" i naprawde nie wygląda to ciekawie. chyba mnie bedzie na całą POLSKĘ SŁYCHAC

Gość zeromniejnizzero
Ja slyszalam o tym jak przyszla taka kobitea co sie na imieniny wybierala i ja zlapalo. I przyszla stanela bo zanim sie lekarze zmobilizowali to przy pielegniarce ot tak na stojaca urodzila nawet bardzo nie parla. Maz przylecial a ona mowi ze moze isc na impre z dzidzia ;D :)Ktos mi to opowiadal ale nie wiem kto. Ona mieszka niedaleko mnie ta kobieta :) Fajnie tak . Mozesz o cesarke poprosic ;]

ja tez sie obawiam wielu rzeczy podczas porodu, najwazniejsze jest dla mnie urodzic zdrowe dziecko, dlatego wybrałam opcje suwak

DOMINO ja swój pierwszy poród mam za sobą i wierz mi nikt chyba bardziej się nie bał odemnie nigdy tego:) ale wcale nie było zle,a ból jest do zniesienia naprawdę ,ja rodziłam 3 tygodnie temu i już zapomniałam co to poród,także głowa do góry będzie dobrze:):):) wiadomo że trochę musi boleć ,ale to jest pikuś w porównaniu z tym co pózniej będzie jak dzidziuś już będzie na świecie:)

Gość a ja mam szczura
nie bojcie sie dziewczyny:)nie diabel straszny jak go maluja!

Gość a ja mam szczura
domino-kobiet podczas porodu jest jak zahipnotyzowana,nic nie pamietasz potem

Gość szok!! po prostu
Dziewczyny to co wy z tymi dziećmi robicie, że twierdzicie iż są gorsze niż poród??!! Ja patrząc na moją kruszynę zapominam kompletnie o tamtym bólu i jestem w pełni szczęścia!!!!!! Jak można powiedzieć, że własne dziecko jest gorsze od porodu?????????????

Gość Maryjetta.
Nie wciskajcie jej kitow. Ja mam traume od porodu ktory byl 6 lat temu. O maly wlos a mialabym druga wpadke. Tak sie wystraszylam ze jestem 4 lata bez sexu. Skurcze najgorsze!

poród boli,niestety nie da się twgfo ukryć, ja również panicznie bałam się swojego, ale potem miałam na myśli aby robić co każe położna bo chcuiałam to mieć za sobą, chciałam wreszcie trzymać mojego syncia, i miałam na uwadze, że jak sama się postaram to szybciej mu pomogę wyjść na świat, bo jednak dla dziecka też to wysiłek.I nie wierzylam już mamom, które twierdziły że ból mija jak położą dziecko na brzuch, ale te mamy mówiąc to-miały rację :)

Gość gość
Nie martw sie na zapas Ja tez sie balam a porod okazal sie szybki i wcale nei tak bolesny :) Najwazniejsze jest opanowanie nerwow i spokoj oraz koncentracja :)

nie wolno z gory nastawiac sie na najgorsze. skoro to Twoj pierwszy porod, nie znasz tego bolu a kazdy organizm jest zupelnie inny. jedne kobiety maja traume po porodzie a inne mowia ze to pikus. napewno jest bolesny ale do wytrzymania a zreszta teraz w dzisiejszych czasach medycyna sluzy pomoca rodzacym kobietom. mnie tez za 2 m-ce czeka porod i gdzies mam bol , wazne zeby moje dziecko urodzilo sie zdrowioutkie jak rybka :)

Gość może uda się nie urodzić
spróbuj to jakoś odwlec,powstrzymać,bądź dobrej myśli,może nie dojdzie do porodu!

Gość aniabaniaania
Powiem Ci szczerze, że po męczarni fizycznej i psychicznej jaką przechodziłam będąc w ciąży, poród okazuje się byc niczym więcej jak wybawieniem, to jest kilku godzinne zakończenie 9 miesięcy ciąży. I pamiętaj nie ma się czego bac i nie słuchaj wszystkich kobiet, które same już urodził, a teraz straszą mniej doświadczone mamy. Jestem pewna, że wszyscy w szpitalu będą Tobie pomagać, a z pomocą wykwalifikowanej kadry, urodzisz, szybko, małego, zdrowego i kochanego człowieczka :)