Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość misia1111111111111111111111

puchnięcie po ukąszeniu

Polecane posty

mam co rok ten sam problem z córką.zawsze jak jedzie na wieś na wakacje jest pogryziona przez komary do tego stopnia że zaraz cała puchnie. w tym roku jest to samo.wczoraj mąż pojechał po córkę bo w weekendy nie ma tam na wsi lekarza żeby iść zobaczyć co się dzieje. trochę się przestraszyłam bo miała nogę tak spuchłą od kostki aż do kolana że kostki nie było widać i chodzi kulawo bo ją boli.noga jest bardzo gorąca i twarda.pod okiem też ma spuchłe przeważnie jak była ugryziona pod okiem to oko tak spuchło że nic nie widziała ale na razie aż tak mocno nie ma tylko wygląda jak by miało limo pod okiem. tam na wsi jak w tyg. mama jechała z nią do lekarza zawsze dostawała zastrzyk,i przechodziło bardzo szybko natomiast tu u nas w mieście lekarze JAKOŚ W TYM PROBLEMU NIE WIDZĄ.i kazał tylko smarować fenistilem którym ma smarowane od kilku dni i nic nie pomaga i wapno.

PODNOSZĘ

Gość idz Z nia babo
do lekarza, zamiast glupoty tu pisac. :/

Gość jameliaaa
tez mam tez fenistil i wapno i zyrtec doustnie, nic nie pomaga a opuchlizna nic a nic nie schodzi. Nie wiem co robić, jutro do pracy a ja zapuchnieta:(

Gość paola ola
tylko clemastinum pomaga wiem, bo mam identycznie jak twoja corka:(

Na takie ukąszenia ulgę przynosi smarowanie altacetem w żelu- to na swędzenie lub w przykładanie okładów z altacetu w tabletkach- ściąga opuchlizne.