Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chce schudnąc:(

pomóżcie ułożyc diete...

Polecane posty

oto co zjadłam wczoraj 1 posiłek- jogurt nat+ łuzka otebów+łyzka płtków owsianych+brzoskwinia 2- posiłek lód big milk :/ 3 posiłek- 3 malutkie kawałki wątróbki+troche fasoli szparagowej + troche kalafiora 4 posiłek- 2jaja na twardo Prosze napiszcie co powinnam dodac a czego nie jesc z góry dziekuje

Gość tralalalalala
mam dla Ciebie małą ale ważną radę, nie głodź organizmu bo to co robisz to głodzenie, a wiesz dlaczego? otóż gdy głodzimy nasz organizm dostarczając mu małej ilości jedzenia nasz organizm odbiera że coś jest nie tak i przełącza się wtedy na tryb oszczędnościowy więc spowalnia przez to jeszcze bardziej proces trawienia. Kiedyś nasi przodkowie używali takiego sposobu na przetrwanie mroźnych i długich zim. Odżywiaj się racjonalnie.

Gość tralalalalala
chce schudnąc:( ile ważysz i jaki masz wzrost?

mam 169 cm wzrostu i waże 62 kg. Chciałabym wazyc 55-56 kg. Najbardziej mi zależy zeby wyszczyplic brzuch bo niestety to tam nagromadziło sie najwiecej tłuszczu:/

Gość tralalalalala
ustal plan dnia, np ćwicz rano i wieczorem ale zawsze tyle samo czasu aczkolwiek po kilku dniach możesz ten czas przedłużyć. Osobiście polecam jazdę na rowerze, rolki, pływanie bo teraz jest ciepło i to sama przyjemność. Proponuje też brzuszki i skrętoskłony ale musisz uważać żeby robić to starannie czyli zrób mniej a lepiej niż dużo i byle jak. Uprawiaj taki sport który sprawia Ci jak najwięcej przyjemności bo tylko wtedy osiągniesz cel. Twój wskaźnik BMI jest w normie ale zrzucić kg chcesz pewnie dlatego że Ci ciążą kilogramy, a wiem coś o tym bo sama przez to przechodziłam. Postaraj się nie jeść słodyczy chyba że będziesz w stanie spalić ogrom kalorii który jest np w snickersie. Zainwestuj w jakiś fajny kosmetyk np.balsam wyszczuplający i może jakies tabletki ale na bazie naturalnych składników, bo Twoj mózg wierząc że jest wspomagany szybciej poradzi sobie ze zrzuceniem kilogramów. Wszystko zależy od Twojego nastawienia. Mam koleżankę która chodzi i narzeka że musi schudnąć ale nic z tym nie robi a jej marudzenie człowieka zniechęca do życia. Gdy uda Ci się coś zrzucić wynagrodź się za to np fajnym kosmetykiem czy jakimś ciuszkiem bo człowiek tak już jest skonstruowany że,motywacja daje power do działania. A co do jedzenia? 1 posiłek jest jak najbardziej prawidłowy ale te lody, czy wątróbka to już masakra... Zrezygnuj z białego pieczywa, makaronu i cukru bo co białe to złe. Wyobraź sobie jak w Twoim organizmie przez to przelewają się zwały obrzydliwego tłuszczu. Polecam pieczywo WASA albo coś takiego jak maca i wierz mi to jest naprawdę smaczne, zrezygnuj z wędliny typu polędwica itp na rzecz wędlin drobiowych. Jak już masz ochotę na mięsko zrób sobie na grilu pierś z kurczaka(ale bez oleju czy innych tłuszczów) lub ja ugotuj a do tego dodaj surówkę z kapusty pekińskiej z ogórkiem, papryką czerwoną i np żólta oraz z dodatkiem warzyw które lubisz i takie kolorowe ciekawe danie sprawi ze nie tylko zrzucisz kilogramy ale też poprawisz sobie humor bo zjesz coś co jest bardzo pożywne i zdrowe. Jak chcesz to możemy razem pomyśleć o ułożeniu jakiejś diety dla Ciebie:)

Gość appetitax
dlaczego na boga bez tluszczu,dlaczego wasa zamiast razowca i czemu watrobka to masakra?

tralalalalala niezly wykład, bardzo mądre rzeczy piszesz:)ale własnie wiem ze lody to masakra ale dlaczego wątróbka przecież podobno jest zdrowa???

Gość kumoszka stara
Może dlatego, że niewiele mądrych rzeczy napisał :O

kumoszka stara to moze napisz cos mądrzejszego bo ja juz naprawde nie wiem co myslec kogo słuchac nie znam sie na odchudzaniu wiec potzrebuje rady kogos kto naprawde sie na tym zna

Gość popopoaaa
tralalalalala - weź nie pierdol że wątróbka jest zła :o:o. To dowodzi że sama nie wiesz co piszesz...

ojjj chyba nie znajde tutaj pomocy:(

Hej :) ja spróbuję, chociaż ostrzegam że nie jestem żadną profesjonalistką :) wątróbka jest ok, jest zdrowa, ma dużo białka - więc jest sycąca, do tego ten kalafior i fasolka moim zdaniem może być :) inne propozycje obiadu - pierś z kurczaczka na grillu, albo z piekarnika, tak samo ryba, czy np. jakaś pożywna zupa jarzynowa (ja robię z mięskiem z kurczaka i kaszą jęczmienną więc jest sycąca), ewentualnie ryz lub makaron (brązowy) z warzywami śniadanie mi się podoba - bo sama tak zaczynam dzień - od jogurtu naturalnego z różnymi rodzajami musli. jeżeli jesz tylko 4 posiłki - to na 2 śniadanie jakaś suróweczka, sałatka, bo jesz mało warzyw a na kolację np. jajka, tuńczyk, biały ser

"tralalalalala - weź nie pie**ol że wątróbka jest zła . To dowodzi że sama nie wiesz co piszesz..." - :D 1. Sniadanie - za malo bialka, same weglowodany, dodaj tluszcze (np. orzechy, pestki dyni, ziarna slonecznika) 2. nastepnym razem polecam small milka ;) Do tego oczywiscie jakies bialko i tluszcze 3. nastepnym razem polecam wielgachne kawalki 4. wymieklem :D Do tego np. kromka ciemnego pieczywa. Za malo jesz.