Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się martwię

Czy to normalne... 8t2d ciąży proszę o pomoc

Polecane posty

Gość bardzo się martwię

Witam. Wczoraj byłam na pierwszej wizycie u ginekologa (wczoraj był 8 tydzień 2 dzień ciąży). Ostatnia miesiączka 19 maja. Cykle raczej nieregularne (najkrótszy 25 dni, najdłuższy 45 dni). Pierwszy robiony test w 37dc od razu pokazał dwie grube krechy. Moje pytanie dotyczy tego czy to normalnie że jeszcze nie można było zobaczyć echa płodu, tzn. bijącego serduszka? Ciąża została stwierdzona, ale martwi mnie to że jeszcze nie ma echa płodu, czy to normalne? Następną wizytę mam w 9t2d. Proszę o odpowiedź. Pozdrawiam wszystkie mamusie i przyszłe mamusie.

Szczerze mowiac w 8 tc nie slyszec echa serca to nie wiem czy to dobrze3 wrozy. U mnie ciaza zostala wykryta wlasnie w 8 tc i serce juz bilo.

Gość eeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
ja juz slyszałam w 8 tygodniu a po co co tydzien do lekarza??

Gość nie jest to normalne
bo jeśli faktycznie ciąża trwa już 8 tygodni i 2 dni, to serce powinno być już widoczne, a echo, to już w ogóle

Gość nie jest to normalne
do tej wyżej: no jak to po co? skoro nie widać akcji serca, to chyba trzeba ustalić co się dzieje i to jak najszybciej

Gość bardzo się martwię
Dlatego tak szybko następna wizyta żeby można było stwierdzić echo płodu i założyć kartę ciąży.

U mnie z @ nie da się określić wieku ciąży bo przesunęła się owu, ale na USG wyszło 6tc i 5 dni i serduszko było już widać i słychać.

Byc moze do zaplodnienia doszlo nieco pozniej i od momentu zaplodnienia minelo mniej czasu. Moja ciaza na podstawie USG byla mlodsza o 3 tyg od daty ostatniej miesiaczki. Jak zostala wykrua to wg OM bylam juz w 12 tc natomiast wg USG byl to doopiero 8 tydzien z kawalkiem.

Gość Gosiaczkowo
tętno jest już widoczne 21 dni po zapłodnieniu. Oczywiście ważna jest jakość aparatu usg, ale 8tc to rzeczywiście bardzo późno. A jest możliwość, że owulacja była później?

w 8 tyg powinno być widoczne ale biorąc pod uwage cykl nieregularny 45 dniowy a 2 tyg mogło się przesunąc, pozostaje ci czekać do nastepnej wizyty tydzień czasu a w tym czasie nie stresuj sie bo to tylko zaszkodzi a nie pomoże

i pytanie czy miałaś usg dopochwowe czy brzuszne?powinno być dopochwowe w tym wieku ciąży

Gość bardzo się martwię
Cykle jak już pisałam mam nieregularne, więc teoretycznie owulacja mogła być później, ale skoro test już w 37dc był pozytywny to chyba aż tak bardzo owu nie mogła się przesunąć. Nie mam żadnych plamień, mam typowo ciążowe objawy a pani doktor mnie uspokajała że to możliwe że jeszcze nie ma echa. Tylko nie rozumiem dlaczego wszyscy już w 8 tygodniu to echo mają a ja nie? :( Miał ktoś z Was tak?

Gość bardzo się martwię
USG miałam pierw brzuszne, a potem dopochwowe.

Gość bardzo się martwię
Nie wiem który tydzień wykazało USG. Na USG brzusznym nic nie było widać (chyba przez tyłozgięcie) a na dopochwowym nie wiem... nie zapytałam o to a Pani doktor nic takiego nie mówiła.

Bo wtedy byś wiedziała mniej więcej czy jest szansa na serduszko i czy owulacja się przesunęła.

Gość prowo jak nic
nic nie mówiła??nie wierzę że nie udzieliła info, czy tydzień ciąży zgadza się z Twoimi wyliczeniami lub nie...

Gość ja miałam tak
że wg OM był to 8tc a usg 6tc ale serce biło już od razu. Przesunęła mi się owulacja o 2tyg.

Gość bardzo się martwię
No nie mówiła nic na temat tygodnia płodu, a ja o tym nie pomyślałam i nie zapytałam. Tak bardzo bym chciała żeby wszystko było ok.... :(

Mi też przesunęła się owulacja o dwa tygodnie. Z @ wychodził 7my tc a z USG 5tc, poczekaliśmy dwa tygodnie i było serduszko. Wydaje mi się też, że nawet jak Tobie przesunęłaby się owulacja o 2 tyg. to i tak już powinno być serduszko bo to już byłby początek 7tc. No chyba że przesunęła się więcej.