Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzis

czy da się PRZEMALOWAĆ VERTICALE?

Polecane posty

Gość dzis

będę mieszkać w dawnym gabinecie lekarskim:D jak na gabinet przystało wszędzie są płytki, lamperie itp paskudztwa. zaplanowałam już remont, ale sporym koszmarkiem są też verticale w oknach (ogromne, tzn długie - mieszkanie ma 4 m 20 cm wysokości). Demontować bym ich nie chciala, bo mieszkam na parterze i mogłyby sobie zostać ściągnięte i przysłonięte firanką, ale czasem mogłyby się przydać. Jednak ich kolor (niebieski) absolutnie nei pasuje mi do nowego koloru pokoju i kuchni i zastanawiam się czy dałoby się je przemalować (zmiana materiału w odpowiednim punkcie to też duży koszt, a i tak sporo wydam na remont...) Wiem, że to trochę głupie pytanie, ale bardzo proszę o rady...

Gość dzis
heej pomóżcie proszę

Gość dzis
eej naprawdę, czy nikt nie może odpowiedzieć? wolicie pisać o goleniu cipek i "to mój penis - foty"? odezwijcie się

Gość niestety nie wiem czy mozna
przefarbowac - moze znajdz jakiegos maila do firm zajmujacych sie ich montowaniem i ci odpowiedza. Ja mam jasno kremowe i zastanawiam sie czy moglabym je uprac, bo sa juz dosc brudne. Boje sie sprobowac, bo to nie moje (wynajmuje dom).

Gość zwyczajna forumowiczka
Możesz uprać. Odpinasz, układasz równo jedną na drugiej, robisz taką rolkę (rolę) i wkładasz do wanny a letnią wodą i proszkiem. Delikatnie w tej wodzie merdasz nimi, uważając, żeby ich nie pognieść (ciepłej wody też nie bierz, bo je popsujesz). Potem tą wodę spuszczasz i płuczesz sikawką. Jak obciekną, to je przypinasz jak jeszcze są mokre. Prałam w ten sposób wertikale, które myślałam, że są szare w szare smugi, a one są śnieżnobiałe i śliczne. Samo pomerdanie w wannie i opłukanie wystarczy, bo wertikale są z jakimś tam krochmalem ryżowym, który nie wpuszcza brudu do środka materiału. Z powodu tego krochmalu nie należy używać gorącej wody, bo on się wtedy rozpuści i zrobią Ci się szmaty, tylko zimną. I staraj się ich nie pognieść (dlatego zroluj i nie miętol za mocno), bo nie rozprasujesz.

Gość acha
ja przefarbowalam w taki sposob, ze do wanny z letnia woda dolałam... uwaga... barwnik do farb :) z kremowego są bananowe... a teraz mnie kusi zeby na srebrno zrobic ;p