Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zuza0189

czy to łysienie androgenowe ??

Polecane posty

Gość zuza0189

Probelm z wypadaniem włosów zaczęłam mieć w wieku 13 lat kiedy to zachorowałam na anoreksje , moje wlosy wypadaly garsciami, nie mialam okresu przez ponad rok. Potem gdy się wyleczylam okres wrocil, zaczelam farbowac wlosy na jasny blond i sadze ze to rowneiz je wyniszczalo ale nie byly one jednak w tak bardzo zlym stanie, gdy porównuję chociazby zdjecia z tamtego okresu. Natomiast teraz nie mam miesiaczki od ponad pol roku po odstawieniu hormonow i zauwazylam ze stan moich wlosow bardzo sie rozni przy samej grzywce od tych ktore sa z tylu glowy. Grzywke mam potwornie marna widze skore glowy, W innych miejscach tak nie mam. I teraz moje pytanie, czy to łysienie androgenowe ?? duzo czytalam o tego typu lysienia, wystepuje u kobiet kiedy maja problem z hormonami, a ja w tej chwili taki mam przez brak miesiaczki... no i charakteryzuje się tym ze wlosy sa przerzedzone na czubku glowy. Czy jesli znow dostane miesiaczke to stan wlosow się poprawi ? Czy w ogole wszystko wskazuje na to ze to wlasnie ten typ lysienia ???

Gość uuuk

Doradziłbym Hair Medic zwłaszcza tutaj myślę o męskim łysieniu i łupieżu. U mnie to był tak że najpierw pojawił się łupież i swędzenie głowy a po kilku latach zauważyłem że na skroniach robią się zakola. Ten preparat działa na wszystko kompleksowo – łupież zniknął, włosy zaczęły odrastać.

Gość majka

W tamtym roku bardzo wypadały mi włosy, a miało to miejsce od razu po zażywaniu antybiotyku na infekcję górnych dróg oddechowych. Początkowo wcale tego nie powiązałam, a potem zrozumiałam, że to było właśnie problemem. Oprócz witamin brałam też wapno, stosowałam szampon przeciw wypadaniu i na porost włosów ze strony www.kv1.pl.