Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gosia Brunetka

Depilacja

Polecane posty

Wybieram się na wakacje i zastanawiam się jak wydepilować okolice bikini. Co radzicie w tej sprawie. Zostawić tyko krótki trawniczek z góry czy usunąć włoski tylko tak aby nie wychodziły spod majtek. Chciałabym się czuć komfortowo. Jakie są wasze doświadczenia w tej sprawie?

Gość do Gosia Brunetka
a tak to w ogole nie golisz bikini?

A co w tym takiego dziwnego, ze nie goli? Ja tez nie golę :P Po goleniu włosy odrastają twardsze, grubsze a na dodatek skóra sie ciągle podrażnia Maszynkom mówimy stanowcze NIE !

Gość xxl-men
Ja jestem zwolennikiem pan ogolonych na zero.

Gość kyhjkyhujkh
Ja golę zwykłą jednorazówką. Nie ma problemów, wielki komfort, można zrobić zawsze inny wzorek i najważniejsze jest to, że nic nie boli. Jak będę chciała bólu to zrobię sobie dziecko i urodzę bez znieczulenia. Na razie unikam bólu jak się da.

Gość xxl-men
A jak jest dzisiaj ogolona. Ja golilem sie rano i zostawilem waski pasek.

Skąd przeświadczenie, ze depilowanie miejsc intymnych jest bolesne? Niektóre partie nóg lub pachy bolą znacznie bardziej :)

Gość irge
Gosia Brunetka. OCZYWIŚCIE ZE TYLKO NA ZERO!!

Zazwyczaj strzygę włoski na krótko po całości ale na wakacje chciałabym wyglądać sexi i komfortowo. Słyszałam, że po ogoleniu są podrażnienia i boję się obtarć o majtki. Z drugiej strony myślę, że może się zdarzyć, zę wyjdę na plażę dla naturystów i zastanawiam się czy nie będie szkoku dla innych gdy zobaczą u mnie całą gołą. Trochę się wstydzę.

Gość Pouljebca 26
Gosiek słyszałem,ze najlepiej się golić po wyjściu z prysznica z gorącą woda wysoka temperatura zmiękcza zarost a tym samym maszynka może delikatniej się poruszać chyba są jakieś kremy tez do skóry wrażliwej Cholera poruszyłaś nie głupi temat ciekawe jak to jest u facetów nigdy tego nie roiłem cholera czas najwyższy

Jak masz skórę nieprzyzwyczajoną do golenia, to na wzgórku łonowym przez jakiś czas będziesz miała podrażnienia mieszków włosowych na 80% na początku (takie czerwone kropy :D ) Może zastosuj najłatwiejsze rozwiązanie i użyj kremu depilującego? między nogami milutko, a trawniczek na wzgórku pozostaje, ewentualnie kremem troszkę zmniejszony? ;)

Gość Pouljebca 26
Cholera Nei Nei a są jakieś preparaty dla facetów czy to nie ma różnicy??

Nie ma różnicy, różnica jest w samych preparatach ze względu na miejsce uzycia ciało/twarz/intymne - te do miejsc intymnych są delikatniejsze ze względu na delikatniejszą skóre, ale ja tam używałam też takiego zwykłego, do nóg, tylko ostrożniej i było spoko :) Poza tym męzczyźni mają lepiej, bo nic im nie wleci "do środka" :D

Gość irge
OCZYWIŚCIE ZE TYLKO NA ZERO!! obejrzyj palże nudystów w necie tam tylko na zero, nie ogolona całkiem będziesz wyglądać jak buszmenka to dopiero obciach

Gość Pouljebca 26
Ale to wtedy Nei Nei liczymy się z tym,że wszystko jest ogolone tzn na zero?? czy tylko przystrzyżone??

Kremy dają efekt "zero" w miejscu polożenia - po prostu rozpuszczają włosy - tam gdzie nie zastosujesz wlosy rzecz jasna zostaną :) Tam gdzie chcesz zeby zostały (np pasek na wzgórku) po prostu kremu nie nakładasz, a potem je tylko przystrzygasz. Zaleta jest taka, ze po kremie włosy odrastają słabsze (ale znacznie szybciej niż po wosku) na początku gdzieś po 3-7 dniach, potem, w miarę stosowania mieszki sie osłabiają i czas gładkości sie wydłuża :)

nei_nei -> a po takim kremie włosy odstraja normalnie? (chodzi mi czy tak samo gęsto jak przed użyciem kremu)

Tak, Levvi, w zasadzie normalnie - odrobinke się tylko osłabiają i nie twardnieją tak jak przy goleniu. Z drugiej strony na dłuższą skale to nie jest tez dobre, bo to ostra chemia (w końcu preparat ktury rozpuszcza włosy) Ja naprawde polecam wosk, albo robiona w domu mase cukrową (bo działa tak samo jak wosk a kosztuje tyle co cukier :) ) Depilacja tak naprawde boli tylko za pierwszym razem (pachy bolą znacznie bardziej! ) a jak sie robi umiejętnie to jezt naprawde dobry efekt na kilka tygodni (3 -6 w zalezności od siły włosów)

Gość Pouljebca 26
No dokładnie chyba trochę boli

Hm... no fakt, na jądrach skóra jest dośc elastyczna, więc może byc trudniej, ale nie jest to niemożliwe :) po prostu trzeba nakładać wosk na małe obszary (takie wielkości 1cmx2cm)

Gość irge
nei_nei: a Ty jesteś ta 'ktura" jest wydepilowana na zero?:)

"trochę boli " no j rozumiem, ze mało kto jest masochistą, ale to nie jest ból jak rwanie zęba :D po prostu jak odklejanie plastra z owłosionej skóry

irge, nie :P ja jestem ta, która jest wydepilowana "w strefie roboczej" natomiast wzgórek tylko przystrzygam ;P