Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość latooo

Karta NHS dla dziecka mieszkajacego w Uk

Polecane posty

Gość latooo

Prosze o pomoc mamy badz osoby ktore orientuja sie jak wyrobic karte NHS dla dziecka ponizej 16 roku zycia ..My z mezem juz takie posiadamy,teraz chcemy wyrobic takie swoim dzieciaczka.

Gość latooo
Sa tu jakies mamy z Uk??

Gość latooo
????????:)

Gość no co ty co ty
a to nie możecie zapytać tam gdzie wyrabialiście?

Ja rodziłam swojego malucha w UK i karty żadnej nie wyrabiałam. Z wypisem szpitalnym poszłam do przychodni i automatycznie dostał kartę do mojego gp lekarza. Ale na początku i tak chodziliśmy z nim do położnej, tej samej z resztą która prowadziła ciążę. A rodziłas tam malucha?nie możesz dostać się do lekarza z dzieckiem?powinni przyjąć nawet na twoja kartę National insurance number

Gość latooo
Nie nie ..wszystko ok z lekarzem itp..:)Mala sie tu urodzila i wszystko ma pozalatwiane:)Chodzi mi Europejska karte zdrowia,wyjezdzamy do Pl i powinnismy miec takie karty rowniez dla dzieci.Na Brytyjskiej str NHS mozna takowa zamowic tylko tam jest od 16 roku zycia a moje dzieci tyle nie maja.Na 100% mozna taka karte wyrobic mlodszym dziecia ale ja naprawde nie mam zielonego pojecia jak to zrobic.

Aaa no to musisz iść tam gdzie wyrabialiście insurance i tam dostaniesz druk e coś tam kurcze nie pamiętam już. Wtedy wysyłasz ten druk razem z odpisem aktu urodzenia i po 3tyg przychodzi karta. O ile się nie mylę na stronie internetowej mają ten druk do pobrania, musisz poszperac w necie :) a nie czekaj, ja brałam ten druk w revenue tam mnie odesłali. Tak napewno w revenue(za ewentualny błąd w nazwie sorki). Dobra znalazłam więc tak Overseas Healthcare Team, Tyneview Park, Newcastle upon Tyne, NE98 1BA England druk E112/S2 lub druk E106. Tu masz tel do nich (0191)2181999. Trochę namieszalam na początku ale poszukalam w dokumentach i proszę. Powodzenia (i cierpliwości życzę bo oni uwielbiają długo załatwiać te sprawy ;) )