Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ola21003

czemu faceci unikaja samotnych matek ?

Polecane posty

Gość Ola21003

Cześć wszystkim.Jestem samotna matka,i mam problem że znalezieniem partnera na reszte zycia.jak facet dowiaduje się że mam dziecko i parę kilo nadwagi WIEJE.Czy kobiety które maja dzieci są w czymś gorsze od tych co dzieci nie maja ? R

Gość ale kapa
Bo takie kobiety na ogół chcą szybkiej stabilizacji życiowej i dla dobra dziecka łapią czasem facetów których w ogóle nie kochają. Ja tez bym zwiał nie chciał bym byc przez taką kobiete wykorzystany jako dojna krowa a ona mnie nawet kochac nie bedzie bo mnie złapała zeby dziecko miało pewną sytuacje. Są wyjątki i wporządku samotne matki ale nie bede ryzykował skoro jestem młody i moge sobie znaleźć kobiete bez bagażu.

Gość faceci nie chcą miec
własnych dzieci a co dopiero cudzych :D moze to jest kwestia wyglądu, może wieku, moje koleżanki niestety też pozostawały same z dziećmi ale jakoś sobie życie poukładały, były jednak przed 30-stką, ich wygląd był przeciętny ale nie było nikogo z nadwagą, jak trafisz na takiego co nie chce byc sam a nie ma wzięcia w śród innych kobiet to nie bedą się liczyły żadne reguły i będziecie mogli spróbować

Gość Ola21003
A ty naucz się kultury i wróć wypowiadac się na forum.

Gość adrenalinaN
ile ty masz lat dziecko?

bo musza zaakceptowac dzicko innego mezczyzny. wola mniec swoje dziecki ze swoja wybranka serca, a nie wchodzic w zwiazek, gdzie od razu sa 'problemy'

Gość nie zauważyłam
też byłam samotną matką i jakoś trafiłam na wartościowego faceta któremu moje dziecko nie przeszkadzało , jesteśmy razem i mamy też wspólne dziecko

Także nie chciałabym wiązać się z samotną matką na miejscu faceta... Wolałabym pierwsze lata związku przeżyć tylko we dwoje a następnie mieć własne dziecko a nie "cudze". Po swoich znajomych , samotnych matkach widzę, że one szukają szybkiego związku na całe życie , oczekują też od partnera pomocy finansowej nie tyle na siebie co także na dziecko tłumacząc , że samej ciężko mieć wszystko na głowie. Czyli szukają pomagiera...Może nie każda samotna matka ale znaczna większość dlatego faceci wolą kobiety bez zobowiązań. Lepiej zacznij szukać wśród swoich , tam prędzej kogoś znajdziesz, czyli faceta z przeszłością.

Gość nie kazdemu przeszkadza
Na pewno nie kazdemu przeszkadza, ale wiekszosci jednak tak, i trudno mi uwierzyc ze mozesz nie domyslac sie nawet, dlaczego tak sie dzieje. Kiedy ktos sie zakochuje ze wzajemnoscia, to z nadzieja na to, ze zaczyna sie wlasnie szczesliwy rozdzial w jego zyciu. A tymczasem, kobieta ktora ma dziecko juz z kims innym, przy okazji wprowadza na samym poczatku poczucie zagrozenia. Mezczyzna obawia sie, ze moze ona (i zwykle tak jest), pozostawac w relacji z ojcem dziecka, i nawet gdyby sie nienawidzili jak pies z kotem, to wiekszosci sie nie usmiecha obecnosc w jego zwiazku bylego faceta. Faceci obawiaja sie takze tego, ze nagle spadnie na nich odpowiedzialnosc za nie ich dziecko, na co nie sa przygotowani tak znienacka. Jesli facet wie, ze kobieta chce zostac matka to ma czas sie na to przygotowac, i przez okres ciazy, oswoic z sytacja ze nie bedzie przez jakis czas na piewrszym miejscu dla kobiety. niektorzy takze odczuwaja obawe, jak zareaguje otoczenie, rodzina na jego zwiazek z kobieta ktora ma dziecko z kims innym - niektorzy ludzie maja specyficzne podejscie do tego tematu...... Kolejna rzecz. Facet szuka kobiety, z ktora on bedzie sie mogl realizowac i ktora bedzie "dla niego", i czesto obawia sie, ze kobieta z dzieckiem jest juz glownie matka, i nie bedzie mozna z nia zyc tak samo, jak z bezdzietna i bez zobowiazan. A co do twojej nadwagi, to juz sama sobie odpowiedz......

Gość Ola21003
Duzo racji jest w tym że szukaja stabilizacji.Ale wsiąść sobie faceta którego się nie kocha to przegiecie.Ja mam 25 lat więc o wiek chyba nie chodzi.Wierze że uda mi się kogoś poznać ;)

Gość ale kapa
Czemu zaraz są niedojrzali? Nie mają obowiazku pokochac i opiekowac sie cudzym dzieckiem. Mogą być dojrzali ale z włąsnymi dziećmi.

i jeszcze dochodzi stereotypowe myslenie, ze skoro ma dzieco, a nie ma faceta to pewnie sie puscila albo nawet nie wiem, ktos jest ojcem - ja tak nei mysle, ale duzo facetow tak (wnioskujac z rozmow z nimi)

Gość marcoo
do powyżej. ale głupoty gadasz. każdy chce miec swoje dziecko a nie wychowywać cudze. to naturalny instynkt a nie niedojrzałość. a autorka się pyta zamiast się zastanowić. każdy woli wolną kobiete bez dzieci i ze szczupłą figurą. nie ma się co obrażac na rzeczywistość- takie są realia. a tak w ogóle- mam 3 kolezanki, kiedys samotne matki- teraz są bardzo szczęśliwe w swoich małżeństwach:)

Gość Ola21003
Adrenalina dziecko a ty ile masz lat?dzieki wszystkim za wypowiedzi i pozdrawiam

to jesteś młoda, szansą może sie okazać starszy facet (min.5 lat) bo taki jest juz dojrzalszy i mądrzejszy, bardziej też gotowy podejmowac odpowiedzialne decyzje, na pewno też ma inne priorytety zyciowe, być może tez juz został doświadczony w związku kobiety tyją zawzyczaj bo jedzą to samo co ich mężczyzni, kobiety nie mają czasu ani ochoty przygotowywac dwóch rodzajów posiłków a żaden facet nie chce jesc zieleniny :P chcac im dogodzic gotują (kupują) bardziej treściwe jedzenie i same też je jedzą, to zazwyczaj bywa niezdrowe, wykorzystaj to ze mozesz gotowac tylko dla siebie i schudnij, na pewno poczujesz się lepiej

Gość Ola21003
a swoją droga to gdzie znaleść wartościowego faceta ?

jakiej kultury? sama piszesz o nadwadze, a potem jak ci sie ja wytyka to placzesz o braku kultury? im dluzej tutaj przebywam tym bardziej upewniam sie w tym, ze nigdy nie zrozumiem kobiet, jako ze to co robia i mowia jest bez sensu

mysle ze można duzo liczyc na szczęście i przypadek :) a jak nie to dobrym sposobem miec duzo znajomych i się często spotykac w ich gronie oraz w gronie ich znajomych, ja tak zawsze poznawałam nowych mężczyzn

Większej głupoty o tyciu nie słyszałam... To wszystko zależy od indywidualnej przemiany materii a nie od jadania tych samych potraw co facet! Ja mieszkam z mężem 5 lat pod jednym dachem, jadam to samo co on i na dodatek w tych samych ilościach co on a ważę 51 kg i niezbyt przepadam za wysiłkiem fizycznym więc tylko dzięki przemianie materii ważę mało nie robiąc nic.

te, sponsor, napisałes to zeby jej ublizyć, przyznaj się ! a teraz niby nie wiesz o co chodzi ???

Gość Ola21003
Dziekuje kochani.Zatem dietę czas zaczac.Co do dojrzalosci mezczyzn zastanowilabym sie gdyz ojciec mojego dziecka starszy byl ode mnie o 9 lat ;)

Gość mały odkrywca
:D:D:D jak facet się dowiaduje że masz dzieco i wieje to jeszcze rozumiem ale jak facet się dowiaduje że masz nadwage to już nie. Co Ty przez neta wszystkich poznajesz?

fajna bylaby sytuacja kiedy facet nie chce kobiety z dzieckiem a potem chce miec dziecko ze swoja wybranka i dowiaduje sie ze jest bezplodny:D albo jego wybranka jest bezplodna:D

Gość nie kazdemu przeszkadza
Ola, to ze facet ci zostawil, niekoniecznie musi swiadczyc o tym, ze byl niedojrzaly......Nawet to, ze zostawil cie z dzieckiem, tez o tym nie swiadczy......

Gość mały odkrywca
moja kuzynka rozwódka z dzieckiem znalazła sobie faceta o 5 lat młodszego który nie dość że zaakceptował jej fochowate dziecko to jeszcze robi jej za tatusia. jak widać reguły nie ma. tak samo jak nie ma reguł dot. miłości. Jedni choć ogólnie atrakcyjni są sami przez całe życie a inni kompletnie nieatrakcyjni mają nie wiadomo dlaczego takie branie że Belmondo wymięka.