Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość naazwiskooooo

Dwuczłonowe nazwisko - kto ma? ;)

Polecane posty

Gość naazwiskooooo

Kto z was ma dwuczłonowe nazwisko? A jeśli macie to po mężu/żonie czy mieliście takie od urodzenia? A jest może ktoś, kto ma dwuczłonowe z domu i jeszcze dwuczłonowe po mężu/żonie? :D

Gość naazwiskooooo
nikt nie ma??

Gość naazwiskooooo
up up

Gość adamen1981556788
Moja mama ma dwuczłonowe pierwsze po rodzicach czyli panieńskie a drugie po swoim mężu czyli moim ojcu.

Gość naazwiskooooo
a ty otrzymałaś dwuczłonowe nazisko, czy nazwisko po ojcu? :)

Gość naazwiskooooo
up

Gość naazwiskooooo
upup

Gość Sisi1989
Jestem facetem i mam nazwisko tylko po ojcu. A moja mama pewnie dlatego zachowała po ślubie nazwisko panieńskie żeby mieć jakby pamiątkę po rodzicach.

Gość ja też mam dwa..
:)

Gość naazwiskooooo
dziękuję wam za odpowiedzi. :) ja się właśnie nad tym zastanawiam, i właśnie mój facet ma bardzo długie nazwisko (do tego dwuczłonowe) i chce żebym przejęła jego, a ja chcę zostawić swoje. jesli wzięłabym do tego jeszcze jego nazwisko to chyba miałabym z 50 liter...

Gość ja też mam dwa..
Trochę męczę się gdy podpisuje tony papierzysk .. przyznaje..

Nie chciałabym mieć dwuczłonowego ;) Niektóre brzmią fajnie ale zdarza się to baaardzo rzadko.

Gość a ja jestem facetem i mam
dwa nazwiska :D po ojcu i po matce :D z tym że nazwisko matki dodałem do swojego nazwiska jak miałem 18 lat :)

Gość ja też mam dwa..
Dwuczłonowe popularne jest wśród ludzi, którzy sporo osiągnęli i są kimś.

Gość dość wyraźna
a co kusi kobiety aby miec 2 cżłonowe, zastanawiam się z reguły pracownicy naukowi daja sobie 2 człony...

Gość ....----....----....----....
Ja mam dwuczłonowe panieńskie+męża. Ani jedno ani drugie nie jest zbyt długie, a i tak często się zdarza, że nie starcza mi miejsca w formularzach.

hehe ja bede miec wiecej :D moj facet ma nazwisko po dziadku, ojcu i kims tam jeszcze :P a ja do tego chce miec jeszcze swoje :D ale chyba wybiore sobie jedno od niego ( mozna tak naszczescie ) i swoje po tacie ( chce je miec bo to dla mnie wazne ) gdybym miala zostawiac wszystko tak jak jest to mialabym mega dlugie nazwisko :) 4czlonowe :D

Gość ja też mam dwa..
Lekarki to prawie co druga..

"Dwuczłonowe popularne jest wśród ludzi, którzy sporo osiągnęli i są kimś. " Nie zauważyłam takiej "zależności" :D

Gość naazwiskooooo
jeszcze gdyby było krótkie to co innego. ale jak ja będę praktycznie z trzema naziwskami, to na głowę dostanę z podpisywaniem jakichś dokumentów. szopenowa - dokładnie, moje będzie brzmiało cokolwiek zbyt długo.

Lady Love, jak dobrze rozumiem Twój narzeczony jest z Portugalii? U nich z nazwiskami jest tak samo jak u hiszpanów?

Gość śmieszą mnnie takie jak wy
Po cholere wam panienskie nazwisko.???? Co innego jak ktoś jest sławny, albo chociaz znany w srodowisku lekarskim, bądź naukowym pod nazwiskiem panienskim, ale WY??? Cóż to za sławy z was??? Kowalska-Nowak biahahahahaha

naazwiskooooo - właśnie, kiedy oba nazwiska są zbyt długie to trochę kiepsko. Ja mam długie zarówno imię jak i nazwisko ;) Jakby trafiło się kolejne równie długie to nie starczyłoby linijki :D

Gość LADY_LOVES
Mój jest portugalczykiem i ma fajną czarną paukę, którą obciągam swoimi warami-obciągarami po same jajka.

Gość naazwiskooooo
lady love - ale jeśli w portugalii jest tak jak w hiszpanii z nazwiskami, to nie boisz się, że będą cię brali za rodzinę męża? bo przecież tam po ślubie się nazwisk nie zmienia, a tak to mogą pomyśleć, że np. twój facet ożenił się z kuzynką.

tak, on jest portugalczykiem.. nie wiem jak jest z nazwiskami w hiszpanii szczerze mowiac wiec ci nie powiem, czy to tak samo wyglada chce miec panienskie bo to dla mnie wazne ( taka pamiatka )

Gość naazwiskooooo
szopenowa - u mnie nazwisko panieńskie 12 liter, a nazwisko mojego faceta pierwsze 12 a drugie 11. :O

Gość 10 członowe
W prawie polskim nie ma możliwości miec nazwiska wiecej niz dwuczłonowego. Co za brednie piszecie, debilki :P