Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciuciu Ruciu

Od kiedy czytalyscie dzieciom

Polecane posty

Gość Ciuciu Ruciu

?

Gość mama co czytaaa
od urodzenia. siedzialam z ksiazka i dzieckiem w chuscie np i czytalam na glos ksiazki. Dodam, ze moje dziecko bylo bardzo wymagajace i malos spalo. zame czytania mamy bardzo lubilo sluchac! teraz ma niecale 2 laka i mowi w 2 jezykach. Ksiazeczki uwielbiaa nadal.

Gość jakos tak
od kiedy moja corka miala 2,5 miesiaca uspokajala sie kiedy cos jej czytalam, zawsze czytam jej bajki przed snem przed mlekiem wtedy sie wycisza to taki nasz codzienny rytuał a ma juz rok i 3 miesiace

Gość paola ola anna
ma dwa latka i mowi w dwoch jezykach...taaa...i pisze wiersze i recytuje pana tadeusza..:O

Gość wszystko zależy od dziecka
Mój syn uwielbiał, jak się do niego mówiło i opowiadało mu coś patrząc na niego, ale jak zaczynało się coś czytać, płakał. Bolałam nad tym i jako młoda matka martwiłam się, no bo przecież TRZEBA czytać. Obecnie mój synek ma 3,5 roku, posługuje się bardzo szerokim słownictwem i uwielbia rozmawiać oraz opowiadać różne wymyślone opowieści. Czytanie polubił dopiero jakieś pół roku temu.

ja czytałam praktycznie od urodzenia. ale jak miał około 1,5 roku to zaczęło go to czytanie "nieco" irytować. buntował sie, darł kartki, rzucał książkami. więc przestałam. teraz powróciliśmy do czytania i książka najlepszy przyjaciel!

Gość mamamama26
tak od 6 m-ca przed spaniem oglądamy ksiązeczki - takie 6 stronicowe z obrazkami - maluszek je uwielbia

Gość mama co czytaaa
mowi w dwoch jezykach. Jej tata czyta i mowi w swoim jezyku a ja w swoim. Corka buduje juz dwuslowne zdania.

Moja teściowa ( niech jej ziemia lekką będzie ) czytała i śpiewała mojemu synkowi a potem córce od urodzenia. Czytała wszystko co tam wpadło jej w ręce, nawet poradnik działkowca Syn zaczął mówić w 10 miesiącu , płynnie zdaniami w 12 miesiącu Jak miał 2 latka na pamięć wykuł Lokomotywę J.Tuwima Przewracał kartki książki i mówił - wyglądało jakby czytał ! Córka w zasadzie tak samo szybko , no może 2 miesiące spóźnienia ... Dziś ma doskonałą pamięć , szybko uczy się języków obcych. Ja z teściowej śmiałem się a ona robiła swoje. Dziś jestem jej wdzięczny bo to mądra kobieta była !