Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MALUTKA.......

CZY MILOSC ISTNIEJE?

Polecane posty

Gość MALUTKA.......

Jestem po 3 nieudanych zwiazkach:(w tym ostatnim niestety jeszcze tkwie,z dnia nadziej zastanawiam sie czy prawdziwa milosc istnieje, Bo jezeli milosc to ciagle klastwa i zdrada to nie mam watpliwosci ze tak,a jezeli to przeciwienstwo tego wszystkiego to mam watpliwosci co do niej,albo poprostu jestem stworzona na niepowodzenie:(

nie istnieje :) nie miej złudzeń i nie bądź naiwna.

Gość MALUTKA.......
vodka nie jestem naiwna nie bardzo w nia wierze

Gość MALUTKA.......
vodka nie jestem naiwna dlatego nie do konca w nia wierze

i dobrze, nie ma się co czarować i wierzyć w te cudowne opowieści o miłości aż po grób. miłość to tlyko fizyczny pociąg, który później przeradza sie w przyzwyczajenie, a który został pięknie i bajecznie opisany przez pisarzy.

Gość MALUTKA.......
vodka bardzo dobrze ubrales(as)to w slowa,i rozwialas moje watpliwosci

"as" :) ja tez wokol obserwuje tylko chore i nieudane zwiazki, klotnie, zdrady i oszustwa. czasami ociag fizyczny sie konczy, a czasami przyzwyczajenie jest tak silne, ze nie pozwala ludziom sie rozstac.

Gość opisana płyta CD
oczywiście, że istnieje i szkoda mi was bardzo, że jej nie doświadczyliście - jakie wasze życie musi byc jałowe:o

kto pokłada nadzieje w drugim człowieku będzie przeklęty i dla tego ci sie nie udaje

Gość ....----....----....----....
Nie istnieje. To wymysł kultury. 😴

Gość nieładnie
Miłość znajdziemy tylko w Bogu. Reszta to tylko wymysł naszego chorego umysłu. Namiastkę takiej miłosci odnajdziemy w miłosci matki do dziecka, a i to nie zawsze. pozdrawiam

Gość MALUTKA.......
Czyli ona nie istnieje... A szkoda mialam nadzieje ze sie myle...

opisana płyta CD mysle, ze to co Ty nazywasz miłościa jest tylko zauroczeniem, a tego stanu doświadczył chyba każdy :)

nie jest jałowe, niczego nie oczekuje od nikogo, nie wymagam ani tez nie mam pretensji, a co za tym idzie sama nigdy nie zostanę zraniona :)

Gość opisana płyta CD
taaaaaaaaa, od kilkunastu lat zyję zauroczeniem:o Co ty mi wmawiasz:o Przykro, ze trafiasz tylko na takich facetów, w których jedynie zauroczyć się można. A może problem jest w tobie a nie w nich?

Gość nieładnie
opisana płyta CD wejdź tu za 30 lat i powiedz nam to samo co teraz :D:D:D

Gość MALUTKA......
Opisana...nie twierdze ze jestem idealna byc moze masz racje,ale uwierz mi ja naprawd sie staram robic wszystko by mojemu facetowi bylo dobrze wiec a on...pff ciagle czuje sie singlem wiec niewiem gdzie moge popelniac bledy,dlatego nie dziw mi sie ze zwatpilam w milosc

Gość opisana płyta CD
A to juz nie moja wina, ze trafiacie na fagasow. Dziwnie te zinterpetujecie milosc i zwiazek - ze ktos od kogos wymaga, zada... Dziwne.

opisana płyta CD skoro nie zauroczenie to przyzwyczajenie. W moim przypadku tych facetów nie bylo wielu, a jeden, z ktorym nadal jestem. nie istenieje zwiazek calkowicei bezwarunkowy. powiedz, czy w duchu nie oczekujesz od swojego mezczyzny, aby trwal przy Tobie cale zycie, kochal ? Jak czulabys sie, gdyby Cie zdradzil lub zostawil? Z pewnoscia zawiedziona.

tutaj nie chodzi o to czy facet jest frajerem czy nie.

Gość opisana płyta CD
skoro nie zauroczenie to przyzwyczajenie..........tak ty wiesz lepiej, co sie w moim zyciu i pod moja pierzyna dzieje:o Szkod gadac, naprawde, takie mierzenie wszystkich swoja zalosna miarka i pocieszanie sie zarazem, ze nie tylko ty masz spieprzone zycie, jest doprawdy urocze. Ja sie ze swoje malzenstwa tlumaczyc nie bede. Meza kocham i dlatego wiem, ze milosc istnieje.

Gość a ja mam gorzej
Nie istnieje. Najpierw biegają, zabiegają, maślane oczy, nawet zrywają z dotychczasowymi partnerami, ranią innych byle być z daną osobą a po jakimś czasie i tak wszystko lipa.... I znowu ranienie tego/tej wcześniej wybranej i znowu pogoń za nowym "króliczkiem". Ostatnio masakra co się słyszy nawet po kilkudziesięciu latach, ktoś oznajmia, że nie chce z daną osobą być. :(

Gość opisana płyta CD
Najpierw biegają, zabiegają, maślane oczy, nawet zrywają z dotychczasowymi partnerami, ranią innych byle być z daną osobą..............bo ie nie buduje szczescia na cudzym nieszczesciu🖐️

Istnieje czy nie istnieje? :D To jak z religią, dyskusja między kimś kto doświadczył Boga a tym co go nigdy nie widział nie ma sensu. Tak jak z wiarą w Boga, miłość nie jest czymś co można określić jakąś fizycznie istniejącą miarką. Racja tutaj, teoretycznie leży po obu stronach. ;)

Gość opisana płyta CD
No masz racje, nie istnieje, bo one jej nigdy nie zaznaly:p

Gość a ja mam gorzej
Ja nie mówię o małżeństwach ale normalnych latach chodzenia, randkowania itp.

opisana płyta CD nie wiem co dzieje sie w Twoim zyciu i pod Twoja pierzyna i ani troche mnie to nie interesuje :) Ja sie pocieszam? Czuje sie z ta swiadomoscia o wiele szczesliwsza i doszlam do tego wniosku w momencie kiedy bylam bardzo szczesliwa. Nie ma co sie nad tym wszystkim rozwodzic zbytnio, dla mnie to wszystko jest proste jak drut. Moze to czym dla Ciebie jest milosc dla mnie jest wlasnie zauroczeniem czy tez przywiazaniem. Mowie poprostu jak ja to widzę. Kazdy widzi to na swoj sposob.

Gość opisana płyta CD
Wlasnie na innym temacie wyczytalam, ze zbil cie kiedys twoj chlopak, czy tez w inny sposb upokorzyl. Nic dziwnego ze nie wierzysz w milosc. Tez bym zwatpila. Mnie na szczescie nic takiego nigdy nie spotkalo.

opisana płyta CD przechodzilismy naprawde przez wiele ciezkich etapow, a upokorzen nie raz doswiadczyl i on z mojej strony. ale oceniam to wszystko nie tlyko przez pryzmat swojego zwiazku, obserwuje takze kilkunastoletnie malzenstwa. nie powiem, moze to co dzialo sie w zyciu moim tez mialo wplyw na to jak uksztaltowalo sie moje myslenie, ale nie tylko.

Ależ znowu vodka pisze że czuje się szczęśliwsza... no a skąd wiesz jak czuje się ktoś (komu się wydaje w twoim mniemaniu) kto jest zakochany. Tego też się nie da zmierzyć, spór jest bezsensowny.