Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdsas

Dlaczego jest coraz wiecej singielek?

Polecane posty

Nie rób też z facetów idiotów myślących penisem. Wielu chciałoby żyć w normalnych związkach (nie mówię tu o takich na całe życie), a zwyczajnie się nie da. Prawie każdy w pewnym momencie szuka stabilizacji. Z drugiej strony, w praktyce na wiele niedociągnięć w drugiej osoby przymyka się oko, a być z kimś żeby nie być samemu też nie jest fajnie.

Gość nie singielka
piąta klepka "A co to ma byc to "COS " co jest wartosciowe??" zadając takie pytania przyznajesz się, ze bez swojego faceta jesteś praktycznie nikim wow :O🖐️ ale dla Twojej informacji - może chodzi o to, zeby przejsc te drogę najepiej jak sie umie? czy malo w tym wartości? buahahaha, przeczytałas te mądrosc w jakims poradniku czy sama na to wpadłas?? wciaz pytam co to jest to "cos" :P pełno banalnych ogolników w Twojej wypowiedzi a zero merytorycznej tresci ...

Gość sdsas
Nie rób też z facetów idiotów myślących penisem. Wielu chciałoby żyć w normalnych związkach (nie mówię tu o takich na całe życie), a zwyczajnie się nie da Ciekawe sformulowanie? To jaki to jest zwiazek normalny, jesli nie taki gdzie jest z zalozenia na cale zycie? Normalny zwiazek to taki tymczasowy tak?

Gość kiciorek-ekkk
a jakie to rzeczy tracą kobiety idąc zbyt wczesnie z mężczyzną do łóżka?? Jakie jest zagrożenie w pójściu z facetem do łóżka na pierwszej randce? Ja osobiście nie widzę żadnego. Jak mi na związku nie zależy to cóż mam do stracenia? NIC- zadowolę się seksualnie i nara. Niestety tacy faceci jak Ty autorze nazywają skes w wykonaniu kobiet "sprzedawaniem się" itp. I na tym polega Wasz problem- uwielbiacie nas wtłaczać w swoje schematy szmat, łatwych panienek. Chyba się wtedy lepiej czujecie....

Poddam takie chamskie prowonania. Kiedys "sprzedawaliscie sie" za 5 zl i za te 5 zl moglyscie sobie cos kupic, potrzeby seksualne mialyscie zaspkojone, dzis sprzedajacie sie za 1 zl albo za darmo i nic nie mozecie kupic sobie, potrzeby macie zaspokojne. Widzisz roznice? Uważaj co sugerujesz, bo może się to obrócic przeciwko Wam (mężczyznom);)

To ja spróbuję odpowiedzieć. To tak zwane "coś" to zbiór cech które sprawiają, że ktoś nam odpowiada jako partner. Ponieważ każdy szuka czegoś innego, "coś" nie ma dokładniejszej definicji.

nie singielka, nie, nie wyczytałam, sama postanowiłam, że mimo wszytko, nawet kiedy moje życie będzie odbiegać od moich wyobrażen o szczęściu przeżyję je tak, jakby to właśnie bylo mi potrzebne do zbawienia, Zadowolona z odpowiedzi? Czy mam tutaj wstawić swój życiorys?

Niekoniecznie tymczasowy. Ludzie wchodząc w związek nie mogą przewidzieć, co będzie za 10 lat. Możemy liczyć na to, że nadal będziemy z tym partnerem i możemy do tego dążyć, ale z zasady ludzie uprawiają "seryjną monogamię", czyli wchodzą w nowy związek jeżeli ten wcześniejszy nie wypalił.

Gość sword
no prosze cie! jak od początku chcesz udowodnic że bez faceta kobieta jest zerem bo facet to silny, mądry, lepiej znosi samotnosc, sam wszystko zrobi i jeszcze masz pretensje że niektóre kobiety mają dosyć takich egoistów i wolą samotnosć.

Gość do sdsas
"Nie rozumiesz w czym problem. Kobiety maja podobne potrzebyt seksualne, jak faceci, ale przez to ze tak latwo ida do lozka(nie musza isc tak latwo) powoduje ze traca wiele innych rzeczy. Faceci teraz nie musze sie starac, wchodzic w zwiazki z kobietami(w ktorytch to kobiety utrzymuja wiele innych cennnych rzecz) a i tak maja to co chca, czyli seks." Splycasz, kolego. Kobiety i mezczyzni maja podobne potrzeby - zarowno sexualne, jak i emocjonalne. Mezczyzni tez w zwiazkach maja sie lepiej niz gdy sa samotni (np. przypomnialo mi sie ze jakies niedawne badania wykazaly, ze starsi mezczyzni w malzenstwach sa zdrowsi, gdyz ich zony dbaja o ich diete i regularne badania, troszcza sie o nich). Ja mam odmienne doswiadczenia. DLa mnie Ty sprowadzasz mezczyzn do roli zwierzakow o prymitywnych potrzebach

Gość sdsas
Uważaj co sugerujesz, bo może się to obrócic przeciwko Wam (mężczyznom) Ciekawe jak moze sie to przeciw nam to obrocic? Masz jakis przyklad? kobiety z facetow nie zrezygnuja, bo bardziej nas potrzevbujecie niz my was.

Gość kiciorek-ekkk
a prym wioda mężczyźni bo kobiety rodzą dzieci- proste. Zauważcie, że to kobieta przeważnie idzie na macierzyński, jak dziecko chore przeważnie ona bierze na nie L4. Mało który pracodawca chce porządnie inwestować w pracownice - kobietę-fakt!

Sedes, związek to związek...na całe życie?..trzeba być skrajnie naiwnym romantykiem:D Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę i każdy chciałby wierzyć, ze taki wyjątek będzie stanowił właśnie ich związek;)

Gość sdsas
Mezczyzni tez w zwiazkach maja sie lepiej niz gdy sa samotni (np. przypomnialo mi sie ze jakies niedawne badania wykazaly, ze starsi mezczyzni w malzenstwach sa zdrowsi, gdyz ich zony dbaja o ich diete i regularne badania, troszcza sie o nich). Ale to nie jest zasluga tylko malzenstwa! Ci mezczyzni w zwiazkach, zyliby takze dluzej gdyby byli singlami. kobieta wybierajac partnea chce wybrac jak najbardziej okazalego, dorodnegoe, zdorwego samca by potem miec z nim zdrowe dzieci. Dlatego Ci faceci o najslaszbym zdrowiu zostaja singlami i zyja krocej.

Gość sdsas
Oczywiście są wyjątki potwierdzające regułę i każdy chciałby wierzyć, ze taki wyjątek będzie stanowił właśnie ich związe Co za brednia? Od kiedy to wyjatek potwierdza regule?

a propos badan mnie też się coś przypomniało z TV - niedawni ogłaszali/przypominali gdzieś, ze samotne kobiety zyją dłuzej, a mężczyźni w tej samej sytuacji któcej

Gość sdsas
no prosze cie! jak od początku chcesz udowodnic że bez faceta kobieta jest zerem bo facet to silny, mądry, lepiej znosi samotnosc, sam wszystko zrobi i jeszcze masz pretensje że niektóre kobiety mają dosyć takich egoistów i wolą samotnosć. Gdzie ja napisalem ze kobieta bez facta to zero? Czekam na cytaty. Jelsi nie podasz cytatow bedziesz klamczynia! Czekam

Sedes w taki oto prosty sposób może się to przeciwko Wam obrócić, ze albo przyjdzie wam żyć w celibacie, albo nie będzie was na brak celibatu stać:D więc doceń zamiast ujadać:D

Nie zapominaj, że ludzie nie są zwierzątkami. Ludzie chorzy też wchodzą w związki. Ludzie z zadatkami na choroby (np. otyłość) podobnie. Za bardzo to ułatwiasz...a tak pomijając już wszystko, to mimo wszystko wiele osób JEST w związkach, a ci którzy nazywają się singlami też w pewnym momencie decydują się na związek i...bez większych problemów w niego wchodzą. Co do samotnych z przymusu...byli, są i będą...ale dlaczego, to i bez badań wiemy.

Gość kociolekdosyta
no wlasnie tez przypomnialy mi sie wyniki jakis badan, o ktorych mowiono ostatnio w tv. kobiety samotne zyja dluzej od samotnych mezczyzn, albo od kobiet zameznych he he nie pamietam dokladnie:)

Gość do sdsas
"kobiety z facetow nie zrezygnuja, bo bardziej nas potrzevbujecie niz my was" Do czego? Nie ma chyba takiej rzeczy ktora da rade zrobic facet, a nie da rady kobieta. Oprocz sikania w pewien okreslony sposob, ale chyba nie o to chodzi ;) Spokojnie mozna zyc bez facetow, ale po co? Mnie osobiscie byloby smutno ;) wiec owszem, nie zrezygnowalabym, ale nie chodzi tu o potrzeby tego typu, ktore tu przedstawiasz, a mianowicie, ze nie poradzilabym sobie

Gość sdsas
Naukowcy ostatnio doszli dlaczego kobiety zyaj dluzej od facetow. Dlaczego? Bo nie maja zon...

Gość nie singielka
Gdzie ja napisalem ze kobieta bez facta to zero? Czekam na cytaty. Jelsi nie podasz cytatow bedziesz klamczynia! Czekam KŁAMCZYNIĄ:D:D:D??? Czy to przypadkiem nie Ty toczyłes boje z Perwersja co do innych potrzeb seskualnych kobiet i mężczyzn ??? HAhahaha, ten sam styl 🖐️

Gość sdsas
Do czego? Nie ma chyba takiej rzeczy ktora da rade zrobic facet, a nie da rady kobieta. Jest mase takich rzeczy o ktorych juz pisalem. Wynikaja one z przewagi fizycznej faceta. Kobieta nie podniesi tak ciezkoego ciezaru jak facet.

Nie będę wychodzić za mąż żeby mi ktoś meble taszczył. Poza tym...jest sporo facetów których moja maleńka osoba jest w stanie przewrócić dmuchnięciem :P

argument z tym, ze samotna kobieta nie poradzi sobie w codziennym zycu w naszych czasach jest już w ogóle nie wart rozważania. Własnie dlatego jest tyle samotnych, niezwiązanych, ze nie podlegały decydującemu w przeszłosci czynnikowi społecznemu, obyczajowemu i finansowemu. Więc chodzi o coś zupełnie innego - kobiety kierują się potrzebami emocjonalnymi, a tu okazuje się, ze wielu mężczyzn nie potrafi im sprostac. Ot i zagadka

Gość sdsas
Nie będę wychodzić za mąż żeby mi ktoś meble taszczył Ale nikt Ci nie kaze wychodzic! Nawet lepiej zebys nie wychodzil, zaoszczedzisz biedakowi pare lat zycia i mase nerowow. Chodzi o to ze kobiety sa duzo bardziej zalezne od facetow, niz faceci od kobiet

nie singelka, zarzucasz innym bark merytoryki, za to sama aż nia tryskasz w sowich mnogich usmiechach od ucha do ucha z załączoną łapką. doprawdy impressive :)

Gość sdsas
ięc chodzi o coś zupełnie innego - kobiety kierują się potrzebami emocjonalnymi, a tu okazuje się, ze wielu mężczyzn nie potrafi im sprostac. Ot i zagadka to nie jest prawda. Tu nie chodzi o emocje. Myslisz ze 100 lat temu faceci byli bardziej emocjonalni? Nie nei byli. Problem jest taki jaki napisalem w peirwszym poscie.

Szczerze, nikt od nikogo teraz zależny nie jest. Będąc sama dam sobie radę równie dobrze jak z partnerem. Nie ma nic czego bym nie mogła sama załatwić.