Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pracawork24

Kosmetyczka,masazystka , a wy pracujecie w swoim zawodzie?

Polecane posty

Gość pracawork24

Wybieram sie za niedlugo do Londynu do znajomych wczesniej mieszkalam w innym kraju nie mialam pozwolenia na prace wiec nie pracowalam w swoich zawodach czy znacie jakies kolezanki ktore pracuja jako kosmetyczki ,masazystki? teraz tak ciezko o prace czy warto startowac do Londynu bo juz mam dosyc sprzatania dorywczych prac

Gość beautyyyyy chic
A ile masz tych zawodow?? jesli chcesz pracowac w angielskim salonie , musisz miec doswiadczenie mnimum 2-3 latk, i jezyk znac dobrze......co do poslkich salonow..jezt ich duzo w londynie i pelno dziewczn do pracy.. wiec lipa. masazystka..to tylko jesli masz skonczone kursy..masarksie, tak to nazwe..:D.lub jesli lubisz masowac panow, to pelno pracy na masowanie wszelkich czesci ciala .meskich oczywisxcie..podobno dobra kasa, ale trzeba tez nogi irozlozyc..wiec twojj wybor.

Gość pracoawork24
Mam roczne doswiadczenie w kosmetyce angielski w miare

Gość pracoawork24
Mam dwa zawody wykonuje masaz leczniczy a nie jajek:) wiec interesuja mnie osoby ze schorzeniami kregoslupa a nie stare napalence

Gość beautyyyyy chic
Na znalezienie pracy w londynie w salnonie ,musisz dac sobie troszke czasu. Wymagania,tak jak pisalam sa duze,i porzedewszystkim chodzi o staz pracy.Rok to jest nie wiele...Nie chce zniechecac, ale wez pod uwage ze tutaj jest ..poza angielskimi dziewczytnami...tysiace innych kosmetyczek..ja ci moge polecic ewentualnie otwarcei wlasnego biznesu..!!!powodzenia

Gość beautyyyyy chic
i sorki ..nie wiem skad mi sie uroil ten rok twojego stazu..:D:D

Gość pracoawork24
hmmm to gdzie mam zdobyc to doswiadczenie jak nie w pracy to gdzie ? ogolnie wszystko potrafie robic oprocz makijazu permanentnego i przedluzania rzes ,ale zawsze moge sie doszkolic zrobic kursy nie wiem czy moge liczyc praktyki szkolne i praktyki w zakladach pracy jako doswiadczenie bo tak to mam rok przepracowany w gabinecie kosmetycznym

Gość Cziiikkkkaaa
Ja mam 4 lata pracy w zawodzie i wszystko potrafię poza permanentnym. Zdecydowałam,że muszę się przebranżowić mimo,że kocham swój zawód. Rynek jest zawalony kosmetologami. W PL co druga jest kosmetologiem i otwiera swój zakład. Niedługo będzie więcej salonów niż klientów. W GB to samo...salon koło salonu. Rynek jest przesycony. Nie ma sensu się w to pchać...takie są realia :/

Gość ja teraz rosyjskiego
zgadzam sie z czikka. jeste tego gowna taka masa. problem polega na tym ze jest malo DOBRYCH i KOMPETENTNYCH kosemtyczek. a kleintow znal;ezc jest trudno no bo konkurecnaj ogromna.

Mam 2 kolezanki masazystki (rehabilitantki). Siedza zagranica od ... 5? 6? lat. W Galway i chyba Londynie. Do tej pory nie znalazly pracy w zawodzie.

O ile sie nie myle problemem jest to ze nie maja skonczonych angielskich szkol i polskie doswiadczenie w masazu tam sie nie liczy

Gość Cziiikkkkaaa
Ja mam skończone studia i mój dyplom jest honorowany za granicą. W GB szukają osób, które będą od wszystkiego, czyli od niczego. Ja np.nie robię paznokci, ponieważ nie jest to moja działka i wcale mnie to nie kręci. Jeżeli słyszę,że szukają tu kosmetyczki/kosmetologa, który przedłuża paznokcie, robi permanentny, wykonuje kwasy o wysokich stężeniach, biega z laserem po salonie i jeszcze doczepia warkoczyki, to aż krew mnie zalewa. Ktoś kto jest od wszystkiego, jest od niczego. W Polsce już się utrwalił ten podział na lingeristkę, kosmetologa, podologa..tutaj niestety nie, co jest moim zdaniem na minus.Gdybym mogła cofnąć czas, na bank nie kończyłabym kosmetologi i fizjoterapii. Takie moje skromne zdanie. Ps. Moja siostra w tym roku pisała maturę. Była w klasie o profilu medycznym. Poziom matur była tak wysoki,że nikt praktycznie nie dostał się na lekarski. 80% jej klasy idzie na kosmetologię. Biorąc pod uwagę ten przykład pomyślmy tylko ilu kosmetologów wejdzie na polski i zagraniczny rynek.

Gość pracawork24
To Londyn taki maly,ze nie znajdzie sie dla mnie miejsce? przedziez nie wszystkie kosmetyczki wyjezdzaja do Londynu i nie wszyscy sie ucza na kosmetyczki czy masazystki ok wrzedzie jest tego pelno tak samo jak i innych sklepow To co mam sobie nie robic nadziei i wziac schowac papiery? Juz stracilam we wszystko nadzieje :( nie chce cale zycie sprzatac :(

Gość Cziiikkkkaaa
Kto Ci każe sprzątać? Zacznij szukać czegoś innego, albo zmień fach. Ja np.nie mieszkam w Londynie tylko w innym mieście. Moje 3 koleżanki ze studiów siedzą w anglii i też nie robią w zawodzie. Szukaj coś dalej jak chcesz...może się uda