Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marianna.KKKK

Mieszkania Piastów

Polecane posty

Gość Marianna.KKKK

Od jakiegoś czasu szukamy z mężem nowego mieszkania pod Warszawą. Przejrzeliśmy kilka ofert i najfajniejszym wyjściem wydaje się nam się Rezydencja Kościuszki w Piastowie. Czy ktoś może powiedzieć jak się tam mieszka?w Piastowie Byliśmy kilka razy, ale będziemy wdzięczni za informację.

Gość MagdalenaM26
Mieszka się bardzo dobrze! Ja przeprowadziłam się z Jaktorowa bo pracuje w Warszawie i codzienne dojazdy mnie wykańczały. Teraz jest dużo lepiej i szybciej 15 min i jestem :) Poza tym Piastów jest bardzo przyjemny, jest małym miastem i dzięki temu w miarę cichym i spokojnym.

Gość Kassandra)
A dojazd samochodem z Piastowa jest porównywalny z dojazdem autem np. z Kabat

Gość Maciek888
A w jakiej cenie tam są mieszkania?

Gość MagdalenaM26
od 6050 za metr

Gość Tooomo
Mieszkam niedaleko tego osiedla, naprawdę fajnie wygląda :)

Gość Buka;)Bukowa
Mnie wygląd samego osiedla może na kolana nie powalił, ale jest przyjemne. Za to mieszkanka są bardzo fajne, takie zaprojektowane z głową. I cena jest dużym plusem

Gość Klarysaa
No cena faktycznie w porządku, pytanie czy nie nadrabiają czy nie nadrabiają dopłatami np za miejsce parkingowe, komórki lokatorskie itp?! Jakie są ceny za tego typu "luksusy"? ;)

Gość Wzorowa Uczennica
Zamieszkajcie na Derbach w Warszawie tam jest niezły Pekin.

Gość Tykocińska
@Klarysa Nie no ceny raczej w normie komórki od 6400 zł, a miejsce w garażu 21tys. z kawałkiem

Gość Fado_Oo
Cena w tym Piastowie spoko, zwłaszcza że to pod samą Warszawą. A buduję się tam jeszcze jakieś nowe osiedle?

Gość MagdalenaM26
na tym osiedlu zostało już niewiele tych mieszkań i ceny zaczynają się od 5200 zł/mkw. Dobrą okazję można złapać przy takich końcówkach sprzedaży

Gość Fado_Oo
No nie jest to Warszawa, ale ma to też swoje plusy. A takie nieduże dwupokojowe mieszkanie można już kupić za ok. 260 tys. zł. Tyle to w Wawie kosztuje kawalarka

Gość Klarysaa
No dokładnie. A często z takiej podwarszawskiej miejscowości szybciej można dojechać niż mieszkając w Warszawie. Jeszcze chciałam zapytać czy można przy zakupie mieszkania można liczyć na jakiś upust? Czy nie ma co się nastawiać?

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxx
Piastowie zamieszkiwali w grodzie, wtedy jeszcze nie było mieszkań jak obecnie :classic_cool:

Gość Dobrawkka
Tam są też mieszkania dwupoziomowe, takie z antresolą. byłam z siostrą moją obejrzeć bo ona chce kupić. Fajne. I za metr chcą 4700zł to jeszcze taniej niż tu piszecie

Gość GrataBarbo
dla Was 6050 w Piastowie to jest dobra cena???? Ludzie, przecież w tej, a nawet niższej cenie są mieszkania na Grochowie, że już nie wspomnę o Białołęce. Z Grochowa 15 minut tramwajem do Centrum i jednak mieszkanie w mieście. A nie jak z Piastowa - spotkanie ze znajomymi w Warszawie - wyprawa, wyjście do kina - wyprawa. Jedyny argument, który jestem w stanie zrozumieć to, jeżeli ktoś nie lubi dużego miasta i woli mieszkać w mniejszym

Gość hmm.,a.d.asd,.as,
Piastów jest kiepski. nie ma porządnego parku nawet, knajpki też jak na lekarstwo.... Polecam Pruszków a ta cena to faktycznie bez rewelacji

Gość Dobrawkka
Chyba nie bardzo się orientujecie w cenach mieszkań w Warszawie na rynku pierwotnym bo poniżej tej ceny baardzo ciężko jest znaleźć coś sensownego. Poza tym mnie warszawski zgiełk do szczęścia nie jest potrzebny. A podróż 18 min klimatyzowaną SKMką do Wawy naprawdę jestem w stanie przeżyć bez problemu. No ale to już kwestia gustu :)

Gość Dobrawkka
a czy ktoś z forumowiczów miał do czynienia z tym deweloperem?

Gość MagdalenaM26
Tak, ja jak kupowałam mieszkanie. A o co chcesz zapytać? Ja też przed przewertowałam cały internet szukając opinii, jakby co mogę coś "doradzić"

Gość Dobrawkka
Chciałam po prostu zapytać czy wszystko w czasie transakcji było ok i czy w międzyczasie nie wyszły jakieś "niespodzianki"?

Gość MagdalenaM26
Jeśli pytasz o jakieś dodatkowe opłaty czy coś takiego to nic z tych rzeczy. Wszystko poszło gładko, możesz być spokojna

Gość gość
My mamy podobne odczucia co do Barc. Jak najbardziej pozytywne doświadczenie z kupowaniem, mieszkanie mamy super, jeszcze rabat dali

Gość gość
Ktoś wie czy można tu jeszcze kupić mieszkanie?

Gość gość
Rezydencję Kościuszki polecam jak ktoś chce mieszkać w Pruszkowie, bo jest w zasadzie przy samej kolejce. A jak ktoś chce mi wmówić, że obrzeży Białołęki dojedzie szybciej do centrum niż ja SKMką z Piastowa to wyśmieję

Gość gość
Ja się przyłączam Piastów rządzi! O wiele tańsze mieszkania, a właśnie jak przy kolejce zakupisz, jak w tej Rezydencji Kościuszki to w ogóle jesteś wygrany

Gość EdiBB
W tej Rezydencji to już tylko 4 mieszkania zostały także warto się pośpieszyć...

Gość gość
Z Piastów jest bliżej i wygodniej do centrum Warszawy niż z takich "warszawskich" dzielnic jak Białołęka, Grochowska Rembertów o Wawrze nie wspomnę. Ale ludność napływowaą (tak ich nazwijmy aby nie wyzywać sie) chce mieszkać w stolycy.