Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ona119

Nie wychodzi mi leczo :(

Polecane posty

Probowalam juz kilka razy i nigdy jeszcze nie bylo nawet choc podobne w smaku do leczo, a robie wszystko zgodnie z przepisem, smakowalo jak usmazone warzywa... Macie jakies rady?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość keraastase
to moze latwiej ebdzie jak opiszesz jak je robisz a wtedy cie poprawimy...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Tonałóg.
ja robie zpapryka cukinia i cebulą najpierw cebula, zeby sie rozgotowala pozniej papryka i cukinia i dlugo trzeba dusic dodaje tez pomidory wpuszcze zseby papryka zmiekkla i zrobil sie sos zawsze wychodzi:) a przyprawy to jak kto lubi troche czili, bazylia sporo czosnku pieprz sol

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość blablablaaaaaaaaaaaaa
ja dzisiaj robie :D ciekawa co mi wyjdzie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mili vanili345
Ja przesmażam wszystko oprócz cukinii i pomidorów. Dodaję czosnek, trochę koncentratu, sól, pieprz, paprykę słodką i ostrą. Duszę chwilkę i pycha!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda siksaaaa
ja też dzisiaj robie , taki mam przepis: 6 parówek 6 pomidorów 2 papryki 1 duza cukinia 1 niewielki baklazan 1 duza cebula 1 zabek czosnku 3 łyzki oleju 1 łyzka mielonej słodkiej papryki, cukier, sól pierprz to smaku :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najpierw na oleju dusze cebule, papryke i cukinie. Pozniej dodaje pomidora i podsmazona wczesniej kielbase no i dusze... Przyprawy to pieprz, sol, lisc laurowy, wegeta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co to zanczyyy
a ja nie jadlam nigdy leczo. co to jest? cos podbnego do fasolki po bretonsku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rol
kup gotowca

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiem też .....
ja robię tak najpierw podsmażam cebulkę z kiełbaską następnie wrzucam cukinię i duszę na wolnym ogniu ...dalej wrzucam paprykę a na koniec pomidory ....przyprawy i jest :) czasem dodawałam jeszcze przed cukinią młodą poszatkowaną kapustę jak miałam mało cukinii też bardzo dobre chociaż wiadomo że wtedy to nie jest już typowe leczo

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mili vanili345
To powinno Ci wyjść!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda siksaaaa
-parówki i paryke pokoic na kawałki a cebule w piórka, - bakłazana i cukinie umyc, pokroic na kawałki średniej wielkosci , -czosnek pociekac lub wycisnąc -pomidory sparzyc wrzatkiem, obraci pokroic w kostke - w duzym garnku rozgrzac olej, wrzucic cebule, czosnek i parówki - wszytko zrumienic - dodac bakłazana i cukinie i papryke -smazy kilka minut ciagle mieszając - dodac pomidory i przyprawy -dusic pod przykryciem jeszcze ok 30-40 mint :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
leczo z liściem? a gdzie papryka słodka i ostra?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale do czego nie jest
do jakiego leczo nie jest podobne? Do takiego, które jadłaś u mamy, w restauracji czy na Węgrzech? Bo takie jak na Węgrzech to możesz zrobić tylko z takich składników jakie tam faktycznie są do kupienia, z ichnimi przyprawami itp.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ale do czego nie jest
O matko, teraz doczytałam, że dajesz wegetę :o Nie dziwne, że ci nie smakuje. Podstawą jest papryka! wędzona, suszona, ostra - taka jak na Węgrzech. Podejrzewam, że nie bez znaczenia jest też wybór kiełbasy. Nie muszę pisać, że powinna być węgierska? :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mili vanili345
Do gara woda+kostka+ ziele Na patelni podsmażam kielbę lub kurczaka, do gara potem cebulę, do gara potem paprykę, do gara Pomidory sparzam, obieram, kroję i do gara czosnek, pieprz, papryka słodka i ostra. Na koniec cukinia, troche koncetratu , dusić aż cukinia będzie miękka i voila

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
U mamy :P Dziekuje wam za pomoc, sprobuje moze dzis albo pojutrze i dam wam znac czy sie udalo :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
[zgłoś do usunięcia] młoda siksaaaa ja też dzisiaj robie , taki mam przepis: 6 parówek 6 pomidorów 2 papryki 1 duza cukinia 1 niewielki baklazan 1 duza cebula 1 zabek czosnku 3 łyzki oleju 1 łyzka mielonej słodkiej papryki, cukier, sól pierprz to smaku masz za mało papryki za malo cebuli wszystko ogolnie powinno być w proporcjach 1;1! czyli np kg papryki,cebuli, pomidorow cukini jak masz cukinie to po co tez baklazan??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda siksaaaa
bo akurat tak mam cukinie i bakłazana :) robie ten przepic pierwszy raz zobaczymy co z tego wyjdzie troche duzo mi sie wydaje parówek i pomidorów ;p moze dam troche mniej zobacze ;p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
młoda to nei ejst oryginalny przepics na leczo po prostu robisz ala leczo powodzenia i smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość młoda siksaaaa
aha :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leczoleczo
to ja robie inaczej cebulke smaze z pieczarkami kielbase lub piers z kurczaka osobno na patelni do garnka kroje cukinie < ok 6 szt> papryke ok 2 czerwone 2 zolte 1 zielona i kilka tych bialych i dusze to, kroje pomidorki ok 5 szt wrzucam jak juz zobacze jak cukinia i papryka zmiekna dokladam pieczarki i miesko i myrdam dokladnie pozniej przyprawiam sola pieprzem i ostra papryka czekam az sie przegryzie i gotowe ( musze dodac jeszcze ze jak smaze pieczarki to je sole nie za duzo piers kurczaka tez)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×