Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona singielka

Dlaczego single są traktowani jak ofiary losu??

Polecane posty

Testuo - zawsze przykro mi, że po nieudanym związku ludzie tak bardzo boją sie porażki w kolejnym. Ale chyba wyciągnąłeś jakieś wnioski, wiesz jakie popełniłeś błędy i to powinno Ci troche pomóc uniknąć rozczarowań. Pozdrawiam

Gość Vincenza przeczołgana
kobiety singielki są zagrożeniem dla nas, matek i żon, bo są zadbane, lepsze od nas i przyciagają uwagę naszych mężów więc powinno się je wytępić

Gość Testuo
Może nie dokończyłem mojej wypowiedzi i to był błąd, bo wyszło troszeczkę nie na temat, a poprostu chciałem naświetlić, że mogę się wypowiedzieć w tej kwestii bo mnie dotyczy. Zapewne powodów traktowania osób samotnych (singiel to takie ładne określenie z zachodu, a wiadomo my lubimy takie ang. wstawki) jest równie dużo co przyczyń bycia nim. Dlatego nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie "dlaczego". Jednak co chyba nigdy mnie nie przestanie dziwić to 'hajterzy' z forum którzy tutaj (lub gdzie indziej za migającym ekranem komputera lub telefonu, takie czasy) próbują zmieszać Cię z błotem albo samemu się dowartościować bo mają podobne problemy tylko nie umieją spojrzeć sobie w oczy i powiedzieć prawdy, to dopiero mogła by być dyskusja - aczkolwiek zapewne odp. jest jedna niedojrzałość i 'złudna' anonimowość. @GreenEye73 Zapewne wiem jakie popełniłem błędy i czego nie robić, ale wiem ile dobrych rzeczy zrobiłem (nieskromnie zabrzmi ale to prawda) i myślę, że ciężko je będzie przebić komukolwiek.

Testuo - miałam na myśli błędy w ocenie sytuacji, tzn że zaangażowałeś się na pewno całym sercem, skoro tak boleśnie to przeżywasz, a mimo to związek się nie udał. I tu mam nadzieje, że w następny związek jednak wejdziesz bez strachu, ale mądrzejszy o to, jak to różnie bywa z ludźmi, i żeby chronić siebie

Gość Testuo
@GreenEye73 Trafiłaś w sedno, obecnym problemem jest u mnie otwarcie na kobiety (tzn. otworzenie się na te nieznajome, bo mam grono znajomych z którymi zdarza się poszaleć i świetnie bawić), trzymam je na dystans, boję się zaufać, od co taki połamany ludzik. PS. Nasza rozmowa wygląda jak z czatu, normalnie jak za młodzieńczych lat:D

Testuo - mam nadzieję, że wyleczysz trochę serce i nie będziesz się bał próbować. Polecam w nowym związku - zdrowy egoizm i słuchanie instynktu samozachowawczego :) Mnie to zawsze wybawiało z toksycznych układów.

Gość sdsas
GreenEye73, mozesz cos napisac o sobie? Orienracyjny wiek(nie wiem czy nick cos mowi czy nie), zainteresowania, orietancyjne miesce zamieszaknia

Gość gdyby na stałe wiązali się z
Bo większość ludzi to pojeby.

Gość sdsas
Nie zbieram, interesuje mnie Twoja Osoba. Przeszkadza Ci to?

o! A w tym temacie nawet na kojarzenie par(y) się zanosi :))

nie przeszkadza, tylko po rozmowie na Twoim topiku tak sobie podejrzewam, że nie interesują Ciebie cudze poglądy, tylko własne, lub pobrane z badań. A ja mam swój subiektywny punkt widzenia, który uważam za całkiem zdrowy, wynikający z obserwacji świata, a nie z badań na grupach kontrolnych. I pewnie rozmowa by mnie męczyła, tak jak poprzednia, bo nie lubię takich ostrych emocji. Zresztą nie ja jestem podmiotem tego topiku, ani jego założycielką :)

Gość Widmogłupiegoforum
Nie Polska, tylko ludzkość. Zwierzęta stadne, ot co. I mamy się wpasować w powszechne kryteria. Inność jest niebezpieczna.

tak. Ale zamiast "Ciebie" pasowałoby bardziej: "Cię".

hahahaha, to teraz jest jakaś analiza mojego stylu? "Ciebie" było specjalnie, bo ładniej brzmi i ładniej akcentuje zdanie :)

Gość sdsas
Interesuja mnie takze cudze poglady, a w tym przypadku szczegolnie twoje, slucham...

nieładnie. Ale tak tylko, nieśmiało wytknęłam. Bez złośliwości.

Gość zdziwiona singielka
Dzięki za wszystkie wypowiedzi :) Długo mnie nie było, ale wszystko odczytałam. Zdania jak zwykle podzielone, ale bez tego czym byłaby polemika :) Pozdrawiam i cieszę się, że nietórzy nie dzielą ludzi na osoby sparowane i niesparowane :)