Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mymy

farmacja

Polecane posty

Gość mymy

W tym roku zaczynam studia Farmaceutyczne w Lublinie. Miesiąc temu skończyła 1 rok Analityki Medycznej i się przenoszę. Wiele słyszałam o tym, że 2 i 3 rok na farmie są bardzo ciężkie, dlatego chciałabym uczęszczać na niektóre przedmioty z 2 czy 3 roku na 1 roku...wiem, że będzie mi łatwiej, niż prawdziwym "pierwszoroczniakom", ponieważ może mi coś przepiszą, a poza tym sporo przedmiotów pokrywa się z analityką, więc nawet, jeżeli liczba godzin się nie pokrywa, to będzie mi znacznie łatwiej, będąc obeznaną w danym temacie :) czy moglibyście mi doradzić, jakie przedmioty są najcięższe i które mogłabym zaliczyć na 1 roku?

Gość mymy
up

Gość ale poprawiałaś maturę czy
przenosisz się za dobre wyniki? :classic_cool:

Gość mymy
poprawiałam maturę :)

Gość mymy
nie ma tu żadnych farmaceutów?

I co, dałaś radę połączyć naukę na analityce z przygotowaniami do matury?

Gość dfvrgvrvr
na medycznej sie nie d przeniesc za srednia... ja odpowiem .. obecnie bede na 3 roku am we wrocku... wiesz co to zależy od uczelni na każdym roku jest przedmiot - konik najgorszy.... ogólnie powiem ze czeka cie baaardzo duzo chemii i na tym skup sie najbardziej jesli masz jakies pytania to pytaj:)

Gość mymy
ok, dzięki. jeżeli chodzi o pogodzeni nauki na uczelni i do matury -żaden problem, ja na analityce to się wręcz obijałam, było mało do nauki, przynajmniej dla mnie, chociaż jest tam sporo chemii. Naprawdę czułam się, że marnuję czas. Uczyłam się do matury i jeszcze znalazłam czas na angielski na którym mi bardzo zależy. wiem, że jest dużo chemii ale to mój ulubiony przedmiot, więc ok, świetnie się składa :) ogólnie to mogę się uczyć cały czas, nie chodzę na żadne imprezy itp. Chodzi mi o to, aby nie marnować czasu i, może nawet skończyć studia wcześniej.

No to mnie uspokoiłaś. W przyszłym roku też chciałabym startować na farmację, a w tym prawdopodobnie dostanę się na analitykę, a wszyscy mnie straszą, że analityka to ciężki kierunek itd. i że nie dam rady pogodzić studiów z maturą :O

Gość mymy
na 1 roku analityka nie jest trudna, słyszałam, że dalej jest trochę gorzej, ale na 1 -luzik :)

Gość dfvrgvrvr
wszystko ok, ale analityka na jednej uczelni różni się rozkładem materiału na innej uczelni . wiec moze akurat w ciebie na uczelni pierwszy byl prosty bo takie przedmioty miałas na danym roku, a na innej uczelni moze wyglądac to inaczej