Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kspl23

NIE CHCE ZAKŁADAĆ RODZINY!!!

Polecane posty

Gość kspl23
piona, vodka:D

Gość ona czyli ja 222
Dokładnie autorko, popieram Cie. Ja mam 23 lata, za sobą jeden długi związek (3 lata) od 2óch lat jestem sama Z WYBORU i na razie nie zamierzam tego zmieniać. 2 razy nawet próbowalam wejść w jakis związek, ale jakoś mi to nie odpowiada... czuje się jak w pułapce- czułe SMSy, słówka, to już chyba nie dla mnie... Także życie w pojedynkę niż w tych dzisiejszych "związkach" gdzie każdy każdego zdradza, jest o niebo lepsze. Tylko seksu brak :D (jak dla mnie)

przybijam :D tyle, ze ja seksu chce.. dlatego znalazlam kogos z kim spotykam się bez zobowiązań

Gość ona czyli ja 222
ja jestem w fazie "przełamywania się" pod tym wzgledem bo na razie mam opory :D

Gość kspl23
mi narazie wystarcza koledzy, ot tak, zeby miec z kim posmigac. Boje sie tylko ze za jakis czas pojawia sie komentarze rodziny. Róznego rodzaju przytyki i aluzje. Ale na to trzeba chyba tylko zacisnac zeby i .. przemilczec.:p

a ja mam chlopaka, wiem, jestem suką. moze sie tlumacze, ale nie uklada nam sie zupelnie, on zna moje stanowisko w tej sprawie, wie, ze nie jestem przywiazana, ze nie chce byc ustatkowana ani miec rodziny.wie, ze jest mi wszystko zupelnie obojetne. w lozku tez sie nie uklada, dlatego znalazlam kochanka. w dodatku powiedzialam mu juz dawno ze ten zwiazek zmierza od dluzszego czasu ku koncowi..

nie przejmuj sie komentarzami rodziny. dlaczego kazdy ma isc wg. scisle okreslonych sciezek ? Moj brat ma 35 lat i do tej pory nie ma kobiety i miec nie bedzie. Komentarze sa, owszem, ale juz chyba przywykli. oprocz babci, ktora nigdy z tym faktem sie chyba nie pogodzi :D

Gość MAX 22
A mało patologii jest wokół nas?

Gość Klementyna Klejnotyna
Tez tak myslalam, dopkoki nie pokochalam. Widac autorka nie wie czym jest prawdziwa miłość, to jest cos co widze w oczach mojej babci która trzymajac za reke dziadka - mezczyzne ktory przepil niejedna wyplate, ktory robil niejedna awanture, ktory zburzal spokoj rodzinny - z usmiechem mowi ze go kocha i nie zaluje. Wydawalo by sie absurdalne prawda ? Ale zrozumialam czym jest milosc kiedy sama sie zakochalam. I wtedy poczulam cos, czego nie poczulam nigdy wczesniej do zadnego mezczyzny - ze chce by byl ojcem moich dzieci. mysle ze to jest piekne.

Gość kspl23
Jezu, kolejna. Wbij to sobie Klementynko, do twojego mało pojętnego łba, ŻE NIE KAŻDY MUSI IŚC TĄ SAMĄ DROGĘ!!! Powtarzasz mi tu jak mantrę, że będzie tak DO CZASU, kiedy sięprawdziwie zakocham i sratatata.. ile razy jeszcze to usłyszę?????!!! Nie WIERZĘ W ZWIĄZKI I W MIŁOSC!!! I nie będę sie w to angażować! Bo angażować się w coś w co się nie wierzy, to czysty absurd i OXYMORON! Kapiszi????!

Gość masz dzis zly dzien albo
zycie ci dokopalo. Nie chcesz - nie zakladaj rodziny., nie ma musu. Ale nie uogólniaj,mow w swoim imieniu. Ja np jestem bardzo szczesliwa w rodzinie. I jakos nikt wsrod mich bliskich nie pastwi sie nad wspolmałzonkiem:)

Polacy są bardzo konserwatywni jeśli chodzi o zakładanie rodziny.ostatnio rozmawiałam z babka o dzieciach,małżeństwie etc.na fakt ze nie chce miec nigdy dzieci stwierdziła ze to najwieksze szczescie ,ze milosc do męża minie a do dziecka pozostanie:-P so what pytam dlaczego tkwiła w toksycznym małżenstwie o ona na to :" a gdzie ja bym znalazła ojca dla moich dzieci?".Ręce mi opadły

Gość nie wiem skąd znasz tę kobietę
I w ogóle zastanawiam się, skąd Wy macie takie problemy. W XXI w. w środku Europy nikogo już nie obchodzi czy masz dzieci, rodzinę ic zego chcesz. Mnóstwo kobiet żyje bez męża i dzieci i większość ludzi ma to gdzieś. Nie słyszalam o żadnym samowolnym linczu czy dyskryminacji kobiet bez dzieci. Autorka ma chyba problem, ze zwróceniem na siebie uwagi, ale w takim razie radzę wymyślić coś bardziej szokującego, np.: nie chcę mieć nóg, odetnijcie mi nogi - to przynajmniej kogoś zaskoczy.

Gość iwan wladimirowicz palmow
"Nie słyszalam o żadnym samowolnym linczu czy dyskryminacji kobiet bez dzieci. Autorka ma chyba problem, ze zwróceniem na siebie uwagi," to samo miałem napisac, ale już mnie ubiegłaś

w niektorych rodzinach katolickich dyskryminuje sie takie kobiety.powód?nie miec dzieci to grzech :-D

rozumiem cie autorko. jestem tego samego zdania. wkurwia mnie ta presja spoleczna. bo MUSISZ miec chlopaka bo jak nie masz to pewnie jestes niedorobiona albo lesbijka, na mnie takie 'oskarzenia' padaja;/ , a pozniej MUSISZ miec meza, no i dzieci bo jak to nie miec? nienormalne. a gowno prawda. wogole doszlam ostatnio do wniosku ze NIKOMU nie mozna ufac. ludzie ktorych uznawalam za przyjaciol, dla ktorych zrobilabym bardzo wiele okazaly sie falszywymi szmatami. wstretnymi materialistami. zawistnymi skurwielami. brak mi slow. odcinam sie od tego. od tego jebanego towarzystwa ktoremu dawalam sie robic w ciula przez tyle lat. koniec z tym. ponadto pierdole wszelakie zwiazki z facetmi, z kimkolwiek. wole byc sama ze soba. patrzac na malzenstwo moich rodzicow i mojej siostry nie mam najmniejszej checi wchodzenia w cos takiego. patrzac na zwiazki wielu znajomych ludzi.. dzieci? a po co? zebym dreczyla je tak jak mnie drecza moi rodzice? wpedzala w poczucie winy, nie pozwalala popelniac bledow, uwazala ze moje dziecko powinno postepowac tak jak ja tego chce? o nie. nie skaze nikogo na takie zycie. pierdole to, pierdole , pierdole!

ja myśle tak samo jak o o co ci chodzi.przez to zostałam czarną owcą w rodzinie :-(

Gość nie wiem skąd znasz tę kobietę
A ja mieszkam w Polsce od urodzenia, w tym ok. 10 lat na zapyziałej wsi i nie znam ludzi, którzy męczą innych z powodu staropanieństwa. Powinnyście zadzwonić na niebieską linię dziewczyny, bo wasze rodziny nie są normalne.

Gość też uważam
że rodzina jest do bani. Po gówno mi chłop któremu będę musiała usługiwać, po gówno mi bachory, wolę prowadzić spokojne życie w samotności! Jebać zakładanie rodziny!

Gość jjhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
NIE CHCE ZAKŁADAĆ RODZINY!!! x narzekasz ja nie moge slubu mi nie dadza mam zolte papiery :D

Gość Wiatr1000
Wszyscy straszą samotnością. Tylko tak naprawdę nie wiedzą czym ona jest. Jest ONA nami! To MY SAMI jesteśmy tą samotnością! Codziennie przeżywamy każdego dnia samemu nasze życie. To nie prawdą jest że my samotni uciekamy od życia. Pytanie jakiego życia? Zaspokajania prymitywnych potrzeb zachcianek marzeń i pragnień? Szukania na siłę w materialiźmie uciechy i radości? To reszta ucieka od życia w czymś co jest tylko na chwilę radością itd. wszystkie rzeczy materialne jak wartości typu rodzina są ulotne i przemijające. Ludzie starego systemu i programu na siłę idealizują i dodają wieczność do rzeczy ulotnych. Chcą by coś według nich czyli według ich EGO trwało wiecznie tylko dla ICH szczęścia. Sam jestem facetem i od małego odkąd pamiętam nie ciągłą mnie to seksu zakładania rodziny ani do zaspakajania innych potrzeb. W d**ie miałem te rzeczy bo mnie nie cieszyły tak jak innych. Wręcz żal mi było wszystkich tych którzy MUSIELI coś MIEĆ. I od kiedy kobiety/faceta się ma? Mieć mogę przedmioty. Tak samo zdobywa się? Szczyt górski mogę zdobyć nie kogoś. Z kimś się jest a nie GO MA! Mówi facet i cię popieram ;)

Gość gość
Zgodzę się z wiatrem z tym, że nie można kobiety/faceta posiadać, bo to nie niewolnik. Samotnym można być w rodzinie, związku, jak również to że człowiek jest indywidulaną jednostką. Długa samotność powoduje też to że nie wiesz jak żyć w związku, lękasz się tego i uciekasz przed zaangażowaniem, wątpiąc w to że inny człowiek może cię pokochać, bo sam czujesz że jesteś do niczego. Samotność coraz dalej oddala cię od innych, mówisz że ich nie potrzebujesz, jesteś samowystarczalny. Ja się wyłamię i napisze chce mieć rodzinę.

Gość gość
ja również nie chce rodziny bo mam tego wszystkiego dość, nie ma z kim po pierwsze zakładać!

Gość gość
ja też ne chcę jej mieć i nie żałuję - jestem wolny,robię co chcę,nie muszę się kurczowo trzymać znienawidzonej pracy - jedynym minusem jest samotność ale jest ona ceną za wolność i bycie singlem. W mojej opinii ludzie którzy mają rodziny a krytykują samotnych za ich styl życia są po prostu zazdrośni - a jak do tego dochodzą jeszcze inne zobowiązania typu kredyty itp. to się nie dziwię że takie osoby są sfrustrowane świadomoscią że inne nie muszą tak tyrać jak one. W Polsce w niektórych środowiskach singielstwo nadal postrzegane jest jako coś nienormalnego - na szczęście to podejscie się zmienia ,przestajemy być myślowo-obyczajowym skansenem.

Gość gość
onelove 2011.08.13 Wcale nie! Polacy są nowoczesnym, otwartym społeczeństwem. Polska to bogaty, rozwinięty kraj Zachodu.

Gość gość
gość 2016.12.11 Polska nigdy nie była żadnych skansenem, tylko zawsze Polska była Zachodem, z całą pewnością po II wojnie światowej Polska była 1. światem.

Gość gość
Wiatr1000 2014.12.06 Kapitalizm jest w Polsce starym systemem. Polska to rozwinięty, bogaty kraj Zachodu i polskie społeczeństwo jest otwarte i nowoczesne.

Gość gość
jestem tego samego zdania. To mój wybór, ale najgorzej jest jak ktos mi o tym mowi, ze MUSZE zalozyc rodzine i miec dzieci. To mnie najbardziej w**rwia. Odp****lcie się o życia innych, to nie k***a zadnen przymus. Ja***le ;/

Gość gość
Ja jestem aseksualna i nie potrzebuję tego.