Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Szopenowa

Impreza ogrodowa - ile mięsa, ile wszystkiego?

Polecane posty

Będzie ok 25 osób. Chcę kupić karkówkę, schab, pałki/filety z kurczaka i kiełbasę (może coś jeszcze?) Ile tego wszystkiego nakupować? :D Będę wdzięczna za odpowiedzi Kafeterio!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurza twarz...
10 kg kielbasy i tyle samo kaszanki - z resztą daj se spokój , jakiejsik sałatki i browar:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurza twarz...
kafeteryjny zjeb - dobre! :D hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutaaa
Jedna świnia wystarczy. Do tego lekkie surówki, pieczywo, alkohol, soki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
. pamietaj o pieczywie , napojach, sałatce ...może czymś słodkim? może będą osoby , które nie jedzą mięsa i przydałaby się jakaś rybka?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kurza twarz...
policz dla każdego po jednym :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nutaaa
Sama organizujesz ?? Jeśli tak to współczuję wydatku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nutaaa, sama, bo się do tego zobowiązałam (chociaż znając życie będą się składać i oddawać) ;) Ale napoje i alkohol już nie ja ;D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
. ja ostatnio w lidlu odkryłam świetne rzeczy na grilla;) takie gotowe szaszłyki, kręciołki z boczku;)- unikam raczej takich rzeczy, a mięso wolę kupować w mięsnym, ale powiem Ci, że te przekąski zrobiły furorę;) . kup karkówke, przypraw- myślę, że ok 3 kg;) kiełbaski- ok. 40 kiełbasek;) 15 piersi z kurczaka, 15 udek;) . zamarynuj dzień wcześniej, będą przepyszne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chance, ja właśnie unikam takiego gotowego mięsa typu szaszłyki czy mięso w marynacie, wolę kupić "czyste"... ale czasami zaglądam do Lidla więc moooże? :D Marynatę zrobię sama :) Dzięki za wskazówki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
. szopenowa- dokładnie , zawsze takie przyprawiane mięso jest mi "podejrzane":)))! tak samo gotowe mięso mielone w paczkach, uwierz, jestem baaardzo wybredna i podejrzliwa;) ale szaszłyki i "kręciołki" - rewelacja, i widać, że mięsko świeżutkie:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Chance, mam dokładnie to samo :D Mielone jeśli już kupuję w zaufanym sklepie, ale w sumie wolę sama zmielić. Hmm, skoro polecasz... :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
. ja mam taki fajny mięsny, gdzie mielą na miejscu;) taże kupuję np. łopatkę i proszę o zmielenie;) . . mam koleżankę , kttóa zatruła się hamburgerem z biedronki !!! naprawdę !!! tz. taki gotowy hamburger z kotletem z mięsa mielonego w środku ...nie wiem co jej przyszło do głowy to kupić:)...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjlkhjk
a to inni nie dokladaja sie do imprezy? zazdroszcze uwielbiam grilaaaaaaaaaaaa mmm

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bomba kiełbasiana
kup kiełbasę, taką na grila, średnio jedną małą na osobę, do tego warzywa, : kalarepa, cebula , kapusta, cukinia , wystarczy po 2 - 3 szt, marchewka , cokolwiek chcesz. Kup folię: na kwadracie z folii układaj : liść kapusty, trochę kiełbasy pokrojonej w plasterki, na to po kawałeczku z każdego warzywa. Przypraw mocno ziołami, fajnie jest też dodać odrobinę boczku. Każdą porcję zawiń w folię i na grilla. Przewróć kilka razy i podaj gościom . Uwierz, będą zachwyceni . Koszt niewielki bo warzywa sezonowe a kiełbaska mała. Naprawdę polecam !!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zajhhawkka
a z jakiej okazji ta imreza :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gibbons
Schabu bym nie robiła. Za suchy, podpieczony lub lekko przypalony będzie niedobry. Kupiąłbym 40 kiełbasek, 30 kaszanek, takich niedużych, gdzie na 1kg wchodzi 10sztuk. do tego 5 kg karkówki, zamarynować w plastrach z 2 dni wcześniej, pryzprawy +musztarda /żeby była krucha nawet jeśli będzie lekko niedopieczona. Do tego ugotowałabym w dość ostrym rosołku 4-5 kg. skrzydełek. Przed imprezą /już zimne oczywiście wymaziałabym w oleju z przyprawami /nie dawaj mieszanki bo mają ohydny chemiczny smak:-P, tylko pieprz, paprykę i co tam jeszcze chcesz, bez soli bo rosół będzie słony. Takie pudło ugotowanych, zimnych, wymazianych skrzydełek stawiasz i idzie szybko. Na grilla idą na krótko, byle się skórka zrumieniła i się zagrzały. Są pyszne, "dopieczone" w środku delikatne, u mnie robią furorę, jak wymaziasz w oleju to mają chrupiącą skórkę. Pychotka. Skrzydełka sa małe i każdemu wydaje się że szybko się upieką, w efekcie zazwyczaj są niedopieczone /twarde -fuj!:-P Nie rób szaszłyków bo to kupa roboty a czasami efektu nie ma, lepszy duży plaster karkówki dla każdego. Na początek rzucasz kiełbasę i kaszankę ?każdą zawijasz w złotko z plastrami cebuli, jak flak kaszanki jest pęknięty to znaczy że można już jeść. To danie wstępne bo najszybciej się upiecze /resztę kopcisz po kiełbasach. Jeśli chcesz schab to zrobiłąbym dzień wcześneij galaretę / z żelatyną, schabik, jajeczko, groszek, marchewka -to dla tych którzy lubią delikatnie zjeść. Z rybą dałabym spokój.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gibbons
Bomba kiełbasiana -fajny pomysł. dzięki!:) tak zrobię na kolejnym grillu, tylko zamiast kiełbasy dam karkówkę. Ogólnie to pryzpomniał mi sie kociołek, na spód kapusta, ziemniaki w plastry, pryzprawy, waryzwa, mięso, warstwami. jak się poddusi -pyszności. Ale kociołka nie mam -moze ktoś się wreszcie domyśli i mi podaruje:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość grrrrrrrr
oj współczuję, ja na 12 osób dorosłych plus 2 dzieci wydałam ostatnio około 200 zł na samo mięso. Kupiłam kiełbasę ale nie dużo, kaszankę, dużo karczku i skrzydełek. Dużo zostało ale wolałam kupić więcej niż mniej. na 25 osób lepiej kup kiełbasę i kaszankę bo karczek dużo wyniesie, chyba, że się złożą :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Przy urządzaniu imprezy ogrodowej trzeba też pomyśleć o odpowiedniej liczbie stołów, krzeseł, sztućców i o sprzęcie gastronomicznym. Tego typu rzeczy oferuje firma www.gastro4rent.pl Jeżeli chcecie robić imprezy w plenerze to polecam ich wam.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×