Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość miśka22222

Jak zrobić pyszne kotlety mielone ?

Polecane posty

Gość miśka22222

Jakie mięso wieprzowe najlepiej zmielić na mielone ? (łopatkę,karkówkę ?) Czym doprawiacie ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja wole bardzij chude, np
z szynki, , do tego surowe jajko, smazona cebulka, pieprz, jak lubisz majeranek, nie panieruje, tylko smaze/ dusze we wlasnym sosiku, ew z cebulka, grzybami , suszona sliwka na patelni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja robię z karkówki
do tego podsmażona cebula, surowe jajo, pieprz, sól

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sjcslk
a fuujjj smażona cebule do kotletów mielonych :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kobieta z k
ja robie z szynki. sama miele w domu ewentualnie prosze w sklepie o zmielenie, lubie wiedziec co kupuje:) na tarce scieram cebulke, bulke mocze w mleku i wrzucam do miesa, dodaje delikat, pieprz, sol, i swieza, drobniutko pokrojona bazylie. wszystko formuje w gladka mase na wierzch michy naciagam folie kuchenna i do lodowki na jakies 40-60 minut, zalezy ile mam czasu. a pozniej albo smaze zwyczajne kotleciki, albo we srodek wkladam kostke zoltego sera, albo duszone pieczarki. raz dodalam suszone pomidory w zalewie, nie polecam;) panierka dopelnia calosci i tak je smaze:) nam smakuja, ale kazdy ma inny gust:) powodzenia!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najlepsze jest właśnie mięso z szynki,lub z indyka.Mięso miele w domu,Na najdrobniejszej tarce ścieram 1 dużą cebulę,daje 1-2 jajka i bułkę tartą jako zagęstnik.Oprócz tego dodaje nieco podsmażonych pieczarek i 1 woreczek ugotowanej kaszy gryczanej.Przyprawiam solą i pieprzem.,formuję małe kotlety ,spłaszczam je w rękach i otaczam w ziarnie sezamu.Smażę na złoty kolor z obu stron.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość niby zwykly klops
a w kazdym domu inaczej sie go je.np zamiast bulki lubie uzyc platkow owsianych czy zytnich zalezy jakie mam w domu.cebulka koniecznie podsmazona na masle sol pieprz papryka slodka i ostra lubczyk sos sojowy ciemny tylko uwaga bo tez slony troche jest

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fajny pomysł margolki
nie przepadam za tradycyjnymi mielonymi, ale te "brzmią" smakowicie :) Dzięki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miśka22222
Dzięki Dziewczyny 🌼 Jeszcze jakieś wskazówki/przepisy mile widziane :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miśka22222
Dziewczyny dziękuję za wypowiedzi 🌼 Niby zwykłe mielone ale każdy robi trochę inaczej. Dalsze wskazówki/przepisy mile widziane :-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość miśka22222
Coś mi się wczoraj podwójnie wyświetliło ;-)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spidtacz netja
ja czasem do miesa dodaje seler albo marchewke- starte na tarce (drobne wiorki), ale to tylko jak mnie "poniesie" :D a tak to przewaznie robie tradycyjnie, czyli mieso (jakas lopatka np), bulka tarta do srodka, jajko, sol, pieprz, majeranek albo gotowa przyprawa do kotletow mielonych. Czasem panieruuje, czasem nie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość spidtacz netja
aaaa, jeszcze cebulke dodaje ale nie podsmazam jej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 123zona
a u mnie miesko mielone drobiowe jakieś , albo z szynki, do tego jajko, sól, pieprz, zamiast bulki tartej rozkruszone płatki kukurydziane (dają inny smak), czosnek, cebulka surowa drobno starta -to podstawa czasem dodaje bazylie, imbir do tego lubie dodać marchewkę i duzą ilośc natki pietruszki czasem dodaje kapustę surową startą na drobnej tarce, raz dałam czerwoną to wyszło fioletowe mięso.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bukaaa
Polecam do mielonego kolendrę. Nadaje oryginalnego smaku.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość co zrobić żeby mielone
nie wychodziły takie "suche" w środku ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
A ja do mielonego dokładam startą marchewke, przesmażone pieczarki, ogórek kiszony pokrojony w kostkę, starty ser żółty. Pyszności

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Forum - strona główna.
"nie wychodziły takie "suche" w środku ?" Ja jesli mam chec i czas ,to ubijam pianę z białka na sztywno. Wtedy kotlety wychodzą puszyste i pulchne :p

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Sawa83
Ja do mięsa dodaję jajko i bułkę tartą uprzednio zmieszaną z mlekiem (efekt ten sam co z moczeniem suchej bułki, tylko że nie trzeba jej potem odciskać z nadmiaru płynu). Do tego z przypraw: sól, pieprz, słodka papryka, mielona gałka muszkatołowa (koniecznie!) oraz majeranek lub natka pietruszki jak mam. Oprócz tego jak mam ochotę to czosnek i/lub cebulka (najlepiej podsmażona ale prawie nigdy nie mam czasu się bawić). Aha... czasem zamiast mieszania bułki tartej w mleku to po prostu dolewam do "masy" trochę śmietany a bułkę tartą wrzucam oddzielnie. Moja mama swoje kotlety obtacza w tartej bułce, ale ja smażę je od razu. Wychodzą pyszne!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zeby nie byly suche, to chyba musza byc bardziej tluste, ale nie wiem za bardzo o co chodzi...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja kupuje gotowe mielone
z indyka lub wieprzowe, dodaje czosnek, przysmazona cebulke, sol pieprz, jajko i tu właśnie pojawia sie problem, bo mieso sie klei i jest żadkiej konsystencji wiec dosypuje bułki tartej ----i w efekcie końcowym są twarde i nie smaczne :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość give me everything
duuużo czosnku

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
rozrzedzac mieso jajkiem i cebulka, a potem zageszczac bulka? a nie lepiej tylko dodac przyprawy i pominac rozzedzanie i zageszcznie? :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kasicccccc
Łopatka samodzielnie mielona, do tego sól i pieprz, cebula drobniutko posiekana, zeszklona na łyżce oliwy /posolona, bułka tarta i mleko, jesli mają być niewysuszone to trochę więcej mleka dać by masa była taka mokra. Panieruję zwyczajnie w bułce. Smażyć na średnim ogniu, po usmażeniu wrzucić wszystkie kotlety do patelni, podlać niecałą szklanką bulionu i dusić pod przykryciem 15min.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×