Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

RubinowaDamaTwoja

mam w domu malego jeza :)

Polecane posty

Znalazlam go wczoraj w ogrodzie,było jasno a spacerowal sobie.Nigdzie niebylo matki,wzielam go do domu i zadzwonilam do fundacji pomoc jezom i kazali mi go karmic mlekiem kozim rozcieczonym z woda przez strzykawke.Czuje się jakbym miala małe dziecko w domu,bo nieco ze musi dostac jesc to jeszcze trzebamu masowac brzuszek :D opiekowal się ktoś zcwas malutkim albo doroslym jezem ?

Gość Luna33
Nie ale jeże mają zazwyczaj pchły uważaj!!!!!

Gość Paatttter
Rok temu w sierpniu moja dziewczyna przyniosła do domu trzy miesięcznego małego jeżyka, opiekowaliśmy się nim przez prawie pół roku a później oddaliśmy go do specjalnej opieki w nadleśnictwie :) Powiem tak, jeżyki to cudowne zwierzęta :) Nasz związał się z nami tak bardzo że spał nam w nogach :) Reagował na imię i jadł nam z ręki.Wdrapywał się nam na ręce i zasypiał, lizał językiem.Najlepiej było jak wyciągaliśmy mu kleszcze :) położył się na ręce i rozciągnął łapki na wszystkie strony a my wyciągaliśmy mu kleszcze jeden po drugim, miał ich aż 45..Język wywalony i mlaskotał dając znaki że jest zadowolony :) Z minusów to jest tylko to że robił sporo kupek po pokoju i wieczorami bo prowadzą one nocny tryb życia biegał i nie dało się spać :) Druga sprawa jak już podrósł u nas to oddaliśmy go do schroniska żeby miał tam lepiej.Musisz wiedzieć że jeże to zwierzęta wędrowne, bardzo ciekawskie i szkoda żeby biegał tylko w pokoju o powierzchni 20m2.

Gość Paatttter
Luna 23 te pchły które ma jeż nie przechodzą na człowieka więc nie musisz się martwić.

Gość Luna33
nie wiedziałam o tym a jeże to fajne zwierzątka wogóle ja uwielbiam zwierzęta mam pieska.

Wlasnie zauwazylam że ciekawskie :)i to bardzo lubią też podgryzac wszystko co na swojej drodze spotkaja.Moje dziecko zadowolone :) tylko mam nadzieje że uda się go odchowac bo wiem że niezawsze się udaje :(

Gość Luna33
kiedyś oglądałam w telew program i facet prowadzi pogotowie dla jeży miał ich mnóstwo w domu i też mówił że są ciekawskie

Gość Paatttter
A wiesz jak mi było ciężko tego jeżyka oddać później ? Pojechałem do nadleśnictwa i leśniczy wręcz musiał mi go wyrwać z ręki i zapewniać że będzie mu lepiej bo ja go nie chciałem oddać :) Człowiek bardzo się przywiązuje do jeżyka a jeżyk to samo :(

Gość Luna33
Do RubinowaDama jakiej rasy masz psa i jakie rybki bo my mamy gupiki neonki glonojady krewetki i takie pomarańczowe nie wiem jak się zwą a pieska mam jack russel

Podziwiam tego faceta,wiem o którym mowisz,też ogladalam ten program.Facet calkiem poswiecil się ich wychowaniu,zajmuje to sporo czasu. Ja już jestem zakochana w tym maluchu i ciezko mi go będzie oddac :(

Gość czy jest tu zielarka
a moze ten jezyk ma mamusie a ty go tak zabralas :(

Gość czy jest tu zielarka
gdzies tam sobie do niej tuptal moze :( u mnie pod blokiem w ogrodku sobie jest jezyk, one sa bardzo fajnymi zwierzatkami

Gość Paatttter
Pamiętaj że jeż to nie jest dobra zabawa tylko opieka 24/h..Jeśli zauważysz jakieś zmiany które mogą Cię niepokoić koniecznie idź do weterynarza, pamiętaj również że w tym momencie jesteś odpowiedzialna za tego jeżyka i jeśli będzie trzeba wydać na niego 200zł to musisz być gotowa wydać te 200zł.Jeżyk to nie jest zabawka tylko zwierze i myślę że dobrze o tym wiesz :) Najlepiej już zacznij czytać o jego manierach, charakterkach itp ( jest cała masa stron w necie na ten temat i można się dużo dowiedzieć) Zobaczysz również za niedługo jak zacznie się obsmarowywać swoją śliną :)

Gość chlapacionka
Rubinowa, mam nadzieje ze nie robisz TEGO z psem.

Gość RubinowaDamaTwoja.
Ten jeżyk jest sierotką. :( Mama umarła, a tata zapił sie na śmierć,był alkoholikiem. :(

Gość RubinowaDamaTwoja.
:( to ja go wyrzuce

Mam bydla miniaturke,mieczyki,neonki akurat dziś idę z nim do wetwrynarza,na stronie nasze jeze znalazlam weterynarza który będzie leczył go za darmo.Mieszkam w wawie i są tu dwie takie placówki. Gdyby miał matke to niewyszedl by w dzien,musiało niebyc jej już 2 dni.Wiem to od pana z fundacji,oczywiście szukaliśmy w.ogrodzie ale niema

Gość RubinowaDamaTwoja.
pomarańczowe to moje, bo zapomniałam hasła do czarnego nicka :( TO NIE PODSZYW !

Gość Krycha S.
RubinowaDamo robisz TO Z PSEM ? :(

Gość RubinowaDamaTwoja.
Jak mi radzicie ? Mam upiec, ugotować czy usmażyć jeżyka na obiad ??

Gość chrapiąca muszelka
RubinowaDamoTwoja, jesteś z Warszawy. To dlatego jesteś taka zarozumiała ? Widzę, że gardzisz tymi, którzy nie mieszkają w Warszawie.

Gość PYTANIE DO Rubinowej
czy twój mąż nie jest o ciebie zazdrosny, jak zostajesz sam na sam z psem ???

Dlaczego mowisz że jestem zarozumiala ? Ja napewno niegardze ludzmi nie mieszkajacymi w warszawie.Sama marzę żeby mieszkać na wsi. Zdaje się że ty masz kompleks spowodowany tym że w warszawie nie mieszkasz

Gość rubinowa jak zwykle
klamiesz