Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Co ze szkołą, jeśli złożę 3 po

Co ze szkołą, jeśli złożę 3 podania do liceów, a do żadnego się nie dostanę?

Polecane posty

cześć, idę teraz do 3 klasy gimnazjum, ale chciałabym się spytać, co się stanie, jeśli złożę 3 podania do liceów, ale do żadnego z nich się nie dostanę??? bo wiem, że spokojnie poradziłabym sobie w liceach, tyle, że będzie kiepsko z testami, ze średnią dam sobie radę chyba, ale testy na pewno zawalę. więc co się stanie jak do żadnej z tych 3 szkół mnie nie przyjmą? nie mam szkoły wtedy? bo można złożyć maksymalnie 3 podania. POMÓŻCIE! może ktoś wie jak to jest, bo ja nie ogarniam jeszcze w tych sprawach :P

nie ma takiej możliwości składak tak abyś się gdzieś dostała dziefcynki i hlopcy do 18 roku życia mają obowiązek nauki w szkole

Gość niveaa.90
to wtedy bierzesz udział w drugiej rekrutacji, w ktorej wybiera sie juz tylko wsrod tych miejsc, ktore zostaly wolne po pierwszym naborze :P

Gość a po co do liceum?
idź lepiej do liceum zawodowego albo technikum, więcej pożytku z tego będzie i zawód konkretny od razu będziesz miała. Zawsze po technikum możesz się uczyc dalej

rejonowe czyli? ;D dodam że mieszkam w małym mieście, ale mamy szkoły takie jak technikum, liceum, zawodówka, ale wolałabym złożyć podania gdzieś dale, nie w tym mieście :P

ale do rejonowego muszą mnie przyjąć?

Gość jbsuihdfeuaf
Rejonówka to szkoła, która masz najbliżej miejsca zameldowania. Nie tyczy się to szkół z innych miast, niestety :) Ale na pewno się dostaniesz, jest są chyba ze trzy podejścia, za którąs rekrutacją na pewno się dostaniesz :)

Gość jbsuihdfeuaf
Raczej muszą. Na pewno jest tak w gimnazjach, sadzę, że w liceach też, bo prawdą jest, że GDZIESZ MUSISZ SIĘ DOSTAĆ, bo inaczej pójdziesz do poprawczaka :P

ojoj nie wiem bo mam zamiar złożyć podania do naprawdę dobrych szkół, gdzie średnia szkoły wynosi ponad 4 a chętnych jest od ... ;P chcę się wreszcie wziąść za siebie :) a testy wiem, że zawalę, jeszcze ten fakt, że u nas zmieniły się te struktury testów, nasz rocznik to ma szczęście ('96) ;/ a średnia myślę, że koło 4,5 będzie, NIŻSZA być nie może :P

ale podania składa się jak już znamy wyniki testów, czy nie? :D bo jeżeli nie, to tak w ciemno???? o.O no właśnie, mniej więcej kiedy składamy podania do szkół i mniej więcej kiedy są wyniki testów gimnazjalnych?

Gość jbsuihdfeuaf
To dobra średnia! Ja dostałam się do NAPRAWDĘ DOBREGO ogólniaka ze średnią 3.2 i 70% - łacznie z testów gimnazjalnych. Miałam niewiele ponad sto punktów do tej szkoły (na 200), ale za drugim podejściem się dostałam :)

Gość jbsuihdfeuaf
Ja składałam podanie przed wynikami, w ciemno. (głupota, moim zdaniem). Można do trzech szkół. Dostajesz wyniki z testów e i o ile pamiętam, donosisz im te wyniki. W sierpniu w szkołach wywieszają, kto się dostał. Idziesz, sprawdzasz - to jakoś w sierpniu chyba...

no to fajnie ;) u mnie na odwrót, testy pójdą FATALNIE, a średnia będzie dobra :) bo jestem w słabym gimnazjum... no mam nadzieję, że się dostanę, trzymajcie za mnie kciuki (za rok), HAHA :) A i wie ktoś, co pierwsze jest - składanie podań, czy wyniki testów? podania składamy w ciemno, bez wiedzy ile mamy pkt z gimnazjalnych testów? o.O

W SIERPNIU?? MASAKRA. Ja myślałam, że wyniki rekrutacji są już pod koniec czerwca, na początku lipca. przecież to całe wakacje w stresie wtedy ;/ nie ma to jak nasza Polska. wszystko aby było najtrudniej..

Gość jbsuihdfeuaf
Powodzenia. Ja za dwie godziny mam wyniki rekrutacji na studia, więc także trzymaj za mnie kciuki :)

Oooo, to trzymam kciuki jak najbardziej! :) A tak z ciekawości, jaki kierunek jeśli można wiedzieć? : )

Gość jbsuihdfeuaf
filologia angielska, koszmar :D

Jest możliwość, że się nie dostanie. Wtedy musisz próbować z dodatkowej rekrutacji, która następuje dość szybko po tej "prawdziwej" i polega na tym, że masz możliwość dostania się na opuszczone przez niezdecydowanych kandydatów miejsca w wybranych przez Ciebie szkołach. Jeżeli jednak będzie aż tak tragicznie, że i tu nic nie zdziałasz - będziesz miała dostęp do listy ze wszystkimi szkołami, gdzie są wolne miejsca i zostaniesz przydzielona do którejś z nich.

dlaczego koszmar? :) fajny kierunek, ja jeszcze się tak nie zastanawiałam na co bym chciała iść, ale... filologia angielska nie jest zła, tyle, że nie chciałabym być nauczycielem :) a angielski zawsze się przyda;) moja znajoma jest na filologii hiszpańskiej i nie narzeka:))))

Gość jbsuihdfeuaf
Podobno w moim mieście filologia jest dosyć trudna ;)

Na pewno asz radę :) No to POWODZENIA!

Gość Rosyjski i angielski
Skladalam podania w ciemno pod koniec maja. Podawalam dane i max 3 szkoly z ktorych moglam brac tyle klas ile chce. Dodatkowo loowalam sie systemu elektronicznego. W dniu zakonczenia roku donosilam swiadectwo, zaswiadczenie o wynikach egzaminu (dostajesz wyniki w czerwcu przeciez) i dyplomy, zaswiadczenIe o wolontariacie itp. Jakos tydzien po tym byly wyniki. Jezeli chetnych jest za duzo to otwierane są oddzialy w szkolach zawodowych lub technikach. Ogolnie juz przy skladaniu podania w sekretariacie sie pytali vzy jestem pewna ze bede miala ponad 120 pkt bo jak mniej to nawet nie mam na co liczyc

Gość uczennica89238923
jeśli ktoś nie dostanie się do żadnej szkoły którą wybrał w systemie, to są też wolne miejsca w szkołąch - np. jeśli ktoś nie zaniósł świadectwa lub zdecydował się na inną szkołę - jest to II rekrutacja. więc osoba która nie dostała się do żadnej z tych 3 szkół, składa papiery do którejś z tych w której są wolne miejsca. a te wolne miejsca często są w dość porządnych liceach, wiec to wcale nie oznacza że zawodówka wita. i nie ma czegoś takiego jak liceum rejonowe...

Gość gość
Nie ma rejonizacji w liceach. Staraj składać się papiery do tych szkół które mają mniejsze kryteria oceniania ;)

Gość gość
o k***a ...to było 2 lata temu a ty jej teraz odpisujezs:D:D:D

Gość gość
W rekrutacji internetowej podajemy szkoły w kolejności od tej, do której najbardziej chcielibyśmy się dostać i podanie w papierowej wersji zanosimy tylko do tej pierwszej na naszej liście, a więc co jeśli nie dostanę się do niej? Moje podanie automatycznie idzie do następnej podanej przeze mnie?