Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karrrlaaa

dzieci/ciąża/poród

Polecane posty

Gość karrrlaaa

czy są tu dziewczyny/kobiety, które chca mieć dziecko a boją się ciąży, porodu, wychowania? Może ja przesadzam, ale lek mnie paralizuje.

ja chce miec dziecko jak najszybciej. porodu sie raczej nie boje(tzn bolu sie nie boje) bo przeszlam kolke nerkowa a ona jest porownywalana z bolami porodowymi. boje sie natomiast wychowywania ,tego czy sobie poradze czy nie popelnie karygodnych bledow ale chyba kazda z nas ma takie obawy przed zostaniem mama. w zyiu-instynkt robi swoje:)

Gość Jatakmiałam
Ja tak miałam, że strasznie pragnełam mieć dziecko,być w ciąży ( oczywiście mąż też ) tylko że ja obawiałam się ciąży... No,ale teraz już w niej jstem i dalej mam obawy, ale jest ok.

Ratowniczko poród to najgorszy ból jaki dotąd miała. Nie jesteś w stanie go sobie z niczym porównać póki go nie przeżyjesz ;)

W wychowaniu dziecka trzeba się zdać przede wszystkim na swoja intuicję. Nie na to co będzie mówiła mama/teściowa. Matki zdanie jest najważniejsze. Też sie bałam narodzin dziecka, bałam się powrotu ze szpitala do domu, bez pielęgniarek które kąpią itp.

kolka nerkowa tez potwornie boli...i wlasnie ejst porownywalna (nie taka sama) do porodu..ale nie mowie ze jest to taki sam bol..poza tym kazda z nas inaczej go odczuwa...kiedys mi taka znajoma lekarka pwoiedziala ze miala kolke nerkowa 3 razy(kamica nerkowa) i urodzila dwoje dzieci(jedynie na gazie znieczulajacym). jej slowa: wolalabym kolejna dwojke jeszcze raz:P

Gość wqgagaga
ja na szczescie z racji choroby bioder bede miala jakby cos cesarke aczklwiek nie planuje dzieci;p

a ten gaz to chyba nie na wszystkie dziala..bo jedne mowia ze ulga po nim a inne ze nic nie pomoglo. a Ty rozumiem bez jakiegokolwiek znieczulenia urodzilas?(podziwiam) ja tez chcialabym bez znieczulenia.choc tu w uk daja na zyczenie pacjentki..zupelnie nieodplatnie..ale mimo wszystko chce kieds sprobowac bez niczego. ciekawe czy mi sie uda:D

a ja nie boje sie ciazy porodu wychoywania i poswiecenia itd... boje sie czy finansowo damy rade..

wlasciwie jest cosczego sie boje....tego calego nacinania krocza(wiem ze moze nie bycmi potrzebne ) ale to mnie przeraza...wiekszosc pacjentek mowila ze tego sie nawet nie czuje...ale jakos mnie to nie pociesza

Gość Jt gw.mdwjpjpwaj gjv
Ratowniczko Ty mieszkasz w uk? Od kiedy?

Gość karrrlaaa
ja się wychowania nie boję, zarwanych nocek, smarków, kup i ząbkowania też nie, najbardziej porodu,to jakaś rzeźnia, a mam już 30lat, gdyby dzieci znajdowałoby się w kapuście miałabym już dwójkę a tak ciągle sie waham, bo chciałabym a boję się :P

Gość dżemik jagodowy
Ja miałam kolkę nerkową właśnie kiedy byłam w ciąży, a ponieważ lekarz jej nie zdiagnozował od razu, to przez 2 tyg leżałąm w domu z gorączką ok. 40 stopni. Lekarz na pogotowiu powiedział do mnie: A co pani myśli, że kobieta w ciąży nie ma prawa mieć gorączki?! :/ Wyobraźcie sobie, że dopiero kiedy mąż mnie zawiózł prywatnie, to tam natychmiast skierowano mnie na oddział. Byłam wtedy w 6 miesiącu ciąży. I nikomu nie życzę tak straszliwego bólu, jakim jest kolka nerkowa. Ale fakt faktem, że poród jest milion razy gorszy, bardziej bolesny...

Gość violetta****
to zalezy jaki ma sie porod,ja tez mialam kolke nerkowa w ciazy w 9 m-cu i to byl gorszy bol od porodu dla mnie.Nacinanie krocza wogole nie boli bo robia to jak ma sie skurcz i nic nie czuc.

Ja 12 godz. spędziłam na porodówce po czym mnie wzięli na cc bo okazało się, że syn źle ułożony był :) na szczęście!! :D

Gość macie inne forum tylko
dla takich ciekawych świata i opinii a wpieprzacie sie na ogólne forum