Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Popi and Nolly

Co to może oznaczać??

Polecane posty

Gość Popi and Nolly

Witam, Chciałam przedstawić historię mojej koleżanki i prosić o sensowne wypowiedzi. Może ktoś był w podobnej sytuacji. Otóż ostatnią @ miała 10 Maja. Cykle ma bardzo nieregularne. Nawet 50-60 dniowe. 25 czerwca zrobiła test-negatywny. 1 lipca zrobiła test-pozytywny. W tym samym dniu poszła do lekarza (nie wiem po co, chyba sugerowała się ostatnią @). Nic nie zobaczył na usg. Kazał przyjść za tydzień, lecz po tygodniu też nic nie zobaczyl i nie wiem na jakiej podstawie zasugerował ciąże pozamaciczną. Wysłał do szpitala. Na usg widoczna tylko 2 cm torbielka na jajniku (lub jajowodzie, nie jestm pewna czy dobrze zrozumiałam gdzie). Pęcherzyka brak. W piątek Beta hcg niecałe 6000 a w poniedziałek 9000. O co chodzi? Przyrost jest ale nie za duży. Na usg nic. Okresu, bólu, plamień, krwawień brak. Jedynie ból piersi. Proszę o normalne wypowiedzi. Dodam że kolerzanka jakieś 4 lata temu miała Zaśniad Groniasty.

może być pozamaciczna (za mały przyrost bety), bo zaśniad byłby widoczny, w każdym razie dziwne, na biochemiczną ciążę przyrost bety za mały

Gość Popi and Nolly
Może ktoś jeszcze się wypowie.

Gość Popi and Nolly
Witam ponownie. Moja koleżanka nadal jest w szpitalu. Miała mieć dzisiaj zabieg bo lekarze twierdzili, że to znów zaśnaid. Ale dzisiaj już tacy pewni nie byli. W piątem ma mieć znów usg i bete. A i ordynator powiedział, że to może być nieprawidłowy rozrost kosmówki. Co to oznacza??

Gość Popi and Nolly
Może ktoś wie?? Prosze.

Gość no szanse są zawsze
wychodzi na to że to tak czy inaczej zaśniad: "ZAŚNIAD GRONIASTY ( Mola hydatidosa) Jest postacią choroby trofoblastycznej, o typie łagodnym, charakteryzującą się nieprawidłowym i nadmiernym rozrostem kosmków łożyskowych. W efekcie tego kosmki łożyskowe przypominają wielkością i kształtem grona zawierające wodojasny płyn. Etiologia jest nieznana. Prawdopodobnie chodzi o wczesne zaburzenia rozwojowe jaja płodowego. Występuje z częstością ok.1/1000-2000 ciąż, najczęściej u kobiet poniżej 20 i powyżej 40 roku życia, aczkolwiek może wystąpić w każdym wieku."