Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Laurciahitta

nie wiem co ze sobą zrobić

Polecane posty

Gość Laurciahitta

Mam 17 lat, rocznikowo 18 i ważę 115 kg :( Nie wiem na jaką dietę przejść, wstydzę się biegać bo wiem, że długo nie wytrzymam. Chodziłoby mi o dietę w której mogłabym jeść owoce bo tylko na nich mi zależy :( Nie za bardzo lubię mięso. Znacie jakieś takie diety ? :(

Gość kaptrykocelka
ale spaślak

Gość la czika bonita
poszukja na necie, jest ich mnostwo, poszukaj na kafeterii watkow o odchudzaniu, tez jest ich mnostwo:) na pewno cos dla siebie wybierzesz

Gość 1000 kalorii
tam możesz jeść owoce

Gość Laurciahitta
Prosze nie mówić do mnie przez ty !

Ile wzrostu? Jeżeli chcesz schudnąć to nie masz wyboru. Musisz przełamać nieśmiałość i zabrać się za siebie. Diety Ci rozpisywac nie będę ponieważ to też zależy od Twojego stylu życia. Poszukaj w necie bo multum tego jest. Co do biegu. Tu też może być problem bo jeżeli ważysz tyle przy wzroscie powiedzmy 165cm to za bardzo obciążysz stawy. Jeżeli jesteś wyższa od 170 w góre to chyba możesz już smigać. Skoro się wstydzisz to rób z rana. Wtedy mało ludzi, większość śpi, a energia na cały dzień. Mówię na swoim przykładzie.

Gość kdkdfd
17 lat i taka godzilla

Gość szczekajebaniec
najpierw zmiana w głowie a potem dieta. jesteś gotowa na prawdziwe odchudzanie czy tylko bohatersko wstałaś prawą nogą i stwierdziłaś, że się zaczniesz odchudzać. bo jak tak, to za kilka miesięcy będziesz ważyła 120kg ...

Gość Laurciahitta
Naprawdę chce! mam 168.

Gość Laurciahitta
Wiecie z tym 1000kcal to nie zawsze da sie znalezc ilosc kalorii w danej ilosci potrawy, np. szczypcie soli? czy ilości masła do posmarowania chleba. Znacie jakieś szczegółowe tabele kalorii na stronkach :)?

Gość szczekajebaniec
to polecam zrezygnować drastycznie z pieczywa, makaronów, jedzenia po 18tej, słodzenia napoi i w ogóle słodzonych napoi, owoce w granicach rozsądku, zdecydowanie lepiej warzywa, białe mięso gotowane nie smażone, jak ochota na słodkie to ssać kostkę gorzkiej czekolady jak się najdłużej da, a jak bierze głód to wypić kefir. i się ruuuszać. jakkolwiek tylko się ruszać, mogą to być schody zamiast windy, albo nogi zamiast tramwaju. i tyle. cała dieta.

Przejdz na dietę Diamondów, nie jest restrykcyjna,je się przewaznie węglowodany i owoce. Na kafeterii jest wątek odnośnie tej dietki

Gość abadziababenc
jak nie chce ci się ruszyć tyłka to zacznij żywić się wyłącznie słońcem (możesz żreć bez ograniczeń) , schudniesz makabrycznie w parę tygodni, polecam obżartuchom i leniuchom

Gość Laurciahitta
Byłam i to nie raz. Zaznaczam, że mam otyłość od 2 roku życia, a waga tylko rosła. W 2008 roku schudłam przez samozaparcie 20kg, ale wróciło potem z nawiązką. Dietetycy nic odkrywczego nie wnieśli.

Gość Laurciahitta
Dieta Diamondów 4 kg w ciągu miesiąca Ta dieta to dzieło dwojga amerykańskich specjalistów z zakresu medycyny naturalnej. Twórcy diety twierdzą, że nie tylko pozwala schudnąć, lecz także dodaje urody i pozwala odzyskać siły i energię. Zasady diety: Główne posiłki należy jeść między godziną 12.00 a 20.00. Jada się 3 posiłki dziennie, pierwszy w południe. Wcześniej, jeśli dokucza głód, można zjeść owoc lub wypić świeżo wyciśnięty sok. Z całodziennego menu należy całkowicie wykluczyć spożycie mięsa i nabiału, zastępując je roślinami strączkowymi i orzechami. Zaleca się również niełączenie węglowodanów z białkami. W trakcie stosowania tej diety nie trzeba liczyć kalorii, należy jednak trzymać się zasady, że 60 proc. energii dostarczanej przez pokarm ma pochodzić z węglowodanów, 30 proc. - z białka i tylko 10 proc. z tłuszczu. Należy przestrzegać odpowiednich pór spożywania określonych produktów, tzn. węglowodany jeść na śniadanie i obiad, białko zaś na kolację. Poprawia to trawienie i przyspiesza metabolizm. Codziennie powinno się zjeść co najmniej 2 porcje owoców, przy czym melony i arbuzy należy jeść przed innymi owocami i raczej unikać bananów. Pomiędzy posiłkami można pogryzać orzechy, jabłka, marchew, ananasy. Pić można tylko między posiłkami. PRZYKŁADOWY JADŁOSPIS ŚNIADANIE (do wyboru): - świeżo przygotowany sok pomarańczowy, owoce - 2 jaja gotowane na parze, 1 pomidor - sok ananasowy, winogrona i figi - 1 tost z brokułami, sałatą i ziołami OBIAD (do wyboru): - naleśniki faszerowane sałatką z 2 filiżanek porwanej sałaty, 1 pomidora, 1/2 filiżanki kukurydzy z puszki, 1/4 filiżanki ugotowanego kalafiora, 1 łyżki majonezu i soku z cytryny - 1 tost z brokułami, sałatą i ziołami - 1/4 ugotowanego kalafiora wymieszaj z 1 łyżeczką soku z cytryny, solą i oregano, połóż na pełnoziarnisty chleb razowy. Dodaj do tego pomidor i kiełki sojowe. - 1 gotowana pierś kurczaka, 1 gotowana brukselka KOLACJA (do wyboru): - ryba pieczona na grillu, gotowana fasola lub bób - makaron z sosem grzybowym - kurczak z koperkiem. Posiekany koperek i 1/2 cebuli podduś na 1 łyżeczce masła. Dodaj odrobinę soku z cytryny i 10 dag piersi z kurczaka. Duś 20 minut. - ryba z sałatką warzywną

Gość Laurciataztematu
Dziękuję! Jestem na diecie diamondów i ważę teraz 107kg.. Spadam ciągle w dół!