Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nigdy nie bylam na slubie

Na zaproszeniu slubnym napisane jest zeby nie dawac kwiatow

Polecane posty

bo zamiast tego bedzie zbiorka na hospijum,,, czy to oznacza ze mam nie dawac takze prezentow dla p.mlodych albo kasy w kopercie? i nie napisali w zaproszeniu,czy jest zorganizowany transport z kosciola do miesjca wesela-na drugim koncu miasta. Dali za to mapki jak dotrzec i tu i tu, czy to oznacza,ze mam sobie sama jechac taksowka, czy bedzie jakis transport i to oczywiste???

Nie dawaj kwiatów, prezenty chcą. Ale ja od jakiegoś czasu daję więcej kasy, bo z prezentami ślubnymi nie zawsze się trafia w gusta młodych :) Transportu raczej nie organizują :o Może masz możliwość zabrać się z kimś?

Gość lady B...................xxxxx
to znaczy ze kase dla młodych jak najbardziej, ale to, co zamiast kwiatka idzie do hospicjum. A jesli sa mapki to znaczy ze transport we własnym zakresie:P

zbiorka na hospicjum jest dobrowolna - dajesz tyle, ile chcialas przeznaczyc na kwiaty (oczywiscie mozesz dac wiecej lub zmniej). prezent dla pary mlodej nie ma z tym nic wspolnego a jesli chodzi o transport to sama go sobie zapewnij. nie wiem jak jest w Twoich 'stronach' ale na weselach, na ktorych osatnio bylam przewaznie nie ma zadnego autobusu, a jesli jest to jest pusty - ale zawsze mozesz zapytac pare mloda

Pewnie chodzi im o to, żeby te 20 zł zamiast na wiązankę przeznaczyć na zbiórkę, a kopertę dać i tak, i tak. A co do dojazdu - skoro dali Ci mapkę, to wg. mnie masz sama dotrzeć na wesele we własnym zakresie. Najlepiej będzie, jak zadzwonić i się zapytasz po prostu.

dojazd samemu to starndard - przynajmniej tak mi sie wydawalo. wiekszosc osob przyjezdza wlasnymi samochodami, zawsze znajdzie sie miejsce dla innych gosci - popytaj wsrod znajomych

a myslicie, ze nie bedzie w porzadku, jak pojade na rowerze? chcialabym sie porzadnie napic na tym weselu,,,

ej bez podszywow:O nie chcialabym zwrotu za taksowke i nie pojade na rowerze:O zalosni jestescie Dzieki za odpowiedzi, czyli, koperte mlodym daje, a transport...czyli bede musiala wziac taksowke...... A wypada pytac teraz - na mc przed slubem - panne mloda czy wie czy ktos mnie wezmie do auta? W sumie z tego co pamietam jej rodzice nie maja nawet wlasnego auta, w ogole biedne rodziny,wiec nie wierze,zeby bylo duzo samochodow na slubie...

A wypada isc do autobusu? Szkoda mi kasy na taksowke.. koperta 100zl, hospicjum 10zl minimum, taksi bedzie z 40 zl(to daleko...)

??

Gość OneTwo
Nie bądźcie naiwni z tym hospicjum.

nikt nigdy z gosci nie daje na hospicjum?

Gość kwa kwa kwa daj chle ba
jedno wielkie gówno z tymi weselami byle tylko się pokazać jakie to kurwa szczęście nas dosięgło a za rok sprawa rozwodowa