Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość takakaka co ma zlych tesciow!

tesc nie powinien istniec, nienawidzi mnie a ja jego!!!!!!!!

Polecane posty

jak poznalam mojego męza to jego rodzice wydawali mi sie bardzo fajni... jego mama zawsze czestowala czyms robila torty jakj do niej wpadalismy, jakies dobre obiadki, mowilam ze bardzo dobre zrobila ch chwalilam ją, jego ojciec tez sie wydawal mily i niczego sobie... jednak po czasie dowiedzialam sie i przekonalam sie jacy są fal;szywi! ojciec mojego męza wydzwania do swojej matki (czyli babci mojego męza)i jak ona pyta co u nas to on jej glupoty opowiada że jestem nierobem bo siedze w domu z dzieckiem więc nic nie robie (dziecko ma niecaly rok!) jak sie dziecko do zlobka nie dostalo to jej opowiadal ze jestem nieudolna bo nieumiem dziecka zapisdac albo ze pewnie papierow nie zlozylam a mowilam ze zlozylam!!!!!!! kolejna sytuacja: babcia mojego męza przysz;la kiedys do nas w odwiedziny bo od urodzenia nie widziala małej... wiec zobaczyla ją juz w 10 miesiacu... i stwierdzila że skoro dziecko ma nierowne waleczki na udach(n a jednym ma 3 a na drugim 4) to bedzie mialo szyny, albo kalectwo i ze natychmiast trzeba pędzic do lekarza ortopedy!!!!!!!!!!! wiec jej tlumaczylam ze bylam z dzieckiem u ortopedy ordynatora juz w 3cimk miesiacu zycia dziecka(po znajomosci) i ze powiedzial że dziecko ma rowne nozki wiec kulec nie bedzie, ze jest ok:) a ona nadal wydzwania do nas z niemiec i wypytuje co z ortopeda czy b ylismy znow sprawdzic czy ok...itd!!!!!!!!!!!!!!!!!! dala nam nawet kase na ortopede! ok, piodziekowalam, wzielam, ale probowalam sie zapisac i jest odlegly termin nawet prywatnie i to na koncu miasta, jest u njas tylko 1 ortopeda dzieciecy!!!!!!!!!!! a i tak piojde przy okazji do tego znajomego ortopedy po znajomosci ktory przyjmuje w innym miescie i gdy pojade tam to napewno do niego pojde za miesiac bo mam w planie tam jechac na pare dni do rodziny! ojciec mojego męza cale zycie pracuje jako cieć na szlabanie, udaje wie;lce napracowanego, zmeczonego, wraca i leży zona mu usluguje, on nigdy w zyciu nic nie zrobil, nigdy naczyn nawet nie umyl a mnie poucza jak zyc, co robic!!!!!!!!!!!!!! sam zle wychowywal dzieci (jego corka jest zakompkleksiona, smutna ma zly kontakt z nim, gorzej z nim gada niz z sąsiadem) a moj mąz mowi ze czuje sie jakby ojca nie mial, b o czasu z nim nigdy nie spedzal, swieta ojciec zgotowal bez choinki bez atmosferfy byle jakie, nigdy go na plac zabaw nie wział!!!!!!!!!!!! zabawki mu zadnej nie kupił............... nic a ta b abcia m ojego męza to 2 aborcje miala!!!!!!!! a nam wysyla gazedtki o tym jak postepowac w zyciuua wysyla listy i wkleja artykuly o biciu dzieci po tym jak je wychowywa c, a sama jak wychowa;la syna?? na ksiecia nieroba leżaego ktory ma podejscie do zony takie: sprzataj gotuj, haruj na 3etaty, i morda w kubel!!!!!!!! jest agresywny, jego dzieci wiele razy to widzialy,. przez to moj mąz tez ma skrzywienia swoje..... ALE NAJWAZNIEJSZE SLUCHAJCIE TEGO: jak przyszedl do nas i kupil 2 krzesla w sumie dali za nie 50zł to powiedzial do mnie:" wynies te stare na smietnik "(miALAM je niuesc z 4tego pietra a nie mąz tylko ja!" aja mu na to:" mąz wyniesie, nie ja!");) to sie bulwersował..................... kolejny przyklad: potrafi w rozmowie powiedziec w nerwach:" nie rozumiem twojej matki ze jest sama jak ma 45lat moglaby kogos znalesc sobie a nie tak sama, patrz jak ona skonczyla" wiec sie wkurzylam i powiedzialam: a patrz jak skonczyles ty, cieciu na szlabanie, ktory męczy i terrroryzuje zone, a sam lezy i pachnie!!!!!!!!!!!! tak cie wychowano trudno, ale ja nie pozwole na to by moj maz taki byl jak i ty, a ty patrz na swoją mame ktora aborcje robila, a teraz nam glupie artykuly z mądrosciami wysyla!!!!!!!!!!!!!!!! mam dfosc tego, a tesciowa zaprasza nas na grilla do nich,a ja nie chce isc do nich... sluchaj tego lub patrzyc jak nawet ona grilla sama robi a on nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to juz przesada z drugiej strony nie moge chyba poowiedziec tes ciowej: nie przyjde do was bo nie mam cohoty mpatrzyc jak sie męczysz z tym gburem i chamem i jak mu uslugujesz i nie chce sluchac jego glupiot (nie moge chyba tak powiedziec bo ona w weekendy ma przychodzic do nas co drugi weekend bo ja mam isc do szkoly weeekendowej)

a sdluchajcie tego: keidys jak tesc byl swiadkiem mojej klotni i klotni meza to p[owiedzial mu : zostaw ta idiotke, znajdziesz lepszą, m am dosc tej dziewuchy !!!!!!!!!!!!!!!!! pogon ją dasz alimenty i dowidzenia!!!!!!!! i zaczął sie do mnie rzucac jeszcze!!!!!! dodam ze zadna dziewczyna męza mu nie poasowala(opowiadal mi)

Gość wiecej nie mogłas
tego napisac:O

ok streszczamL: tesc jest cieciem na szlabanie a sam wymaga ode mnie niewiadomo czego, wymądrza sie kto jaki zawod powinien miec i co powinnam w zyciu robic a co mój mąż... jego matka czyli babcia mojego męza wydzwania do nas wnika w nasze zycie, wtraca sie np. ten przyklad kt0ory opisalam z ortopedą, wysyla nam artyukyuly i jgazety o biciu dziecka o wychowaniu o tym jak w zyciu piostepowac itd.. a sama usunela kilka razy dziecko, maila aborcje, zle wychowała syna czyli mojego tescia... wychowala go na bezdusznego czlowieka ktory jak ktos placze z bolu czy w chorobie potrafi powiedziec: badz cicho , nie wyj, albo wszystko zalatwia agresją, nerwami i zgotowal pieklo męzowi w domu, dawal zly przyklad myu w dziecinstwie, wsyzstko psuł.... NIE CHCE DO NICH TEX CHODZIC NA ZADNE GRILLE bo wuidze ze tesc mnie nie cierpi wypomnial mi to wprost w klotni .! A TESCIOWA MA ZOSTAWAC 3 RAZY W MIESIACU Z DZIECKIEM WIEC NIE CHCE PODPASC

Gość jang mamuśka
boże jakie opowieści...no tak, wszyscy są beznadziejni ale jak bawić dzieci to wtedy jest ok...Ja mam na szczęście rewelacyjną teściową i teścia OK, nigdy się do mnie nie przyczepiają, zawsze są mili i uczynni i bardzo pomocni. Wnuka uwielbiają ale nie chcę żeby robili za nianie.

Gość łojezuuuuuu
Napisz co ci odpowiedział na to cieciu na szlabanie, ciekawa jestem :)

za nianie?? ze 3 razy w miesiacu tesciowa z małą zostanie??????????? 3 razy w miesiacu to nie taki obowiazek zostac 3 dni w miesiacu na 6-8godzin!!!!!! to co robic z tesciem???? nie prosze tu po wypowiedzi i wychwalki ze ktos ma cudownych teaciow... tytlko o in ne rzeczy, pytalam co robic

Gość khferfhr
a ty co magister zwyczajny że ci cieć na szlabanie to obraza? jesteś okropną synową i nic dziwnego ze cię nie liubią

am nie umial dobrze wychowac dzieci, dzieci go traktują jak sąsiada albo i gorzej, nie mają z nim nawet dostatecznego kontaktu... nie lubia go!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a on sie wymądrza co ja mam robic!!! jak zyc i jak postepowac.... i jeszcze jego matka czyli mojego meza babcia sie wcina caly czas! wypiosuje listy artykuly wkleja. co to w koncu zeby tesc calyt czas obrazal moją matke mnie its...skoro mu nic znie zrobiolysmy> />?? zawsze bylam dla niego mila, ale dosc tegfo musialam mu nagadac wreszcie,m miarka sie przebrala

Gość mirasinska
hej a co to za zawód cieć na szlabanie ?

ie mam nic do jego pracy, ale mu juz tak w nerwach nagadalam ze jest cieciem na szlabanie, bo sam ma taka prace a mi mowi gdzie ja mam pracowac i co w zyciu robic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! męza na sile wpakowal do liceum chociaz wiedzial ze sie nie lubi uczyc ze na studia nie pojde, mąż ma do niego teraz pretensje straszne bo wolał miec zawod byc mechanikiem albo cos innego.... a musial sluchac glupiego agresywnego ojca! ktory wszystko wie najlepiej udaje niewiadomo kogo a jest nikim!!!!!!!!!!!!!!!!!!! denerwwuje mnie jego postawa bo porpostu sie tak mądrzy jakby sam doktorem byl albo jakims magistrem!!!!!!!!!!!!!

Gość kruca fuks
buhahahahah cieciu na szlabanie! :D jak żyję to takiego zwrotu nie słyszałam :D:D:D mina teścia po usłyszeniu tego zwrotu zapewne: bezcenna! :D ps. autorko, ale po co ty się wtrącasz do ich życia? skoro twojej teściówce pasi taki ogr, to jej sprawa. Ty rób dobrą mine do złej gry. Nie zwracaj uwagi temu cieciowi na szlabanie :D skoro żył taki goguś tyle lat w takim przekonaniu że jest the best na swoim podwórku, to ty swoim gadaniem na pewno go już z tego błędu nie wyprowadzisz, a tylko zaostrzasz niepotrzebnie konflikt, a teścia olej ciepłym moczem :P żyj swoim życiem i tyle w temacie.

i zawsze od kiedy go poznalam lubilam go, bylam dlka niego mila, skladalam mu zyczenia na imieniny urodziny itd... chodzilam do nich! myslalam ze jest wporzadku dopoki nie poikazal jaki jest falszywy, jak mnie obgaduje, jak wisi na telefonie do swojej matki czyli babci mojego męza, jak opowiada ze ja specjalnie nie chce dzikecka do ortopedy z lenistwa zapisac!!!!! ze ja powinnam pucowac calą podloge na kolanach i wszystko na blysk a ze jego synek taki biedny bo mamy piodzial obowiazkow i robimy razem w domu jedna osoba npo. kuchnia a inna podlogi itd

ja wlasnie chce zyc swoim zyciem, ale ten cieć nam nie daje!!!!!!!!!!! bo caly czas cos sie wtraca, cos sie wcina mimo ze razem nie mieszkamy! i obgaduje mnie co chwile o czym dowiaduje sie od osob trzecich!!!!!!n a potem sam sie w klotni przyznaje co do mnie czuje! i nie chodzi tu o to ze to ja mu nie pasuje jako osoba lecz zadna dziewczyna z przeszlosci mojego męza mu nie pasowala.... doi kazdej cos mial, kazdą wyganial , kazdą zniewazał!!!!!!!!! mam dosc jego wcinającej sie matki (babci meza) ktora pisze te glupie listy dzwoni itd.... i tescia do ktorego mam isc na jakies zaproszenie jego zony na grille swieta itd... by patrzyc na jego minę i na to jaki jest dla mnie, nie che go nigdy widziec!

Gość be_cool
Myślisz, że jeżeli będziesz wstawiać ogromną ilość wykrzykników to Twoja wypowiedź będzie wiarygodniejsza czy po co to robisz?

sam nie ma studiow, a mnie wyzywa ze ja nie mam!!!!!! teścia nie mozna polubic, ! jak np. zmienialam dziecku pampersa to gderał godzine potem ze smierdzi! jak mu powiedzialam ze dziecko sie do zlobkow nie dostalo to mowil ze to ja go nie zapisalam pewnie! wyzywa mnie od leniow i twierdzi ze w domu sie lezy i pachne i nic nie robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to normalne?

Gość rff
be_cool - wstawianie więcej niż 3 wykrzykników oznacza problemy psychiczne i to doskonale każdy widzi ;)

Gość no juz wiemy,ze
matka Twego tescia to babcia meza..az tacy tepi to tu ludzie nie sa...

Gość no juz wiemy,ze
widac po twoich wypowiedziach,ze do najinteligentniejszych to ty nie nalezysz..nawet wyslowic sie nie potrafisz

jakies wredne ludzie na tym kafe są, ja pisze o probolemie swoim o tym jakim czlowiekiem jest tesc a ludzie zamiast to skomentowac to mi tytlko blędy wytykają w pisowni albo cos innego

weź zdejmij palec z tego wykrzyknika przede wszystkim. do teściów się nie odzywaj i nie utrzymuj kontaktów, jak ci nie pasują, do dziecka wynajmuj opiekunkę jak będziesz szła do szkoły i po problemie.

Gość rff
wredni teściowie, wredna babcia, wredni ludzie w internecie... shchizofrenia, paranoja, nerwica? :)

a skad wiesz co mowi tesciu swojej matce?moim zdaniem kto inny miesza,bo takie obgadywanki to sa w kazdej rodzinie,ale po prostu normalnie osoba obgadywana sie o tym nie dowiaduje. moj ojciec tez ma ciezki charakter,tez jedzie rowno po mojej bratowej.ogolnie zakonczylio sie wszystko klotnia i jest spokoj,bo ze soba nie gadaja...a moja babcia od strony mamy tez nakazuje od cholery,ale kazdy pomacha glowa i robi swoje:) spusc z tonu,nie ma sensu nerwow szarpac. i swoja droga-dlaczego macie podzial obowiazkow jesli ty nie pracujesz?skoro jestes na wychowawczym to moglabys odciazyc meza.no i roczne dziecko to nie powod,zeby siedziec w domu.

właśnie, moja teściowa jest nienormalna przyjechala kiedys awanture zrobila to jej drzwi nikt nie otworzyl i pojechala z powrotem 80km, dzwoni nieodbieram i tyle :o

Gość pewnie czemu nie
Boze ale problemy.... nie pasuje ci to sie nie spotykaj z tesciami, powiedz tesciowi zeby nie przychodzil, od babki nie odbieraj tel, do dziecka wez opiekunke (jakas nastolatka chetnie posiedzi ci 3 razy w miesiacu z dzieckiem i sobie dorobi) i zacznij zyc wlasnym zyciem - co cie obchodzi jak tesc sie zachowuje wc tesciowej co robi a czego nie? widocznie taki uklad im odpowiada skoro zyja ze soba juz tyle lat. moj ojciec tez z reguly lezy na kanapie a matka biega ale zawsze mowi ze ona go tak nauczyla i teraz tak ma a mi i siostrze powtarza zebysmy my tego bledu nie popelnily (moj maz pomaga mi) :) no chyba ze moja mam sie wkurzy to go wtedy gania i chlopina chodzi jak walczyk i musi robic co mu nakarze - im taki uklad pasuje, wiec widocznie twoim tesciom tez.

Gość takakaka co ma zlych tesciow
ok:) postaram sie np. na 2 dni wynając opiekunke dam jej 90zł za te dwa dni a na kolejne 2 skombinuje moją mame lub ciocie;) i tesciową bede miala z glowy:) a dlaczego czepiam sie tego jak zyje tesciowa z tesciem??? bo tesc wpaja mojemu męzowi i mowi mu przy kazdej okazji ze jestem leniwa bo mąż nie lezy jak tesc na kanapie a ja mu nie usluguje... pokazuje mu niewlasciwe zachowania i dlatego sie czepiam... i nie czepialabym sie tego gdyby byl ok.... i tesc mialby sie prawo mn ie czepiac gdyby sam byl idealem i swietoscią,. a skąd dowieduje sie o plotkach???? a wiec tak: to co sie u nas dzieje to wedruje w plotce do babci mojego męza ktora potem wypisuje nam lisciki... np. -jak tesc kiedys u nas byl bez zapowiedzi (doslownie na 5min) bylo nieposprzatane ... to potem byly listy od babci męza że trzeba sprzatac, artykuly o brudzie wysylala!!!!!!! naprawde!!!!!!!!!!! -jak kiedys byli u nas tesciowie i sie pytali co u mojej mamy... poowiedzialam im ze pracuje za granicą... a potem przychodzily listy od bab ci męza że cuuda na kiju dzieją sie zagranicą, ze strach tam jezdzic, itp... -jak tesciowi kiedys mowilam ze pracowalam na wakacjach by zawsze dorobic sobie gdy chodzilam do sszkoly i sie zwalnialam przed wrzesnuiem by pojsc do szkoly to jego babcia (babcia meza) wysylala potem listy ze prace trzeba szanowac a nie sie z niej zwalniac!!!!!!!!!!! przeciez musialam sie zwalniac skoro do skzoly mialam wrocic, a pracodawcy mowilam ze to praca wakacyjna.

Gość cieciowa na szlabanie
A ta babcia to w NIemczech mieszka, tak? I artykuly wam z jakich gazet wysyla? Z niemieckich? Ktos z was zna obcy jezyk? Bo z polskim to troche na bakier jestes :O

Gość to akurat najistotniejsze
A Twój mąż jaki ma do tego stosunek? Jak reaguje, kiedy jego ojciec cię obraża? Czyją stronę bierze w kłótni?

Gość jesli chcesz to masz juz
ja na Twoim miejscu bym sie do rodziny meza nie odzywala i tyle. Po klopocie.

Gość smallgirl
ja natomiast mam okropna teściową...tez jest niestety fałszywa...już sie ich nie zmieni niestety:(