Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamiiiiiitaaa

Jaki preparat z witaminami dobry dla kobiet w ciazy

Polecane posty

Gość mamiiiiiitaaa

Jestem w 28 tc dalej pracuje i chcialabym dla siebie i dziecka jakichs witamin. Pytalam gina ale powiedzial taka zdrowa a chce witaminy brac rzecz w tym ze ja sie martwie o siebie i dziecko a slyszalam o suplementach z witaminami. Czy ktoras poleci jakis?

a dlaczego nie sluchasz lekarza,ja przestalam brac witaminy w 20tc po prostu staralam sie jesc produkty bogate w witaminy...a nie faszerowac sie tabletkami ciagle

Gość to zalezy
msm?

Gość mamiiiiiitaaa
prosze mi cos polecic ostatnio jestem taka slaba

Gość Miraculum5
Ja biorę witaminer dla kobiet w ciąży i karmiących piersią.

Gość mamiiiiiitaaa
dzieki wielkie

Gość Tipitipi
Ja łykam biofer folic dla kobiet w ciąży i mam karmiących :)

Gość ja polecam matruelle
sa drogie ale naprawdę dobre

Gość TakaSobieMama
Masz madrego lekarza :) Teraz pelnia lata, warzyw i owocow pod dostatkiem a ty chcesz sztuczne witaminy lykac ?

Gość idelaj
dziwne nie lykasz zadnych suplementow przeznaczonych dla kobiet w ciazy? ja lykam femibion 2 sa tam 1 kapsulka z kwasami omega 3 i jedna tabletka z niezbednymi witaminami w ciazy odstraszajaca moze byc cena okolo 60 z?otych

Gość ja również biorę i polecam
Femibion Natal 2. Nie da się w ciąży jechać tylko na zdrowym odżywianiu. Ja się zdrowo odżywiam, biorę witaminy a mimo to wyniki badań z wizyty na wizytę są coraz słabsze.

Gość ja również biore
femibion 2 oprócz tego żelazo i kwas foliowy bo mam anemię ;/

Gość TakaSobieMama
Nie da sie ? Jasne ze sie da :) Kochana, w wieku 36 lat w ciazy bylam , bez ZADNYCH suplementow wyniki ksiazkowe mialam. Tylko ze u mnie warzywa i owoce sa w codzinnym menu ;) .... i to nie w malych ilosciach :)

PRENATAL COMPLEX , potem classic classic są tanie za 30 tabl płace ok 16 zł.poza tym 2x1 tran. femibion sa dosc drogie

Gość kaiska
jest już zamiennik femibionu natal 2 nazywa sie vita miner prenatal. Cena o wiele niższa

Gość do takasobie mama
ja jem bardzo duzo zdrowych rzeczy. bo mam bzika na tym punkciei niestety wyniki mialam kiepskie: -( dopiero zelazo i elevit pomogly

No porównując sobie składy tych tabletek to ten Vita miner Prenatal jest zdecydowanie na dobrym poziomie. Ma 200% dawkę dzienną kwasu jak i żelaza które tez jest ważne! CHyba postawiłabym na ten.

Gość mamiiiiiitaaa
ok w pon se kupie ten vita miner prenatal a ile kosztuje? dodam ze nie lubie warzyw zwlaszcza teraz odpycha mnie od nich jedynie owoce od do czasu ale slaba jestem. chce sie wzmocnic

Gość no nie wiem nie wiem
Wyniki masz dobre,skoro lekarz nie zaleca żadnych preparatów to z twojej strony bardzo nierozsądne jest brać coś na własną rękę.Nadmiar witamin jest szkodliwy,a tym bardziej w ciąży.Na twoim miejscu skonsultowałabym to z lekarzem jeszcze raz(powiedziałbym,że czuje się slabo-może to jest wina braku witamin)

Gość no nie wiem nie wiem
*to nie jest wina

Gość mamiiiiiitaaa
dopiero za 2 tygodnie do niego ide

Gość a ja sadze,ze
co lekarz to opinia. jeden kaze brac witaminy mimo,ze wyniki sa ok. witaminy na pewno nie zaszkodza bez przesady.

Gość mamiiiiiitaaa
bardzo mi zalezy na moim dzidziusiu zeby mialo witaminki a warzywa nie bede jadla az mnie mdli na sama mysl

Gość dlaczego femibion
pytałam swojego gina, dlaczego femibion, a nie jakieś inne. powiedział, że chodzi o metafolin, czyli lepiej przyswajalne foliany niż kwas foliowy. Ale właściwie każdy sam decyduje :)

Gość meeeeerrrrida
czyli femibion jest najlepszy?/

To , że jakiś ginekolog powie, że taki preparat jest najlepszy to nieznaczy , że tak ma być i koniec. Nie zapominajcie , ze wpspolpracuja z roznymi firmami i promuja dane leki. Weszłam raz do gabinetu po swoje pigułki to całe biurko w reklamowkach innych, i zgadnijcie co mi zaczal wciskac?? Ze moje nie, lepsze takie bo (.....). Popatrzcie po składach. Skoro jakis tam wczesniej wymieniony ma 100% dziennego zapotrzebowania na kwas foliowy, czyli 200 um kwasu- a folik ma 400um i jest rekomendowany by pobierac 200% zapotrzebowania to juz daje do myslenia prawda? I zaraz patrzymy a taki vitaminer ma wlasnie jego 200% zapotrzebowania. Czyli dziewczyny ligika, poczytac pomyslec. A odkad pamietam co kobitak dowiedziala sie, ze w ciazy jest pedzila po witaminki dla ciezarnych. Musialybyscie miec diete ustalona przez dietetyka do ciazy by zapewnic 100% jak nie wiecej zapotrzebowania na dane witaminy i od groma mineralow samym jedzeniem!! Wiec jak nie chcecie, to nie, wasza sprawa. Ale nie gadajcie, ze to nie ma sensu bo to juz jest przesada. Odpowiedni suplement dla ciezarnej napewno nie jest złą rzecza a wg. mnie nie podwazalnie niezbedna! Wkoncu wymioty, mdlosci, nie mozliwosc patrzenia na konkretne jedzenie.. Sama pro natura samozwancza sie tu zleciala.

Gość mamiiiiiitaaa
wiec co mam wkoncu kupic

Gość mamiiiiiitaaa
a jakie owoce sa najzdrowsze?

Gość ja sadze,ze
ludzki organizm slabo przyswaja witaminy w tabletkach dlatego witaminy witaminami,ale owoce i warzywa swoja droga nalezy jesc w ciazy. dziwie sie, ze autorka nie pomyslala o odpowiedniej diecie wczesniej. co do faszerowania sie- wiele kobiet ( w tym ja) bierze mnostwo lekow w ciazy bo musi wiec witaminy na pewno nie zaszkodza