Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość remont2011

jak zestawić kolory? kreatywnych proszę, bo sama nie wymyslę

Polecane posty

Gość remont2011

salon z aneksem ma 24m2, więc jest tyci tyci:) w kuchni myślałam o dole w ciemnym brązie, a górne szafki połyskująca wanilia, krem coś takiego nie wiem zupełnie co z salonem, nie chcę zrobić z tak małego pomieszczenia nory i raczej nie zastosuję ciemnych barw,jak wy to widzicie? w salonie będzie narożnik, stolik, komoda(wysoka lub taka RTV z TV) , dywan i wszystko musi współgrać, ale musi być wygodne w użytkowaniu tzn. narożnik ma być ciemny, ale nie koniecznie czarny czy brązowy, może to być chłodny, ale ciemny odcień beżu, a reszta obojętnie I teraz moje pytanie : jak mam zestawić kolory, 1. czy zrobić jasną podłogę(będą to panele), jasne ściany jedną np. w jakieś ciemne wzory na tle takim jak ściany -lub mocno przyciemnić jednym kolorem), a meble ciemne i narożnik ciemny, a dywan tez jasny?? 2.czy jasne meble, ściany jasne, a podłoga ciemna i ciemne meble + narożnik? jak się stosuje? trzeba zrobić tak, aby "schować" meble czy je "pokazać"? 3.a może ciemne meble z czarnymi elementami, średni brąz podłoga, jasne ściany, bezowy narożnik, jasny bezowy puchaty dywan cholera nie mam wizji normalnie nie umiem nic dopasować....:/ jeśli ktoś ma jakąś wizję to piszcie

Ja osobiście lubię ciemne meble, są bardziej eleganckie. Jeśli będą niskie( poniżej lini wzroku), to optycznie pomieszczenia nie zmniejszą. Podłogę zrobiłabym jasnA, zawsze możesz rzucić ciemniejszy dywan( zrobiłabym kolor paneli taki jak w kuchni, pomieszczenie będzie wydawać się większe).Twoja opcja z meblami kuchennymi jest dobra i modna. Do ciemnego dołu tych mebli wybierz usłojenie poziome

Gość remont2011
tak tak meble w poziomie bedą , w sumie dobra myśl