Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lilka emilka

Jacek- czy naprawde takie okropne?

Polecane posty

Gość lilka emilka

Chce dac synkowi na imie Jacek i jestem w lekkim szoku, bo komu nie mowie o tym imieniu to twierdzi, ze jest okropne. A mnie sie wlasnie wydaje, ze jest w dzisiejszych czasach rzadkie i nieoklepane, ma fajne, slodkie zdrobnienie- Jacus i w zyciu doroslym tez nie przyniesie mu obciachu. Juz i tak decyzja zapadla- bedzie Jacek- ale chce poznac jeszcze wasze zdanie- czy naprawde uwazacie, ze to imie jest takie paskudne?

Gość masdag
wiocha:O

Gość ikoiko
nie podoba mi sie ale ja wybralam nina i tez sie nikomu nie podobo dla chlopca to jakbym miala to Aleksander olek oluś olo a pozniej panie Aleksandrze dawid tez super

Gość szooort
ludzie sa dziwni.Nigdy nie potrafia sie zajac swoim zyciem. jak chcesz tak dac na imie dziecku,to po prostu daj.nie patrz na innych. Tu na pewno na kafeterii beda zdania podzielone,wiec nie wiem w czym ci twoje pytanie tu pomoze. ile ludzi tyle opinii.

Gość DO berniu...
jacek- placek, odkad pamietam kojarzy z plackiem krowim czyli gównem

Gość w szoku silnym..
n b rzydko iwsniacko

Gość gabcanga
Mnie sie nie podoba ale to przeciez wam ma sie imie podobac. Co z tego, ze ja ci napoisze, ze dla mnie brzmi okropnie a podoba mi sie...bo ja wiem...np: Krzysztof. Twoje dziecko, twoja decyzja.

bardzo mało rodziców daje na imie Jacek chłopczykowi ;) mi tam sie podoba ale osobiście nie nazwałąbym tak synka jeśli bym kieyś miała,ale imie ogólnie fajne :)

Gość szzzz
miałam chłopaka Jacka i nawet kiedy bliska osoba ma tak na imie nie mówiłam do niego po imieniu bo jest poprostu...brzydkie. najbardziej nie lubie wiesniackiego zawołania Jaco

Gość skitels
bardzo fajne imie!

Gość do autorki........
jacek-tak sobie,sa gorsze imiona znajomi dali dziecku na imie Marcel,o zesz, to dopiero jest okropne imie:O

Gość up do gory
Ty sie nie przejmuj opinia innych tylko nazwij syna jak chcesz! Jacek jest super imieniem! i napewno o niebo lepszym niz jakis szymon czy nie daj Boze KUBA :o

Gość a ja zamierzam dac na imie
Wojtek tez wszyscy mowia, ze wiocha :(

a mi sie podoba :) ja swojego synka nazwe Sebastian :) a tez niektórym sie nie podoba ale mi sie podoba i nikomu nic do tego :)

Gość tghhnmkookpomjkop
Moj ojciec ma 4 braci: Mariusz, Zdzislaw, Jacek, Grzegorz i Edmund. Kiedys tak na imiona nie zwracano uwagi, to dopiero teraz ta moda weszla;na wiesniackie wg. jednych, oklepane wg. drugich i niespotykane wg. trzecich.

Gość lilil123
Mój mąż ma na imię Jacek, więc mi się to imię podoba. Jedno jest pewne, jak zawołasz dziecko po imieniu to na pewno nie odwróci się 5 innych chłopców:)

Gość antywszystko
Moj 3miesieczny synek ma na imie Jacek i tez nikomu sie nie podobalo. Jacki sa fajni z tych co znam. Za nic nie dala bym mu innego imienia. I nie sadze ze zrobilam mu krzywde a wrecz przeciwnie IMIE PODOBA MI SIE BARDZO:) gratuluje wyboru

Gość aliyah_1995
Jacek to imię pochodzenia greckiego, i ma odpowiednik w języku hiszpanskim oraz portugalskim - Jacinto, natomiast po włosku to Giacinto. Imiona takie jak Jacques i Jack to sa tylko wolne tlumaczenia tego imienia, ale nie są to jego odpowiedniki, bo Jacques to chyba Jan, a Jack to Jakub z tego co pamiętam. W każdym razie imię ciekawe. Dośc niespospolite, a oddaje silny charakter faceta. Wszystkie Jacki jakich znalam to albo artystyczne dusze albo silni pewni siebie faceci o duzym temperamencie.

Gość gość
Moja mama kiedy mi powiedziala, ze rozwazala dac mi ma imie jacek, ale tata postawil na herbert, nie wiem, ktore z nich to mniejsze zlo :)

Gość gość
Jackowie to pracowici ludzie

Gość gość
Znam jednego Jaska, fajny facet! Tylko noo, rymuje sie Jacek i jego Wacek :x chociaz pana Waclawa tez znam! Chyba nie mialabym odwagi!

Gość gość
okropne może nie ale wyśmiewane -te rymowanki...znam tylko jednego normalnego Jacka reszta to nieciekawe typy alkoholicy, chuligani itp.Tak jakby w latach 60-80 podklasa kochała to imię i nadawała -z małymi wyjątkami na normalne rodziny-synkom .