Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pan młody

Ślub a choroba

Polecane posty

Gość pan młody

Na wrzesień zaplanowaliśmy ślub i wesele. Mój ojciec jest chory, czasem bywają lepsze dni, ale przeważają te gorsze. Być może TATO nie doczeka. Zastanawiamy się na odwołaniem wszystkiego. Co zrobilibyście w takiej sytuacji? Proszę o poważne potraktowanie tematu.

Gość pan młody
Rozmawiałem, ale nikt nie chce się wtrącać.

Gość pan młody
Ojciec nic się nie odzywa, wydaje mi się, że chce żebyśmy odwołali wszystko..

Gość pan młody
Dlatego pytam tutaj, bo rodzina nie chce się wypowiadać. Chciałbym usłyszeć zdanie innych na ten temat. Ja już sobie z tym nie radze.

Gość pan młody
Zauważyłem, że ludzie zajmują się tutaj jakimiś pierdołami, a jak ktoś narzuci poważny temat to nikt się nie wypowie.

Byłam ostatnio na takim weselu w cieniu smierci. Matka pana młodego była chora na raka, ślub był w sierpniu a ona zmarła na początku wrzesnia. Oczywiscie nie było jej na weselu, ale decyzja o tym zeby cała impreza sie odbyła zapadła wspolnie. Naprawde trudno cokolwiek "radzic" w takiej sytuacji :(

Gość monika891233219
To nie jest łatwa decyzja. Mam świadomość, że On umrze. To już jest przesądzone, bo nic nie da się zrobić. Ma raka. Lekarze dają mu kilka miesięcy życia. Chciałbym, żeby Ojciec był na naszym ślubie.

skoro Twój tata jest chory ale ŻYJE i TY chciałbyś żeby był to ja bym nie rezygnowała z niczego. Mi umarła babcia niecałe 3 miesiące przed ślubem, nie odwołałam choć w dniu ślubu myślami byłam z Nią. Wiem że babcia nie chciałaby żeby z jej powodu przekładała ślub. Tanców jednak u Nas nie było, bo nie wyobrażałam sobie tego, ale kto chciał mógł tańczyć. Ja jak już porozmawiałabym z tatą i spytała się czy chciałby być na ślubie bo mi na tym zależy na jego obecności ale jeśli źle się czuje i nie ma na to siły możesz przełożyć.powodzenia

Gość yhmmmmmmmmmmmmmmmm mymymy
to jestes pan młody, czy monika :) ???

Gość yhmmmmmmmmmmmmmmmm mymymy
ale w temacie: to jest trudna sytuacja - pomyśl o tym, że nawet jak tata nie bedzie uczestniczyl w weselu czy ślubie - to Was pobłogosławi w domu!!!

Gość moj slub juz byl szesc lat tem
Uważam, że odwołanie ślubu byłoby ogromnym nietaktem. Postaw się w sytuacji ojca, co on musi czuć, wiedząc, że jego wlasny syn zastanawia się nad odwołaniem ślubu bo mysli, że ojciec nie dożyje. Jak jemu musi być strasznie przykro, że najbliższa rodzina już go pochowała.... straszne... NICZEGO NIE ODWOŁUJ! TATA ŻYJE I BĘDZIE JESZCZE ZYŁ A TY MASZ INACZEJ NAWET NIE MYSLEC!

Gość ererg
nic nie odwołuj - siłą zabierz go na wesele - jak na weselu umrze to spakujecie go w kontrabas

Gość prowokacja****
pan młody zamienił się w monikę 🖐️ :O

Gość zgaga20
u moich znajomych byla podobna sytuacja. wiec wzieli tylko slub cywilny i zrobili skromny obiad, a slub koscielny i wesele przelozyli na za rok

Gość czy wy nie widzicie że
jakaś babka zrobiła prowokację? godzina : 19:29 monika891233219 facet nagle okazał się moniką?

Gość nie masz serca
skoro robisz taką prowokację :-O

Gość hej dziewczyny ...
ladnie sie laska wkopalas