Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lukrecja88

ślub z krewnym

Polecane posty

Gość lukrecja88

Witam! Interesuje mnie kwestia ślubu (zarówno cywilnego jak i kościelnego) z mężczyzną, którego prababcia byłą siostrą mojego pra-pradziadka. Taki ślub jest możliwy?

powyzej 5ego pokolenia mozna - w tym przypadku jest wiecej wiec nic nei stoi na przeszkodzie (ograniczenia sa ze wzgledu na ryzyko obciazonych genetycznie dzieci)

Gość gdggd
Ale ta para nie jest powyżej 5 pokolenia tylko jest 5 pokoleniem.

Gość lukrecja88
Wydaje mi się (nie jestem pewna czy dobrze to liczę), że ja jestem piątym pokoleniem, a on czwartym. Jest ode mnie starszy o rok, gdyż w rodzinie były spore różnice wiekowe.

Gość pierdolicie gamonie
wy->wasi rodzice->dziadkowie->pradziadkowie 4 🖐️

Ślub zarówno cywilny, jak i kościelny jest mozliwy od minimum 3 pokolenia... tu jest czwarte, więc juz możecie bez problemu wziąc slub. TY - ON TWOI RODZICE - JEGO RODZICE TWOI DZIADKOWIE - JEGO DZIADKOWIE TWÓJ PRADZIADEK - JEGO PRABABCIA

SORY... PRAPRADZIADKA, NIE DOCZYTAŁAM... ... - ON TY - JEGO RODZICE TWOI RODZICE - JEGO DZIADKOWIE TWOI DZIADKOWIE - JEGO PRADZIADKOWIE TWOJA PRABABCIA - JEGO PRAPRADZIADEK to jest tak coś pomiędzy 5 a 4 pokoleniem, także spokojnie mozecie sie pobrac :)

Gość dfghfgh
Też źle przeczytałam o tym rodzeństwie a potem sprawdziłam to w necie, jak się takie rzeczy oblicza i wygląda na to, że jesteście dalszym pokoleniem niż 4.