Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość klaudunkikaaaaaggsg

ILE POTRZEBUJE PIENIĘDZY NA WYPRAWKĘ?

Polecane posty

Gość klaudunkikaaaaaggsg

ile potrzebuję mniej więcej kasy na podstawową wyprawkę dla dziecka?

Gość tikal
moim zdaniem min 500zl a max to juz nie ma ograniczenia mozesz nawet wydac 50 000, zalezy co kupisz

Gość klaudunkikaaaaaggsg
500 zł? w tym wózek i łózeczko? raczej sie nie zmieszcze:P

Gość zalezy co rozumiesz w slowie
"wyprawka" bo wózek czy łóżeczko na pewno wyjdzie więcej niż 500zl...

i zalezy tez w jakiej kwocie to kupisz bo można kupić wózek za 500zl a można i za 3 tys

Gość tikal
używane? oczywiscie, że można zmieścić sie w 500zl, ale to wszytsko używane i najtańsze - przeciez wózek można za 50zł dostać

Gość ja planuję przeznaczyć
4 tysiące

Gość wyprawwwka
ja dalam za wszystko( ciuchy, meble, wozek) 6 tys ale mam blizniaki

ja tez ok 4tys wydalam na wszystko. Wózek kosztował 1200zl, łóżeczko i pościel tyle samo a reszta na ubranka, rzeczy do szpitala, butelki itd

Gość bellisimaa
ok. 5tys., wózek, łóżeczko, ciuchy, termometr elekr.,wanienka i takie tam oraz musiałam umeblować młodemu pokój ;)

Gość becia:)))
ja wydałam 8 tyś, ale wszystko nowe kupowałam od zera, nic nie dostałam. Ale moja koleżanka w 1200 zł sie zmiesciła. Zależy czy bedziesz kupowała uzywane, czy nówki, drogie czy z tych tańszych.

Gość Aggggaa255
Tak liczę i wydaje mi się, że jakies 5000 mi wyszło

Gość klaudunkikaaaaaggsg
mam ok na to 3-4 tysiące:P

Gość tikal
ja wydalam moze ok. 1000zl na wszytsko zwiazane z dzieckiem i porodem, podam przyklad: 2 łóżeczka używane po ok. 100zł (jedno do nas drugie do rodzicow) 2 wanienki w promocji po 12zl przewijak lekko uszkodzony zamiast 45zl po 10zl najdrozsze byl fotelik do samochodzu uzywany 250zl

Gość Ewela_19
Wydaje mi się, że minimum to 1200-1500 zł, a maksimum to wg uznania. Zależy co masz zamiar kupić, jakich marek, nowe czy uzywane i w jakich ilościach.

Gość klaudunkikaaaaaggsg
tikal a gdzie wozek?

Gość mamusieńka..
myślę że w 3 tys z wózkiem się zmieścisz.

Gość tikal
stelaż dostałam a używaną gondolę kupiłam za 150zł - xlander, nie wiem ile taki uzywany stelaz mmoze kosztowac, ale szacuje ze max 400 zl, ale tak jak pisalam wczesniej wozek mozna kupic za 50zl jesli kogos nie stac

Ja na wyprawkę zamierzam przeznaczyć ok 3tys, łącznie z wózkiem, leżaczkiem, łóżeczkiem i wyprawką dla siebie do szpitala :)

Gość Ewela_19
Ja wydałam około 1500 właśnie, ale te największe sprzęty kupiłam akurat używane, a tekstylia głównie na letnich wyprzedażach posezonowych i promocjach (niektóre nawet używane) i nie wszytko na raz, tylko to co najpilniejsze. Z kosmetyków minimum, a nie wszystko jak leci. Nie robiłam żadnych dużych zapasów.

Ja na wyprawkę dla dziecka i rzeczy do szpitala dla siebie wydałam 5 tys. a cudów nie kupiłam, z tym, że chciałam, żeby ciuchy były nowe (można przecież kupić w lumpexie), wózek również nowy i to dość porządny, a to minimum 1.000-1.500, do tego porządny, bezpieczny fotelik- 500 zł. Takie rzeczy jak ochraniacze na łóżeczko, baldachim, karuzela, leżaczek bujaczek, mata, huśtawka, kołyska nie są obowiązkowe, ale ja chciałam je mieć. W tym liczę też kosmetyki dla dziecka i dla siebie do szpitala. Obliczałam wydatki, zapisywałam ile wydałam i stąd wiem, że pi razy drzwi wyszło 5 tys. Niby sporo, ale ja nie miałam w domu nic, nie dostałam od nikogo ubranek, ani nikt nie zasponsorował nam wózka.

Gość tak czytam i nie wierze
ja kupiłam wózek za 250 zł używany po dziecku znajomej fotelik za 100 zł ubranka kupiłam na promocjach tekstil i pepco, tesco i hipermarkecie body dobre jakościowo były po 3.99 w promocji ok 400 zł łóżeczko za 200 zł kosmetyki tylko minimum

Ja liczylam ze mozna sie zmiescic w 1000 zl, za nowe, ale najtansze. A tak realnie i nie kupujac wszystkiego najtanszego to ok 1500 zl:)