Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeżeli nie macie

Nie idzcie ludzie na studia

Polecane posty

Gość jeżeli nie macie

bardzo sprecyzowanego niezłego ( a nie jakichś rojeń) planu co dalej i determinacji w jego realizacji.

Gość policjanttt...
studia sa dzis tak modne ze nawet kompletne tepaki na nie ida

Gość jeżeli nie macie
Albo będziecie 5 lat żyć koncepcją co dalej,albo obudzcie się z ręką w nocniku.

Gość antolikaa
Ja 5 lat chodziłam na Historie i nie obroniłam się bo mam dosć tego ze nic po tych studiach nie mam nikt mi się nawet nie zapytał czy je skonczylam

Gość policjanttt...
madrze piszesz ale myslisz ze młodzi tego posłuchaja studia sa tez odskocznia od bezrobocia i to jeden z powodów dla których ludzie na nie ida

Gość policjanttt...
te 5 lat mozna przeimprezowac itd

Gość szzz
ja nie wybieram sie na studia, bo po tych ktore mnie interesują trudno znalesc prace i zarobki małe. Będe szukać pracy jak tylko skoncze LO

Gość policjanttt...
ja mam licencjat ale to była najgłupsza decyzja mojego zycia w policji zadne wykształcenie nie ma znaczenia

Gość dziś studia to każdy może mieć
nie są wyznacznikiem niczego, każdy może być mgr, to nie do pomyślenia w innych cywilizowanych krajach. nie każdy musi mieć studia, a nawet maturę. Jak ma się ograniczone umiejętności, to po co na siłę zdawać maturę? Co to za magister, który nie otrafi policzyć ile mu metrów kwadratowych tapety potrzebmnych do pokoju, bo nie wie jak to policzyć....

Gość ja też z warmii
skończyłam ciężkie studia bez przyszłości, wydawało mi się, że lepiej jest po nich z pracą, a teraz ja i moi znajomi mamy deprechę i chwytamy się wszelkich prac, niedawno odeszłam z pracy, zarabiałam dobrze, ale byłam wykończona psychicznie, a teraz nie mam siły na szukanie pracy

Gość ja też z warmii
niestety dziś na produkcji więcej zarabiają niż po studiach, ostatnio widziałam ofertę pracy dla księgowego za 900 zł, żal, że zrównują zarobki dla ludzi bez studiów i po studiach, teraz byle robol ubierze spodnie na szelkach i uważa się za wielkiego fachowca, ceni się choć nic nie umie zrobic, taka prawda

Gość antolikaa
własnie dlatego nie obroniłam mgr bo szlak mnie trafia jak słysze i widze co się dzieje

Gość Pomagać to można staruszkom
Zależy jeszcze jakie studia. Np ASP.. Nie kazdy może tam studiować.

i co po ASP? Pięknie zaprojektowane paski z cenami w marketach? Pseudo studia - zmora naszych czasów!

Zależy jeszcze jakie studia. Np ASP.. Nie kazdy może tam studiować.

Hahahaaa. :D paski z cenami.

Najlepiej kupować chińskie badziewo z Tajwanu produkowane przez dzieci za miskę ryżu , co?

Gość gesgesgges
jak sie nie potrafi wykorzystac wiedzy ktora sie zdobyło to tak ejst jak piszecie a jak sie ma łeb na karku to nawet po pedagogice mozna niezle zarabiac, trzeba tylko miec do tego łeb

Jak się ma łeb to i po zawodówce znajdzie się prace, otworzy biznes czy zrobi karierę. Studia to teraz byle cwok zrobi.

Gość szzz
skoro tu tyle osób pisze to spytam sie u was. Za rok kończe liceum profilowane, nie ide na studia. Boje sie ze nie znajde pracy i chciałabym juz teraz zacząć robic kursy zeby zwiększyc swoje szanse. Gdzie moge znaleść bezpłatne kursy na które przyjęliby mnie jeszcze w czasie trwania szkoły i jakie warto zrobic?

a idź, no pewnie. Nikt nie bedzie za ciebie decydował o Twoim życiu. Jak ma ktoś łeb na karku, to właśnie studia mu do niczego nie są potrzebne. Albo łeb na karku, albo studia i plecy, albo szczęście w życiu ;)

Gość MizernaMizeria
Słuchajcie a ja nie złożyłam papierów na studia :< teraz troche zaluje... zapisałam sie do szkoly policealnej na kosmetologię... to moja pasja od zawsze:) ale jakieś studia tez bym chciała mieć bo na takich ludzi się inaczej patrzy niestety :O

Gość detyujgfds
Teraz to się opłaca zakładać przedszkola i zakłady fryzjerskie, malowanie ścian , kładzenie kafelek, a nie studia, studia to wylęgarnie bezrobotnych którzy już potem nie nadają się do niczego, bo nie po to je kończyli żeby niańczyć cudze dzieci

Gość MizernaMizeria
Rodzina oczywsicie nie bedzie zadowolona jesli nie pojde na studia :( jest szansa ze jak złoze w drugim naborze to sie dostane? :(

Gość Donald_ Tusk
po kosmetologii też pewnie nic nie znajdziesz, to ostatnio modna szkoła policealna

dziś studia to każdy może mieć a idź, no pewnie. Nikt nie bedzie za ciebie decydował o Twoim życiu. aaa dziękuję :)

Gość MizernaMizeria
mysle ze nie bedzie tak zle i jednak gdzieś mi się uda zaczepić,tym bardziej ze mam znajomosci..

Gość szzz
nikt mi nie odpowie ?

Gość obserwator26
Bo wybieracie jakieś beznadziejne kierunki więc nie ma się co dziwić. Ja jestem po Politechnice Wrocławskiej i bez problemu znalazłem pracę i to dobrze płatną do tego po 6 miesiącach już dostałem awans. Studiujcie dalej na prywatnych beznadziejnych uczelniach za które się płaci i każdy idiota je kończy to będzie tak jak piszecie.