Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jeżeli nie macie

Nie idzcie ludzie na studia

Polecane posty

Gość dziś studia to każdy może mieć
ale jak słyszę, że studiują teatrologię, europeistykę, projektowanie ciuchów to mnie krew zalewa, że moje pieniądze idą na takie zastępcze kierunki, a potem siedzą na bezrobotnym za moje pieniądze tosz.... kurde!!! I potem jeszcze ma taki psiamaćolog nie zniży się do pewnych prac, bo ma wiedzę (nikomu nie potrzebną).

Gość MizernaMizeria
bo nie bylam zdecydowana na co, poza tym bylo mało czasu i jakoś tak..wtedy miałam inny plan. Chciałam poprwaić mature za rok a teraz szkola policealana i praca w tygodniu a za rok studia. A Teraz chce isc na studia :(

a po co poprawiać marutę? Co ci to da? 10 lat po maturze nikt nie pyta o oceny.... NIKT nie pyta o wyniki matur, dziś liczy się to co masz w głowie, co umiesz, co potrafisz zrobić (i kogo znasz, ale to inna bajka). A nie ile punktów na maturze miałaś. Spryt życiowy się liczy a nie jakieś punkty i skale :D

Gość MizernaMizeria
jest szansa ze sie dostane gdzies we wrzesniu? przeciez jak maja poprawki w sierpniu to też skladają i się dostają :(

Gość że przez 5 lat codziennie
Obserwatorze nie każdy się nadaje na Politechnikę nadaje,chociażby z tego powodu,że nie każdy umie rysować.A poza tym inżynierów wkrótce też tylu naprodukują,o co zakład.

Mizerna jak chcesz iść na studia to idź ja też jestem po małej przerwie i decyduję się na zrobienie kroku do przodu i pójście na studia :)

Gość MizernaMizeria
ewunia a składałaś juz dokumenty? dostałaś się?

Gość kasia23456
Hej nie mówcie, że studia są równe studiom. Są kierunki po których jest praca ale do niech trzeba mieć głowę. Po medycznych kierunkach praca jest bo coraz więcej ludzi wyjeżdża za granicę bo tam lekarzy, farmaceutów i stomatologów bardziej szanują i więcej im płacą ale praca jest dla nich. Po politechnice też potrzebują ludzi (oczywiście nie ze wszystkich kierunków). Przede wszystkim trzeba studiować ścisłe kierunki po których ma się fach, a nie jakieś stosunki międzynarodowe, psychologie, europeistyki, które są tak popularne. Pamiętam rozmawiałam z chłopakiem, który studiował EUrop i zapytałam z ciekawości gdzie może po tym szukać pracy, a on, że nie wie, ale skoro tyle ludzi na to idzie to na pewno jest praca...żal. Studiować po to aby studiować niestety już się nie opłaca. Każdy dziś może studiować. Uważam, że najważniejsze to mieć pomysł na siebie i wytrwale dążyć do celu. Jakkolwiek mi też nóż się w kieszeni otwiera jak słyszę o zarobkach w Polsce. Nawet człowiek pracujący w supermarkecie powinien zarabiać tyle aby móc z tego żyć. To jest Polska...

Gość obserwator26
Popieram kasie studia są wskazane ale tylko takie które mają sens i najlepiej Państwowe renomowane uczelnie.

jak ja widzę tych magiterów po wyższyj szkule w Kozikach Zadupnych to... tam się produkuje magistra nie po to by miał wiedzę, tylko po to by zapłacił za semestr, poudawał, że się uczy i potem odebrał dyplom i spieprzał w podkokach robiąc miejsce innym, a to co, że nie ma pracy... ważne, że właściciel szkoły na pieniądz :)

trzeba mieć plan na przyszłość, ale skąd te biedne dzieci mają wiedzieć co się opłąca w przyszłości robić, co nie, do czego się nadają, do czego nie, jak w naszej szkole uczy się je budowy pantofelka oraz szczegółowej historii Francji, zamiast MYŚLENIA!!!!

tzn ja mogę śmiało składać papiery do początku sierpnia a jeszcze ich nie złożyłam

Gość co tu zdawać
"a nie jakieś stosunki międzynarodowe, psychologie, " to stosunki i psychologia są jakieś gorsze?