Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Safari

Karma dla małego kotka

Polecane posty

Napewno z zoologa albo internetu- jak Cię stać to APPLAWS KITTEN, TASTE OF THE WILD, ROYAL CANIN BABY CAT ewentualnie. Średnia półka BRIT CARE KITTEN, SANABELLE KITTEN, FITMIN. Niższa ale lepsza zawsze jak whiskas czy kitekat: CAT CHOW. Powodzenia!

Gość może ubierz
Royal Canin, Eukanuba, Akana, Orijen... Od whiskasów, kitekatów itp. supermarketowego żarcia trzymaj się z daleka, prawie nie mają mięsa i wartości odżywczych, za to pełno uzależniaczy. To coś jak dla ludzi fastfood.

Osobiście słysząłm pozytywne opinie o Royal Canin. Czyli tej karmy nie dostane np. w tesco ?

Gość może ubierz
Nie dostaniesz. Ale w każdym zoologicznym jest :-)

Zalezy tez w jakim wieku jest kociak :) Royala to polecam dla bardzo malych kociat w wersji BABY KITTEN. Dla kilku miesiecznego kociaka zdecydowanie BRIT CATE KITTEN ALBO APPLAWS KITTEN. Bije jakosciowo Royala na łeb na chwile obecna a nawet cenowo o wiele tansze. Nie mowiac o ORIJENie ;)

w sumie to jest zwykły dachowiec. ma niecałe 2 miesiące. I tak sobie teraz myślę czy jednak Royal nie będzie troszkę za drogi .. Gdyby to był jakiś rasowy takto..

tak sobie teraz myślę czy jednak Royal nie będzie troszkę za drogi .. Gdyby to był jakiś rasowy takto.. Że jak??! Napisz, że żartujesz, bo mnie cholera trafi. Że niby dla rasowego warto lepsze jedzenie, a dla dachowca nie? ???

otulona_snem No to ładnie żyje. :) Tylko ja słyszalam, że whiskas to jak dla ludzi mcdonalds. bibo Chodzilo mi o to, że o rasowego myślę, że trzeba bardziej dbać. Uważać na to co je i w ogole, bo na pewno jest bardziej podatny na różne choroby.

otulona_snem Dziękuję Ci bardzo. :) to jest świetny pomysł robić samemu jedzenia dla kota:) Na pewno spróbuję jak urośnie, bo teraz to on może troszkę za malutki jest.

Hehe :D A niech żyje jeszcze następne 9 ! :) A jak z mlekiem takim zwykłym w kartonie ? Słyszałam też, że nie wolno dawać mleka kotu ?

Gość Magnoila Flower
Dla kotków czy to małych czy dużych najlepiej jest gotowac samemu, najzdrowiej i najtaniej wychodzi...dużo taniej od suchej. ;-) Może to Cię zainteresuje ;-) http://www.koty.olympusclub.pl/

Gość Magnoila Flower
Mleka raczej nie powinno się dawać, ponieważ koty jak i psy nie tolerują laktozy zawartej w mleku, co prowadzi do biegunki...ale to zależy od zwierzaka, możesz spróbować mleko z wodą dać tak pół na pół ;-)

Gość Magnoila Flower
aaaaa i na początek mało daj tej mieszanki...tak ze 2 łyżki.

Magnoila, dziękuję za adres strony, na pewno się przyda. :) jeśli chodzi o to mleko to może spróbuję jak ty radzisz - pół na pół z wodą. :) Zobaczymy jak się będzie czuł po tym.

Uff. Ok, bo już bałam się, ze mały kociak trafił w złe ręce. Mam trzy koty. Tylko jeden rasowy, Persik. Jedzą z jednej miski, wszystkie to samo. Nawet, gdyby jadły z trzech misek, to i tak kupowałabym najlepszą karmę. Jedzą to samo, ale nie zawsze z taką samą chęcią. Bo mają różne upodobania ;) Gdy miałam kocięta, starałam się sama przygotowywać dla nich posiłki. Najbardziej lubiały tarte nożem mięsko z drobiowych filetów. Wyrosły na piękne zdrowe koty :)

Gość Magnoila Flower
A nie ma za co ;-) chętnie służę pomocą, jestem na co dzień w tym temacie:-) także zawsze mogę coś poradzić :-)

dzieki Ci bardzo :) chyba muszę się dokształcić w tych sprawach ;)