Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

iwon84

Niski progesteron - problem z zajsciem w ciaze.

Polecane posty

Czesc dziewczyny, staramy sie z mezem o dziecko juz prawie 2 lata. Dopiero niedawno zrobilismy badania i okazalo sie ze mam za niski poziom progesteronu. Sa tutaj rozne fora i rozne tematy ale na zadnym nie widzialam zebyscie sie wypowiadaly konkretnie o tym problemie. Jesli ktoras z was miala lub ma podobny problem to prosze napiszcie jak sobie z tym poradzilyscie. Czy przyjmowanie progesteronu w czopkach lub labletkach wystarczy zeby go wyregulowac? A moze teczenie to nie taka prosta sprawa? Zapraszam do dyskusji

bvbvbv QWA O CO CHODZI Z TA KAFETERIA< ŻE TAKI MUŁY ZAŚMIECAJĄ WATKI. Nudzisz się? Żal mi cie naprawde. Autorko najważniejsze pytanie co powiedzial ginekolog? To on wkońcu powinien ustosunkować się do tych wyników i powiedzieć na czym będzie polegało leczenie. Zapewne progesteron luteina, duphaston ale co i jak to tylko ci lekarz moze doradzić.

Ja sie konsultowalam z lekarzem, przeciez skad niby bym wiedziala ze jest za niski :) Jestem tylko ciekawa czy ktoras z was miala za niski progesteron i jak szybko zaszlyscie w ciaze?

ja miałam niski progesteron, teraz zaczyna 3 cykl z clostilbegyt od 6 do 10 dc, oraz duphaston od 16 do 25 dc. póki co się nie udało ale też nie robiłam od nowa badań...

paula robilam : Progesteron FSH LH DHAE Prolaktyne a maz robil nasienie i wyszlo mu za malo plemnikow.

Mnie tez jedna gonekolog przepisala clostilbegyt ale jak o tym poczytalam to sie troche balam to wziac. A tym bardziej ze wyjezdzalam za granice i nie moglam zrobic zadnego monitoringu ani nic. Bo czytalam ze czasami moze pecherzyk urosnac za wielki po takiej stymulacji i bez zastrzyku nie peknie i wtedy moze sie zrobic torbiel. Ciagle mam te tabletki w szafce. Jak narazie biore progesteron od 16dc przec 10 dni.

Gość nie nikt nie
malo plemnikow tzn ile? byliscie u androloga ? a ty mialas oprucz tego inne badania robione staracie sie dwa lata jak napisalas tak? no ja sie staram juz 3 lata

6mln/ml - nie bylismy, tyle tylko sie dowiedzielismy u lekarza po odebraniu wynikow, a ja robilam tylko to co napisalam.

ja bym na twoim miejscu jeszcze raz porobila wszystkie badania a zachodzic mozec tez z powodu malej ilosci plemnikow tez sie zdarza leczycie sie gdzies tzn ty? bo ja sie lecze w klinice leczenia nieplodnosci od nie dawna

My jestesmy w Anglii i czekamy teraz na wizyte w szpitalu w klinice nieplodnosci, termin mamy na wrzesien. TAm zobaczymy co nam powiedza i moze wysla na kolejne badania. Pozniej byc moze inseminacja. Ja jak narazie bylam w polskiej klinice gdzie ginekolog dala mi progesteron po tym jak jej powiedzialam ze mam za niski poziom. Powiedziala zebym sobie brala do poki nie trafimy do tej kliniki a mezowi dala tabletki na zwiekszenie ilosci plemnikow Pro-Viron. Jak narazie to wzielam tylko dziesiec tabl progesteronu i teraz przerwa czekam na @. A maz ma tabl. na 30 dni.

maz ma slaba ruchliowsc ale lekarz nie wyklucza zaplodnienia normlanie za 2 tygodnie czeka mnie badanie test na wrogosc sluzu

Gość gość
Witam.... Ja mam niski poziom progesteronu 0,74 i biore duphaston ... Jak myslicie czy po tym leku jest prawdopodobieństwo, że zajde w ciążę? zosia

Gość gość
Brunet 185 cm, przystojny, zdrowy, gr. krwi: B RhD + , 33l, wykształcony, pomoże bezinteresownie w poczęciu. Gwarantuje pełną dyskrecje i anonimowość. Zainteresowaną panią lub parę z Krakowa lub okolic proszę o kontakt: korser@interia.pl