Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xeniaaa....

dlaczego polacy nie wyszli na ulice jak normalne narody

Polecane posty

Gość policjanttt
zobaczycie ze nasz naród czeka bieda bieda jakiej sobie nawet nie wyobrażacie byłem pare dni temu na miejscu samobójstwa koles wziął kredyt dziecko sie pyta matki "dlaczego tata wisi"

Gość policjanttt
jaka przyszłosc czeka młodych na umowach cywilnoprawnych pomyslcie sami

Gość khagern
ale czy bieda jest zla?? nasi rodzice w wiekszosci zyli w biedzie i tak porownac pokolenia to niebo a ziemia moze nam sie poprostu w dupach poprzewracalo z dobrobytu i jusz sami nie wiemy czego chcemy

Gość policjanttt
khagern masz troche racji moi dziadkowie zyli w biedzie niewyobrazalnej z naszego punktu widzenia tylko ze my nie mozemy sie porównywac do wczesniejszych pokolen swiat tez idzie do przodu,dzis nikt nie bedzie mieszkał w drewnianej budzie bez pradu i wody

dlaczego nie ? w afryce mieszkają i jakoś żyją , gdzie jest napisane że powinniśmy żyć na wyższym poziomie . do głowy mamy wbite ( nie wiem skąd ) że coś się należy albo na coś zasługujemy , tak nie jest

dlatego ester że nastąpił niezwykły postęp cywilizacyjny - wydajność produkcji, powszechna dostępność dóbr sprawia, że średnia długość życia nie wynosi już 30 lata a mięsa nie je się raz na dwa tygodnie :O to prawda - na razie akurat mamy co jeść, ale za 30-40 lat gdy na dwóch emerytów będzie pracował jeden młodzian, to za swą emeryturkę zapłacisz czynsz a potem będziesz zjadać tynk ze ścian :O

Gość policjanciku
jakoś połowa ludzkości żyje w takiej biedzie, że jedzenie jest dobrem a u nas coraz lepiej :D

Gość khagern
i wlasnie mimo ze ludzie nie chca mieszkac bez wody i pradu to coraz czesciej sa zmuszeni tak mieszkac, wydaje mi sie ze nasze pragnienia do zycia w luxusie pograzaja nasza planete a przez co takze nas samych

Gość o jakiej biedzi i z jakiego
powodu, piszesz policjantt ?

w jednych krajach wystąpił w innych nie wystąpił postęp..to że w jednym kraju jest niesamowity postęp i dobrobyt wcale nie zaczy że ludziom z innego kraju to też się należy

Gość hahahinka
macie kurwa tą swoją solidarność zasraną o taką Polskę walczyliście ? weźcie flagi w ręce i idźcie walczyć z tym o co walczyliście ja usiądę na balkonie z czipsami, piwem i będę podziwiać 🖐️

postęp nastąpił wszędzie i zawsze następował postęp jest nieodłącznym składnikiem człowieka tylko teraz rozwój następuje w szalonym i nigdy niespotykanym tempie a człowiek jest istotą z natury wygodnicką i leniwą (inaczej byśmy nadal biegali nago po puszczy) i chce mieć więcej i taniej czy to słuszne??? tak - bo życie jest tylko jedno, choć na pewno pewne rzeczy są ważniejsze :)

Gość policjanttt
wiekszosc swiata zyje w biedzie i to jest zle zobaczycie co powiecie za 20 lat gdy nie bedziecie juz młodzi ciekawe gdzie bedziecie pracowac

Gość policjanttt
szaranagaja dobrze piszesz niech sie wyrzekne wc,pradu i wody

Spróbujcie docenić to co macie. W Polsce PKB na mieszkańca wynosi 19 tysięcy USD. Średnia światowa to tylko 11 tysięcy USD. Polska gospodarka rozwija się w tempie 4% rocznie. Średnia ogólnoświatowa to obecnie około 2%. Dług publiczny Polski stanowi 55% wartości PKB. Średnia dla świata to 59% wartości PKB. Plus spokój i względne bezpieczeństwo na ulicach. Platforma Obywatelska 2011 - By obywatelom żyło się lepiej.

tuska (i kaczkę zresztą też) pogoniłbym nie dlatego, że mnie nie stać na swój jacht :O pogoniłbym ich za to, że niszczą ten kraj, za który poprzednie pokolenia wylały morze krwi (wierząc, że słowa Polska, Polacy coś znaczą) no ale jak rządzi facio dla którego "polskość to nienormalność" ... :O zresztą - z kosmosu się nie wzięli - ktoś ich wybrał (nie ja robaczki - ja głosuję wyłącznie na prawdziwą prawicę :P)

Gość Tusk niszczy kraj????????
Na prawdziwą prawice? Tzn? Bo tych "prawdziwych" jest kupa...:O

Gość policjanttt
master jakie 4 proc

nie kompromitujcie się "danymi statystycznymi" z dooopy wziętymi :O Polska rozwija się 4 % rocznie? a dlaczego nie 10 % jak choćby Chiny (komunistyczne)??? i jeszcze jedno - coś o magii 4 % w POlszy (i 2% np w Norwegii) - w Albanii po upadku komuny nie było ani jednego! prywatnego samochodu w rok później (założmy) było ich 1000. to o ile wzrosło im statystycznie? i nadal na jeden samochód by przypadało 3.200 osób cyferkami się można bawić do woli :O

Gość urocza czarownicaa
jak was czytam to az sie nie dobrze robi od tej glupoty, jest dobrze bo kiedys ludzie zyli w lepiankach. dobrze ze nie mieszkam juz w polsce

Dlatego, że w Chinach ludzie pracują za pół darmo alebow obozach pracy za darmo. Dlatego Polska rozwija sie 4% a Chiny 10%. Co do przykładu z samochodami. Nietrafiony. Bo Polska posiada swoje PKB. A wiec rozwój, powiększenie gospodarki mozna szacowac w stosunku do tego co istnieje.

Gość prymitywna propaganda
"ciemny lud wszystko kupi" a) procent jest funkcją dwóch zmiennych jaki z czego b) postęp i rozwój nie są tożsame lecz są błędnie używane zamiennie to już dwa popełnione zasadnicze błędy, dalej pisać ;) się nie chce :O

Gość kiedy widzę taki temat to
zawsze odpowiadam: a dlaczego Ciebie nie ma teraz na ulicy z protestem? Każdy wielki strajk zaczynał się od niewielkiej grupy odważnych, charyzmatycznych osób, a potem dopiero na ulicę wylegał tłum - wtedy sprawa była prosta. Założę się, że gdyby zamieszki czy strajki w Polsce było to byś się przyłączył, ale "nie chcę być pierwszy" - jak w podstawówce, a to poważna sprawa i dziecięce wstydy czy strachy trzeba odłożyć na bok. Uważasz że potrzeba strajku? - to szoruj do szefa i powiedz, że nie będziesz pracować za głodową stawkę i ciągnij za sobą tłum. Czy może tylko w necie strajkować potrafisz?

Gość Mirek55
policjanttt - szacunek dla Ciebie

Gość Jestem chrześcijaninem
Bratem Polskim. To Bóg stworzył świat! Bądź jego dzieckiem i twórz życie swe! Masz wolną wolę i dany do użytku cały kosmos! Wykorzystaj go a nie rządaj! Nie bądź synem marnotrawnym i bądź godnym swego pochodzenia! Chusteczka!

akurat na temat PKB pisałem pracę zaliczeniową jest to sposób niezwykle krytykowany nieuwzględnianie produkcji nierejestrowanej w gospodarce (tzw. "szarej strefy" oraz produkcji gospodarstw domowych na własne potrzeby np. praca gospodyń domowych), nierejestrowanie tzw. efektów zewnętrznych produkcji (np. skutki zanieczyszczenia środowiska), nieujmowanie wartości czasu wolnego, nieujmowanie skutków różnic cen w poszczególnych krajach (problem dotyczy szczególnie porównań międzynarodowych), PKB nie pokazuje wprost zamożności mieszkańców, bo nie uwzględnia zróżnicowania dochodów społeczeństwa. Zdarza się, że w krajach o względnie wysokim PKB (niektóre kraje zasobne w ropę czy diamenty) z dobrobytu korzysta stosunkowo niewielka grupa ludzi, podczas gdy większość społeczeństwa (na którą per capita przypada sporo pieniędzy) żyje na znacznie słabszym poziomie ekonomicznym, wzrost PKB nie zawsze przekłada się wprost na wzrost zatrudnienia czy dochodów mieszkańców kraju. Niewielki wzrost może oznaczać jedynie wzrost wydajności pracy, np. dzięki nowym technologiom, które mogą doprowadzić wręcz do spadku zatrudnienia. i tak dalsze

Gość 4234234324234
byłem pare dni temu na miejscu samobójstwa koles wziął kredyt dziecko sie pyta matki "dlaczego tata wisi" Tak policjant, każdy niech wyjdzie na ulice! Protestujmy! Dla kazdego 5 tys. pensji czy stoi czy leży! w końcu się nalezy! A tak na serio ja gdybym wyszłam to pierwsze czego zażądałabym, to obniżenia płac budżetówki. :p