Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabi.s.

do kiedy luteina?

Polecane posty

Gość gabi.s.

jestem w 13 tyg. biore od samego poczatku i nie wiem w sumie po co. bolał mnie brzuch i chyba dlatego, bo żadnych plamien itp. tak sie wyraziła lekarka, ale pobolewania w podbrzuszu to chyba norma na poczatku? czasem ale rzadko jeszcze mnie cos pomuli albo pokłuje ale nie jest to niepokojace. do kiedy brałyscie? i czy brałyscie mimo braku zagrozenia?

Slyszlaam, ze bierze sie do 14 tc, kiedy to calkowita funkcje produkcji progesteronu przejmuje lozysko. Ale jedna znajoma brala tez do 20 tc. Chyba twoj lekarz powienien podjac taka decyzje.

Gość gabi.s.
no mi kazała brac do konca tego tygodnia, z komentarzem, ze jak bedzie brzuch pobolewał to mam brac od nowa. nie kumam dlaczego, przeciez nie miałam starsznych bóli?! moja kumpela raz poroniła i jej nie zapisała, a mi tak mimo iz wszsytko od poczatku jest jak najlepiej moze byc...

Gość gabi.s.
up

Ja biorę od 6 tc, a teraz jestem na początku 9. Gin mówił, że bierze się 12, a nawet 14 tygodni. No ale ja miałam silne bóle brzucha i pleców, a teraz jak ręką odjął.

Dziwne !! W większosci przypadków luteine zaczyna się brac w pierwszych tygodniach ciąży jak dochodzi do plamien i bierze się do 12 czy 13 tygodnia. Tyle brać jej na pobolewanie brzucha?! Powinnaś zdecydowanie zasięgnąć porady inneg lekarza!!

Gość Gosiaczkowo
Brałam do 18tc, 2 tygodnie przerwy, miałam skurcze i znowu luteina do 36tc, dodatkowo doszły inne leki