Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość majamajamajaa

Czy mogę wyjść dziś z synem na podwórko-angina....

Polecane posty

Gość majamajamajaa

Mój 16 miesieczny syn dostaje antybiotyk na angine,ale juz nie gorączkuje,gardło wygląda coraz to lepiej,fajnie je i pije,jest spokojny,mineły 3 dni-czy moge wyjsc z nim na podworko?jak uważacie???

Gość gattaLuna
ja bym nie wychodzila lepiej posiedziec w domu bo powikłania po anginie to czesto uszkodzenie miesnia sercowego, nerek, stawów..

Gość Luisa Ferrnando Amengłal
możesz wyjść spokojnie. W domu masz taką samą temperaturę jak na dworze i zapewne pootwierane okna. Pozatym, przecież twoje dziecie nie leży w domu pod kołdrą, tylko zapewne tez biega po całym domu??? Więc zamiast się z nim kisić w domu, wyjdz z nim na dwór, gorączki nie ma, a wyjdzie mu tylko na zdrowie. Unikaj tylko pełnego słońca i uważaj żeby się nie zgrzał zbytnio. I ważne: nie ubieraj go "za bardzo", ubierz dziecko tak samo jak siebie, bo najgorsze co może być to przegrzewać dziecko.

Gość majamajamajaa
a gdzie leży!!! :) biega i fika :) zachowuje sie jak zdrowe dziecko.Okna pootwierane oczywiscie,jest cieplo jakze bym miala miec pozamykane :) dzieki!

Mój miał 12 miesięcy jak przechodził anginę, w lipcu, lekarz zalecił wychodzić do pełnego cienia jak przestanie gorączkować tak tez zrobiliśmy, powikłań nie było. Zdrówka dla malucha!