Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Rozczarowana123456

Przyjaciółka?

Polecane posty

Gość Rozczarowana123456

Witam. Jest pewna sprawa, która mnie gryzie i chciłabym się z kimś nią podzielić. Mam nadzieję, że spotkam się z normalnymi komentarzami. Otóż niedługo kończę 18lat, w związku z tym robie ,,imprezkę,, na którą zapraszam rodzinę i znajomych oraz koleżanki z klasy. Moja (niby) przyjaciółka od samego początku deklarowała się, że będzie. Godzinami rozmawiałyśmy o tym, ze w wakacje spotkamy się na tej mojej 18stce, gadałyśmy o ciuchach, fryzurach itp.. no jak to dziewczyny. Nagle, dwa tyg. temu zadzwoniła do mnie i oznajmiła mi że wyjeżdza do pracy na 2 miesiącei raczej nie będzie jej na mojej osiemnastce. A do tejże pracy jedzie ze względu na chorą mamę, by zarobić jej na operację (zacznijmy od tego że na operacje pieniądze były, tylko gdy dopłacą odbędzie się ona chyba 2 mies. wcześniej). Zrobiło mi się bardzo przykro, ale też rozumiałam to że robi to dla matki. I zabolało mnie też to że do tej pracy pojechała z inną kolezanką u ktorej na 18stce była... Hmm może jestem dziwna, może powinnam to poprostu olać, ale ona jest ważną osobą dla mnie i bardzo chciałam, by była. Teraz piszę z nią czasem, nie daje poznać po sobie że jest mi przykro, ale postanowiłam że na jej osiemnastce też się nie zjawię... a ma ją za parę miesięcy. Uważacie że powinnam tak zrobić? A moze nadal udawać ze nic się nie stało i pójść na tą osiemnastkę i zapomnieć o wszystkim...

Że nie wierzę, iż kończysz 18 lat niedługo. Jak dla mnie to kończysz ze 13, taki jest poziom Twojego rozumowania. Pomijając już większość co mi się na klawisze ciśnie to powiem tylko, że jest coś takiego jak KREDYT który nieraz na operacje się bierze i chce jak najszybciej go płacić.

Gość amalletta
Masz rację Niby przyjaciólka.... ale nie z niej, a z ciebie :P Co potrafisz dać dziewczynie z prawdziwym a nie urojonym jak twoje problemem oprócz fochów?

Gość Rozczarowana123456
No właśnie takich niechcianych komentarzy oczekiwałam.

myślę że trochę przesadzasz.. wiele osób wyjeżdza za granicę by dorobić w wakacje.. tym bardziej że twoja przyjaciółka jest w takiej sytuacji - myślisz że powinna nie jechać tylko i wyłącznie ze względu na twoje urodziny?? to trochę niepoważne.. jeśli to naprawde twoja przyjaciolka zaproś ją na jakiś wspólny wieczór i to będzie "zamiast" twojej 18-nastki a na jej urodzinyteż powinnaś pojsc moim zdaniem