Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekko zszokowana

kurcze jestem w lekkim szoku

Polecane posty

Gość Lady Maverick
nie, nie mamy znajomych prezentujacych tak waski swiatopoglad.

Gość lekko zszokowana
owszem kupuje jej ubrania dziewczece i dzieciece ktore tez sa ladne nie potrzebne jej sa bluzki z cekinami bo po co? zepne jej wlosy w kucyk lub zostawie rozpuszczone a nie nakladam jej papilotow i utrwalam lakierem bo po co?

irokez na oliwke nie widze w tym nic szokujacego chlopczyk na irokeza a dziewczynka warkoczyli ale to malowanie paznokci u dziewczynek i np kupowanie 4letniej panience blyszczyku przesada..

ja ostatnio widzialam faceta okolo 50 lat. Ubrany byl w krotka obcisla sukienke(mala czarna) :), biale podkolanowki kabaretki i adidasy!:) Myslicie,ze ludzie sie za nim ogladali? NIE! A facet szedl sobie caly zadowolony,tanecznym krokiem. We mnie wzbudzil sympatie.Ciekawe jak ludzie w Polsce zareagowaliby na takiego typka....

dziewczyny a ogladacie na TLC te wybory mala miss ameryki to jest dopiero maja po 3 lata i solara tipsy peruki nakladki na zeby i powtarzajacy sie slogan "mama mowi ze wygram bo mam wyjatkowa osobowosc"

Gość Lady Maverick
skowronek pewnie wszyscy by sie za nim ogladali. W UK ludzie po prostu nie zwracaja uwagi na takie rzeczy, pozwalaja innym byc soba.

Gość Lady Maverick
Kmiecius Wyboryu malej miss to jest przesada i wielki cyrk. Jestem temu przeciwna, ale ja jestem przeciwnna wszelkim konkursom, gdzie dzieci sa tresowane jak malpki, czy to bedzie konkurs piekna, czy recytatorski. No ale temat nie dotyczyl tak ekstremalnych historii, a zwyklej odrobiny zelu.

no wiec dla mnie ten zel to pikus ale wiecie co nie wierze ze dziewczynka wychowana w takim poczuciu ze powierzchownosc jest na 1szym miejscu wyrosnie na kogos wartosciowego taka dziewczynka jest skazana juz na bycie rozowym tepakiem kiedys..

tak na marginesie powiem wam dziewczyny ze zachowanie ludzi z tzw pretensjami , fajnie sie obserwuje np na wczasach nic im nie pasuje kazdy jest za glosno jak ta baba sie ubrala brudno jest posciel nie taka pokoj za ciasny osrodek , szkoda gadac itd itp a im samym w zyciu codziennym sloma z butow wystaje i mieszkaja w warunkach , ktore trudno nazwac luksusami , ale na wczasach paniska ze ho ho

A od kiedy na kafe sie gada na temat?? :D A ja cie zszokowana nie pytam czy robisz jej papiloty na lakier tylko zaplatasz warkoczyki i zwiazujesz rozowymi gumeczkami, czy ubierasz i przebierasz jak ksiezniczke? Moze to kwestia osobowosci? Ja nie jestem matka polką co chodzi w polbutach, spódnicy w kratke za kolanko i wymechconym swetrze. Włosy koloru blizej nie okreslonego spiete w kilke przez cale zycie, makijaz ograniczajacy sie do pomadki ochronnej nivea. Bo zapewne spod takich skrzydeł wychodza dzieci ubrane zwyczajnie, bez emocji , dres koszulka, ot wszystko co potrzeba. I tak do nastolatka gdzie w szkole w ostatniej ławce nie zauważony. Skąd wzorce? Na osobowośc? Skoro jestem kobietą przebojową, zadbaną, zawsze fajnie ubraną, umalowaną z ułożoną fryzurką to poprostu nie wyobrażam sobie by moją córkę przywdziać w zgniłozieloną sukienkę i czarne lakierki, a włosy spiąć gumką receturką. Nie będe jej malować, czy fryzować- ale jak najbardziej podkreślać jej urodę/ tudzież brak wkońcu nie bądzmy zadufani w sobie każdy kocha swoje najbardziej. Ale napewno poświęciłabym dużo uwagi dziecka wyglądowi, szczególnie, że tyle fajnych rzeczy jest teraz na rynku. Jak widze małego łobuziaka 2 letniego, w spodenkach dżinsowych, koszulce w kratke z krótkich rękawkiem, pod nim podkoszule, włoski z kapką żelu postawione to az sie sama buzia cieszy jak maluch fajnie wygląda. Odrazu widać tchnięcie zycia w to dziecko i wpajanie silnej osobowosci, przebojowosci. A jak sie widzi takiego chłopczyka za reke co sie wlecze za matką w dresie z dwoma paskami i koszulce bez nadruku to aż smutno.

Gość lekko zszokowana
nikt nie pogada bo wyzwolone panny z uk uważają ze to jest normalne bo tak jest w uk. Zero własnego zdania. Pewnie te dziewczynki z tego programu to dla nich też norma bo tak jest w uk. Dla mnie dziecko powinno być dzieckiem a nie powodem lansu mamy na placu zabaw przed innymi wyzwolonymi mamami. Jestem osoba praktyczna i roznego rodzaju gadzety są dla mnie zbedne. A takie lansowanie dziecka zaczynając od fryzury a kończąc na operacjach plastycznch ( które też niedługo w uk będę norma) tym bardziej u tak małych dzieci jest dla mnie kretynskie. Może i dla polskich angielek jestem zacofanym "polaczkiem" ale mam przynajmniej swoje zdanie a nie argument "bo w uk..."

lekko zszokowana masz prawo do wlasnej opini i tu jest rp nie uk tu sie zgodze ja uwazam ze trzeba wyposrodkowac dziecko powinno zostac dzieckiem a nie jak te z konkursow w TLC ale tez warto dziecko ubrac w sposob fikusny ladna sukienusia,spodenki czapka z daszkiem i fajnym wzorkiem wszystko ok ale z umiarem:)

Gość Lady Maverick
Ja mialam zawsze takie samo zdanie. Normalnym zachowaniem jest nie wtrynianie nocha w cudze sprawy, no ale jak widac nie jest to normalne w malych mozdzkach niektorych ludzi. Twojej kolezance zapewne kolo dupki lata Twoje zdanie i to ze z powodu wlosow jej syna nie mozesz spac.

Sie zgadzam z autorka. Wedlug mnie dzieci z wlosami na zel wygladaj zalosnie. Ostatnio fryzjer obcinal wlosy mojemu i zrobil mu na zel, myslalam, ze padne, kazalam szybko poprawic uczesanie.

a mowiac prosciej nie tolerujesz zelu we wlosach dzieci to SWOJEMU dziecku nie wcieraj we wlosy kolezanka tak lubi i robi jej sprawa nie twoja rozumiemy sie ?

Hej nie napisałam , że jestem fajna :P Że o siebie dbam i nie pozwoliłabym sobie na wyjście w dresie na miasto , z przetłuszczonymi włosami i bez makijażu - a jak ktoś ma i do tego problem to już naprawde nie mój problem :D Nie wyobrażam sobie inaczej być szarą myszą i tyle. Panną również nie jestem, co nie przeszkadza mi wyrażać swojego zdania. I nie dlatego, że "tak jest w uk" tylko dlatego, że odkąd zaczęłam myśleć o sobie i tym co robie ( każdy chyba powinien okolicy gimnazjum co? ) miałam zawsze swoje zdanie, swoj pogląd na świat. I dusiłam się w tych zaściankowych ramach polski i wiecznie nie zadowolonych polaków. Dlatego ciężko było dojść do siebie po przeprowadzcce tutaj. Zobaczyć, że tutaj ludzie nie żyją życiem innych, nie wtrącają się w nie tylko każdy żyje wedle swojej wiary, przekonań. Czyli tak jak ja żyłam i chce żyć. Mayor eee.. a właściwie nic, wszystko jasne :)

wyluzujcie,przeciez ta matka tym zelem nie zrobila malemu trwalego uszczerbku na zdrowiu o co sie klocic?

Gość lekko zszokowana
gdyby cię nie interesowali inni nie siedziała byś tu teraz i nie udzielala byś się na topikach bo przecież co cię to obchodzi. wracajac do kwestii żelu to nazelowane włosy kojaza mi się z chłopakiem w wielu 10- 16 lat jak sama mówiłaś są rzeczy by podkreslic dziecięca urodę. Dla mnie lakier, pianka, żel czy inne kosmetyki tego pokroju nie mają w sobie nic dziecięcego.

Gość ale macie problem
ani mi to nie przeszkadza u innych dzieci ani nie mialabym nic naprzeciw ulozyc wlosy swojemu dziecku z odrobina zelu jesli byloby to gustowne :)

Gość do Angelova
coz tak drzesz ta morde? coz sie tak nakrecasz?przestan pyszczyc pustaku bo jeszcze poronisz tego downa:O

Gość do lekko szokowanej
matko,jaka debilka.puknij sie w mozgoczaszke

Tak ! Oplujmy wspólnie Angelową bo w powiedziała co myśli o danym temacie ! A co !!! Przecież Polska to kraj chamów i prymitywów . :) Jesteście super , fajer , fulllll .

Gość Zakochana lady
a mi sie podoba jak maly chlopczyk ma fajna fryzurke zrobiona,na szczescie nie mieszkam w Polsce i tu takie rzeczy nikogo nie "szokuja" heheh Ja swojemu dwulatkowi zrobilam fajny wzorek na skroni,na zel jeszcze nie stawialam mu wloskow,ale kto wie :) Wezcie kobietki zajmijcie sie wlasnymi sprawami i nie wtykajcie noskow w cudze zycie. Juz bardziej szokuje mnie gdy 2 miesieczna dziewczynka ma uszy przebite,ale wiem ze to nie moja sprawa i nikogo nie neguje.